Sök
Stäng denna sökruta.

Känd explosionsrisk för buss

Dagens explosion av en buss fick nog inte bara mig att direkt tänka terrordåd, med terrordådet på Drottninggatan i färskt minne och karavanen av IS-mördare som redan återvänt. Det var "bara" en gasexplosion. Redan 2013 fastnade en buss just i Klara-tunneln. Den gången blev det ingen explosion, av ren tur. Samma år skrev Bussmagasinet att gasbussarna är rullande brandbomber. "Allt fokus har varit på miljön, ingen har tänkt på säkerheten" 2014 skrev Bertil Sander en insändare till Ny Teknik om explosionsrisken med gasbussar. "Hur hanteras en brinnande buss med ett tryck i gastankarna på 200 kg /cm2 om den skulle befinna sig några meter från ett daghem, en skola eller ett hus av trä?" Det är inget nytt problem...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon