Sök
Stäng denna sökruta.

Dagens Nyheter – ett hot mot yttrandefriheten

Den 24 februari publicerade DN ytterligare en i raden av svavelosande debattinlägg mot Facebook, även denna gång var avsändaren deras chefredaktör Peter Wolodarski. Han, som representerar Bonnier, driver sedan flera år i en ohelig allians med konkurrenterna i Schibsted en noga planerad och finansierad kampanj mot Facebook, Google och alla andra sociala medier. Karin Pettersson är anställd av Schibsted som lobbyist, en av många inom mediabolagen, vars syfte är att begränsa andra människors grundlagsskyddade yttrandefrihet med förevändning att de vill något gott. Men i själva verket har de inget altruistiskt motiv alls utan de allra vanligaste - pengar och makt. Internet är trasigt, skrev Karin Pettersson. Jag vill göra sönder internet, vore en bättre titel på en bok skriven...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon