Sök
Stäng denna sökruta.

Myter om jämställdhet, igen

Varje 8 mars rullar de igång - de av vänstern så omsorgsfullt odlade myterna om jämställhet. Varje år vill jag skrika: NEJ! Så är det inte. Eller vänstern, det rullas myter även från höger. Alla är inte så nogräknade med vad det är för "fakta" man försöker prångla ut. Så jag tänkte ta upp en av de lättaste: lönerna. Nej. Vi tjänar inte 3,5 miljoner kronor mindre än män. Den siffran bygger för det första från en rapport från 2011 och är en ovägd siffra. Jag förklarar nedan. Medlinginstitutet har i uppdrag och mäta det här. De trumpetar i den här rapporten ut den ovägda skillnaden mer i än i andra rapporter jag läst, jag antar att detta tyvärr...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon