Väktarhatet

Då och då flammar det upp, det som vänstern bland annat förenas kring – hatet mot all typ av ordningsmakt.

ACAB – all cops are bastards, gäller för övrigt även alla sorters väktare.

Och man använder alla tillfällen man kan för att dra igång samma opinionsbildning man alltid har. För några år sedan förenades vänstern, inklusive den autonoma vänstern som har ett alldeles särskilt och väl utvecklad hat mot poliser och ordningsvakter i sitt DNA, i REVA.

Tillsammans med all sköns andra påverkanskgrupper, inte minst inom flyktingrörelsen men också islamofobi- och afrofobidrevarna, lyckades de få med sig ängsliga och populistiska partier. REVA lades ner, trots att det var ett framgångsrikt projekt för att hitta folk som upprätthöll sig illegalt i landet.

Även då låg en uppsjö av olika lobbygrupper för vänstern, från S och V till autonoma vänster, flyktinggrupper och andra i en salig röra. Som Tanvir Mansur, så då var aktiv i anti-REVA och som givetvis även nu engagerat sig. Tidigare anställd på ABF, krönikör i Dagens Arena

Hans senaste artikel uppmuntrar folk, precis som alla lobbygrupperna, att börja ”övervaka” väktare, genom bland annat att filma dem i deras jobb.

Nu är det dags igen.

Med två ordningsvaktsincidenter sedan jul som slump eller inte filmats och fått stor spridning (inte slump) har samma gamla gäng tagit ny avstamp.

Jag har kartlagt vilka de är.

Men först ska vi diskutera de filmer som sprids. Nedan kan ni se ett par stycken, där man alltså tydligt ser att kvinnan ligger och skriker och rullar runt på marken när vakterna bara ville hjälpa henne att ställa sig upp. Och varför rullar hon på magen frivilligt?

https://www.facebook.com/lovettejallow/videos/10161520232050717/
https://www.facebook.com/lovettejallow/videos/10161520429415717/

Det som redan är utrett är att kvinnan färdades utan giltig biljett. När hon ombads därför lämna tåget vägrade hon. Detta är vakternas jobb, att avlägsna personer som inte följer reglerna i tunnelbanan och en av de mest grundläggande är att man måste betala för att åka, annars får man gå. Lika för alla.

Huruvida vakterna gick över sina befogenheter eller inte utreds just nu och jag tänker inte förekomma den utredningen. Men kvinnans skuldfråga är redan klarlagd.

Den 23 februari ordnas det en demonstration mot ordningsvakter. Vilka kommer då skydda även dessa demonstranters grundläggande yttrandefrihet? Ordningsvakter, såklart. De kommer även den dagen att göra sitt jobb. Ironin är dock påtaglig.

Jag har kollat runt på nätet för att kartlägga opinionsmaskineriet bakom det här.

Den som först lade upp videon heter Lovette Jallow, en influencer inom rasism mot svarta. Hon var inte själv på plats utan fick filmen från någon som skickade in den till henne.

Vem är då hon?

En person som bara detta senaste året lyckats bygga sin plattform som opinionsbildare till den grad att hon fått en rad priser. Om en person fick tag i en mobilfilm där det råkar vara just en svart kvinna som är föremålet för ingripandet skulle jag också maila den till en influencer inom rasism mot svarta, om det var mitt syfte.

Vänsterpartiet hakar alltid direkt på sådant här. En av de mest ohederliga debattörerna, efter Ali Esbati, från Vänsterpartiet är Daniel Riazat. Han ser rasism i varje buske och såg direkt en chans att profilera sig när de störande ungdomarna i Kista galleri omhändertogs.

Efter det första inlägget publicerades blev Riazat utbränd men har ändå orkat engagera sig i ordningsvaktsfrågan. Önskar såklart Daniel ett stort krya på.

Lovette Jallow. Jag hade ingen aning om vem hon var förrän nu. Hon har visst byggt upp sin karriär genom smink och skönhet för svarta. Tills hon blev opinionsbildare ”för svarta kroppar”.

Det är knappast en slump att en person aktiv i ”allt är rasism mot svarta”- kollektivet där Afrosvenskarna ju är ledstjärnan, som redan i september skrev om att folk måste filma saker de ser är den person som sedan laddar upp och sprider filmerna på kvinnan. Som givetvis inte filmar hur hon betedde sig innan vakternas ingripande.

Det skulle riskera att nyansera bilden och nyanser är ingenting för folk besatta av färg. De som ser världen svart/vitt men vars enda fokus är att anklaga alla andra att se världen exakt så.

Och som i september anklagade SL för att ”traumatisera” just svarta mammor i lokaltrafiken när de ertappas att åka utan färdbevis.

Jallow verkar driva tesen att har man bara mörk hudfärg ska man inte behöva visa färdbevis vid kontroll. På något annat sätt går inte att tolka det här inlägget.

Givetvis delade hon den episkt kassa rapport Länsstyrelsen beställt av Mattias Gardell som….inte alls bevisar att svarta diskrimineras. Jag vet eftersom jag läste den och skrev om den.

Den som projektlett rapporten var Kitimbwa Sabnuni från Afronsvenskarnas Riksförbund. The usual suspects alltså.

Hon yttrar också rätt långtgående konspirationsteorier om media, om att de ”tystar” när afrosvenskar attackeras. Minimierar och tystar.

Här hänvisar hon till rasprofilering i USA och det är just vad detta, vad hela kampanjen mot säkerhetsbranschen, syftar till. Afrofobi-lobbyisterna har länge velat plocka, precis som de plockat allt de pratar om, även rasprofilering från USA till Sverige. Där amerikanska poliser beskylls för att stoppar och undersöka just svarta på ingen orsak alls.

Nu när Reva inte finns att haka upp sig på har de längtat efter en annan hävstång, och de tog en – ordningsvakter. Mumma för grupper som velat piska igång ett rasist-drev.

Så givetvis engagerade sig Jallow även i Kista-händelsen. Som sagt, hon har ju letat efter ”rasprofilerings”-tillfällen att använda i sin opinionsbildning. Det där med SL lyfte ju inte.

Som jag nämnde är det givetvis inte en slump att det var just hon som fick filmerna och som laddade upp den. Det var från hennes konton som filmerna sedan spreds som en löpeld digitalt och debatten var igång.

Antar att hela det löst sammanhängande nätverket av allt från flyktinggrupper, som behöver en bättre fråga att haka upp sin egen verksamhet på nu när afghan-spåret så att säga självdött, till autonoma, förortsgrupper och Vänsterpartiet klappade i takt av förtjusning när de såg dem.

Äntligen kan opinionen kanske piskas igång. För helt andra saker än ordningsvakter, givetvis. De är ett medel, inte målet.

Jag visste som sagt inte vem hon var men hon är en väl förankrad profil i dessa kretsar uppenbarligen, eftersom hon fått inte mindre än tre olika sorters opinionspris de senaste två åren.

Och självförtroendet är det inget fel på. I december ville hon moderera MIchelle Obama.

Det är här man ska se hennes eget privata syfte. Hon ska säkert tala på demonstrationen och använder händelserna att ytterligare boosta sin egen karriär som föreläsare och någon slags talesperson för svarta.

Givetvis samarbetar hon med ABF. Det gör alla de här.

Aftosvenskarna hoppade såklart omedelbart på.

Och före detta Alliansfritt Sverige Skiftet ville ju inte vara sämre. De försöker få uppmärksamhet där de kan.

Enligt ASR är alla svarta försvarslösa, det är hela grunden i deras opinionsbildning att har du mörk hud är du ett offert. Punkt. I alla situationer är det inte ditt fel.

Missar du bussen – chauffören är rasist. Knuffar någon till dig – vita kroppars förtryck. Har du inte pengar på kontot – banken är afrofober.

Rasmaktsordningen.

Nytt grepp måste jag säga.

De skrev ett brev till just Securatis, som Jallow också varit på, när ungdomarna i Kista avlägsnades för att de skrek och gormade på ett bibliotek och vägrade lyssna eller gå därifrån.

Den uppsjö av somaliska föreningar som finns är alltså med på tåget. Liksom Sveriges Unga Muslimer, Strettgäris, Förorten mot våld och Fight racism now.

Förorten mot våld verkar syssla nästan enbart med opinonsbildning mot poliser och ordningsvakter.

De ordnar en rad olika event om just rasprofilering och ser garanterat en chans att ”sätta sitt namn på kartan” i lobby-Sverige.

Autonoma vänstern i Kämpa Stockholm (många antifa/AFA hänger där numera) är såklart också med när det vanskas demo och en möjlighet få kasta sten på poliser eller kalla ordningsvakter för grisar.

De som arrangerar demonstrationen är en Facebook-grupp som kallar sig Afris, och som verkar syssla med konst och kläder etc från Afrika och från företag i Sverige.

Vänstern mobiliserar. På samma gamla grej de alltid mobiliserat – avky mot ordningsmakt. All cops are bastards. I brist på det ger man sig nu på en hel annan yrkesgrupp – ordningsvakter.

Även Feministiskt Initativs nya partiledare tycker detta är legitimt. Och hon uppmuntrar på sin Facebook-sida folk att inte betala biljett i T-banan.

Hyfsat oansvarig. Men så representerar hon också ett parti som inte ens kom upp fem promille i senaste valet.

Hon tycker man ska ”vakta vakterna”.

Jenny Jennysson är juriststudent i Göteborg och flyktingaktivist. Och medlem i Vänsterpartiet.

Protesterna mot ordningsvakter måste sättas i sin rätta kontext. Det är medlet inte målet. För målet för alla de här lobbygrupperna är att opinionsbilda för olika saker.

Afrofobi-grupper där Jallow ingår vill fortsätta offermarkera hela landets svarta befolkning. Aftosvenskarnas mål är att SCB ska upprätta rasregister och att alla inkl media ska kvotera in svarta. Senaste målet är att även företag ska kvotera in svarta på ledande positioner.

Vänstergrupperna som Kämpa hatar bara all ordningsmakt.

Och förorts-grupperna vill ha mer bidrag och mindre ordning i sina förorter och driver därför också rasprofilerings-kortet.

Jallow själv vill väl fortsätta bygga sin egen plattform för att få fler uppdrag och fler priser.

Jag vill att landets alla ordningsvakter förstå att de är de extrema. Ni har stort stöd bland resten av befolkningen, inklusive massa människor som själva har utländsk bakgrund.

Faktum är att just säkerhetsföretagen har en stor andel anställda som själva inte bara är utlandsfödda utan även som har utländsk bakgrund av något slag.

Till exempel har de 14 % utlandsfödda i sin kår. Det vill säga folk som själva invandrat.

Det är befängd anklagelse att hela branschen ägnar sig åt någon slags rasprofilering.

Vi är många som backar er och kommer tänka på er den 23 februari när några av tvingas bevaka den demonstration i Stockholm som hänger ut er alla som rasister.

Vänsterextremisterna som deltar kommer givetvis inte fundera en sekund på att även de skyddas av just er kår. Men det gör vi.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!