Sosse-advokat?


Igår var Hanif Bali i Opinion Live för att prata om skandalen kring att Sverige saknar lagstiftning för hemvändande IS-mördare. Hans motpart Rasmus Ling, som tydligen är Miljöpartiets rättspolitiske talesperson hade inte en chans. Ungdomsförbundare är bättre på att argumentera än han var och linjen var att försöka skylla bristen på lagstiftning på Alliansen, trots att de styrt i fem år.

Stifta lagar och förordningar, samt ändra i befintliga går bara långsamt när det är något viktigt för alla andra. Saker som är viktiga för sossarna går blixtsnabbt.

Som förordningen om traineejobb. Regeringen tillträdde i oktober 2014, redan den 3 augusti 2015 började nya lagen gälla.

Eller en av de få skärpningar för terrorresor de mäktade med att göra. Den var på plats redan sommaren 2016. Att skylla ifrån sig är barnsligt. De struntade i att stifta lagarna som nu hade behövts. Punkt.

En person som sedan fick yttra sig, när Ling gjort bort sig Bali pratat klart. var en för mig hittills okänd advokat – Mikael Westerlund.


Han inledde med att kalla Bali populist. Och fortsatte på genispåret att hävda att det är svårt att avgöra om en grupp är en terrororganisation eller en frihetsrörelsen, i en diskussion som rör IS så i kontexten anser alltså Westerlund att det är lika svårt att avgöra om IS är en terrorgrupp.

Men om Mikael Westerlund tycker att det är svårt att bedöma om en organisation är terror eller frihet tycker jag att vi kan bestämma att man kan gå efter vad myndigheter tycker, som Polismyndigheten.

Enligt dem är IS inte en frihetsrörelse utan en terrororganisation och hemvändare utgör det största terrorhotet i Sverige just nu enligt Säpo.

Westerlund hade bara två budskap i Opinion Live: allt är populism och ingen förutom experter, dvs sådana som han, kan avgöra om IS är en terrorgrupp eller en frihetsrörelse.

Varför han upprepade ordet populist och kallade Bali det är inte märkligt. Han skrev redan 2018 en artikel på Aftonbladet Debatt, ihop med den advokat Sargon de Basso som jag skrivit om tidigare, och kallade valet för “populistvalet”.


För javisst, Westerlund jobbar på de Bassos advokatfirma. Som jag i mitt inlägg från i höstas visade är Sargon de Bassos bror Ilan de Basso oppositionsråd i Jönköping och han står även på Socialdemokraternas EP-lista fast inte på valbar plats.

Givet vad Westerlund gillar på sin Facebook är det rätt lätt att dra den spontana slutsatsen att han åtminstone inte har några starka antipatier gentemot sossarna och arbetarrörelsen själv.

Så att han gapar populist i TV efter Hanif Bali och påstår att inga lagar kan stiftas som kan stoppa IS-mördarna att komma hit, för att IS lika gärna kan vara en frihetsrörelse, sätts ändå i ett annat ljus när man har lite bakgrundsmaterial på honom.

Allt brukar få sin naturliga förklaring när man kollar runt lite.

………….,….

Uppdatering kl 15.28

Nyheter Idag skrev samtidigt och hittade uppgifter att Westerlund är fd ordförande i Vänsterstudenter. Otippat.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

0 kommentarer till Sosse-advokat?

 1. Jag tycker han verkar splittrad. I Opinion Live gav han ett vänstrigt intryck men samtidigt har han och en kollega kritiserat, ur den åtalades perspktiv, domstolarnas rättsosäkra bevisvärdering i sexbrottsmål. Detta är inte särskilt vänstrigt skulle jag säga,

 2. Joo, den killen var lätt genomskåda Rebecca !!
  En kommunist i kostym, Percy Nilgård är minst sagt upprörd !!

 3. En “frihetsrörelse” är inte ursäktad för att den utför terror. Däremot visar terrorn att benämningen frihetsrörelse är FALSK.

  En annan sak är att begreppet “frihetsrörelse” är ett kommunistiskt godkännande av terrorn t ex
  När en terrorgrupp dödar 100 i Frankrike, så är det terrorattentat och då är det “OK” att fransk polis, militär, säkerhetstjänst griper fängslar samt att terroristerna döms (MSM/Public Service “vågar” inget annat)
  När terrorister spränger, dödar i Syriskt regeringskontrollerat område, och regeringen griper, fängslar resp dömer, så kallar Europas vänster-MSM/Public Service detta för befrielsekamp, attentatsmannen för befrielsekämpe och regeringens åtgärder för diktatoriskt övervåld mm. och de fängslade för “politiska fångar” (varför inte dömda brottslingar – terrorister?)

  Hela vänstern är hycklande över hela världen.

  Terror är alltid terror och skitstövlarna som dödar oskyldiga alltid terrorister, även när de stöttas av MSM/Public Service vänster-propaganda och det finns inget ursäktande, samt att alla regeringar gör sin berömvärda plikt för sitt folk när de griper terrorister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap