Tvångsanslutning till ETC

Socialisten Johan Ehrenberg har som vi vet många strängar på sin lya. När han inte försöker mygla till sig så mycket skattebidrag som möjligt (ett heltidsjobb) tänker han ny bli byggmagnat och har av lättduperade tjänstemän och politiker i bland annat Västerås och Växjö fått byggrätter till hyreshys.

Ytterligare en kran också för Ehrenbergs långa fingrar i skattesyltburken för visst har han hittat ett till bidrag att lura oss skattebetalare på.

Han fick i november 8,6 miljoner kronor för ”forskning” om trähus. Det lär vara pengar vi ser lika mycket som de 8 miljoner kronor har lurade Presstödsnämnden på.

De första husen är i Västerås och de har Ehrenberg tänkt bygga helt och hållet med pengar som han tiggt ihop av människor. Privatpersoner, som han ”garanterar” 2 % i avkastning per år med en bidningstid på 10 år. Men eftersom man inte får binda upp folk utan möjlighet att avsluta i förtid har han skrivit in att man vid ”akutfall” får avsluta tidigare, med 6 månaders uppsägningstid.

En otroligt dålig deal faktiskt.

Nu öppnar han en egen hyreskö. Och det är ingen liten lista på önskeål han har från de som ska få bo i hans hyreshus.

Man ska vara feminist, antirasist, klimataktivist

Dessutom tvångsansluter han varje person som ställer sig i kön till ETC. Som LO hade innan 1991, en tvångsanslutning till socialism.

Föreningen ETC är också en enda säljorganistion i syfte att dra in pengar till Ehrenbergs andra UF-projekt (Ung Företagsamhet) där han leker företagare för andra människors pengar.

Men det räcker inte. Nix, man måste cykla eller gilla bilpooler och engagera sig kollektivt på olika sätt.

Det skulle vara oerhört roligt att läsa vad Johan Ehrenbergs sossetidning skulle skriva om säg Wallenstam byggde hyreshus där de köande uppmuntrades att vara borgerliga som ogillar genusvetenskap, där man allra helst ska ha en SUV och automatiskt när man ställer sig i kön blir tvångsansluten till Moderaterna.

Han har även ritat ett torp. Även där jobbar han med tvångsanslutningar för du får inte köpa ett torp om du inte samtidigt hyr solpaneler av just honom.


Ehrenberg säger att han är socialist men jag skulle kalla honom ego-ekonom faktiskt. För Ehrenberg tror inte på något annat ekonomiskt system än det där Johan Ehrenberg är solen och allt han köper och säljer kommer allra helst i första hand från honom själv.

De här tvångsidéerna är bara toppen på isberget så att säga. I själva verket är det som en slags cirkel-ekonomi där allt börjar och slutar med Johan Ehrenberg. Han hade till exempel ett tag ett eget mobilabonemang, som han sedan sålde till sig själv och alla som jobbade åt honom. Det försvann mystiskt från hemsida.

Han har en folkhögskoleutbildning som köper in hans egen bok och anlitar honom som föreläsare som utbildar solcellsmontörer till honom själv som han sedan ”anställer” på lönesubventioner från Arbetsförmedlingen. Boken är givetvis utgiven på hans eget förlag.

Att lägga till den här cirkeln finns en enda till intäktskälla som är stor nog att redovisas som en slags kanon med pengar – staten. Eller alla andra, vi skattebetalare.

Alla medel möjliga att tillskansa sig andra människors pengar är bra. Som att han hittade ett sätt att skimma presstödsmyndighetens bidrag genom att klona sig själv i olika ”lokala” tidningar, där alla journalister utom några få satt på Dagens ETC och producerade innehåll. Tills det inte gick längre.

Nämnde jag förresten att han har fått nytt presstöd?

Vi har förmånen att finansiera hans kalkonblaskor med 23 miljoner kronor 2019 (Fria tidningen är också hans).

Grattis till oss.

Jag väntar fortfarande på när han försätter bolaget som är skyldig presstödsnämnden pengar i konkurs så att han ska slippa betala resten. Han har flyttat alla anställda redan och bytt namn på bolaget till Ikaros, passande namn om man tänkt bränna bolaget snart.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!