Search
Close this search box.

Propagandacentral Gävle

Det har stormat kring Gävle för att deras kommunikationsavdelning för kommunen valt en kvinna med det kontroversiella plagget hijab på stora skyltar. Som om det skulle vara en överraskning att många, inte minst de som själva flytt från förtrycket av slöjan, reagerar över att en kommun normaliserar plagget. Några av de många som ojade sig var journalisten Jack Werner och B-laget bland ledarsidor, Hela Hälsingland, som inte sällan ägnar sig åt att kasta skit på andra delar av högern sedan länge (de är C-märkta). Problemet med skylten är inte bara att plagget i sig är kontroversiellt utan att personen som de valt som modell inte alls är en vanlig person i hijab, som kommunen och andra valt att måla...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon