Gretas rektor


I en tråd när Morgan Alling, denna gubbe i lådan-debattör som verkar lystra allra mest till allt som rör Greta Thunberg, återigen obsessade kring något någon yppat om Thunberg, gav han otippat uttryck för rent kunskapsförakt och en syn på skolan värdig Efraim Långstrump.

Eller vad sägs om “eleven har andra planer än att sitta av tiden spelar kursplanen ingen roll”?

Vi vet alla att det inte krävs någon klassisk begåvning eller kunskap för att bli skådis utan där måste man vilja spela någon annan, kunna känna känslor på beställning och lära sig text utantill (en egen sorts talang med andra ord) men maken till bildningsförakt får man leta efter.

I tråden dök också Greta Thunbergs rektor upp.

Tydligen går Thunberg i Kringlanskolan, som startats av rektorn men numera en del av Pysslingen och AcadeMedia.

Jag försökte ställa en fråga till rektorn men nix, så jobbar inte hon.

Så jag kollade rektor Sirkka Perssons konto och där dök det upp en veritabel PR-fest för Greta Thunberg.

Hur lämpligt är det att en elev hyllas så ovillkorligt av sin skolas rektor OCH helt uppenbart har specialregler just för henne att strunta i skolan varje fredag sedan i september?

Samtidigt som rektorn, chefen över hela skolan, postar sida upp och sida ner med ohemult hyllande av en enskild elev (noterade avsaknad av hyllande av en enda annan enskild elev) har hon mycket bestämda uppfattningar om hur kassa föräldrarna är.

Som att de kör sina barn till ishallen. Men att elever ska gå i skolan istället för att strejka varje fredag, det har hon inga problem med. Inga alls.

Hon har också, i och för sig i mitt tycke, rimliga krav på att skolan inte är någon allmän uppfostringscentral, men frågan om utbildning för föräldrar eller lördagsskola klingar falsk gentemot att hon alltså inte bara öppet hyllar en enskild elev utan dessutom försvarar hennes frånvaro offentligt.

En frånvaro som är varje vecka plus alla resor, som tar extra tid pga att hon åker tåg eller Teslan familjen äger.

Om jag vore förälder till en elev i denna skola skulle jag ha stora synpunkter hur det står till med likabehandlingsprincipen på skolan.

Att rektorn så tydligt favoriserar en enskild elev, som dessutom har kända föräldrar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap