LO fulkampanjar, igen

Paraplyorganisationen LO har som vanligt storhetsvansinne. Nu tror de att de är ett politiskt parti och för fram ”sin egen” kandidat till Europaparlamentet.

Tänk om landets företagare hade gjort så. Fått sin egen företagare på Moderaternas EP-lista, kan ni höra avgrundsvrålet från vänstern om odemokratiska metoder? Det kan jag.

Men det mest iögonfallande i deras kampanj är nog att de rakt av snott det från en annan kampanj – Vote Leave i Brexit kampanjen.

Ta tillbaka kontrollen. Eller som Vote Leave skrev – take back control. Potejto potato alltså. Man har man ingen intern smartness får man ju göra som alla som har den bristvaran – stjäla.

På den glest besökta presskonferensen, som man kan se på LO:s eget hemsida när kameran gled, kunde man också se ett bildcollage som LO gjort. Jag ska visa er längre ner. För strategin är klar – fula ut moderaterna genom att klistra ihop dem med EU:s extremhöger, som Le Pen och Orban.

LO hade valt det minsta rum de kunnat hitta så att presskonferensen skulle ”bli full”. De ville väl inte chansa och stå där utskämda när ingen kom.

Jag har samlat LO och deras troll, som Mats Eriksson som är Anders Lindbergs kopia fast han jobbar på själva LO medan Lindberg bara är anställd av LO, på Schibstedt, spridit senaste dagarna på Twitter.

Det är för övrigt så roligt att LO fortfarande blockar mig, sedan 2015. Jag har fler andra tysta konton, givetvis, så det har det inget för. Konton jag använder enbart för att läsa vad trollen sysslar med bakom min rygg.


Ni ser ju nivån. Men det roligaste är stenen LO kastar i det stora glashuset, för den grupp som Socialdemokraterna tillhör är verkligen inget vackert gäng.

Det här bilden LO vill sätta inför EP-valet.

Ulf Kristersson i samma sammanhang som Marie le Pen, Victor Orban, Jimme Åkesson och Nigel Farage.

Men så har också LO bottenlöst dålig smak och ingen lägsta gräns.

Ironin är också påtaglig då det ju är LO som snott just Nigel Farage kampanjslogan i Vote leave.

Just Victor Orban sitter, fortfarande i alla fall, i samma grupp som Moderaterna gör i EP men har fått upprepade varningar. Socialdemokraterna sitter i gruppen Progressiva socialdemokrater, ironiskt nog samma grupp som ultraröda Feministiskt initiativ gör.

Och här kastar verkligen sossar och LO inte bara en utan ett gäng sten i glashuset för det är inte ett rakt igenom mysigt gäng det heller.

Vi kan väl börja med det österrikiska socialdemokraterna SPÖ?

De hade val 2017 och öppnade då för att styra ihop med högerextrema FPÖ.

Det blev till slut inte så utan FPÖ valde att bilda regering med deras Folkpartiet.

FPÖ hade nyligen ännu en nazistskandal i partiet. Partiledare, som alltså de österrikiska sossarna kunde tänka sig att samarbeta med, heter Heinz-Christian Strache.

Sedan har vi såklart rumänerna. De rumänska socialdemokraterna, också Socialdemokraternas och LO:s polare i EP. De heter PSD och har sedan valet 2016 då de vann

Folk protesterar regelbundet på gatorna på regeringen för att de sedan de fick makten har reformerat rättsväsendet precis som Orban gjort och ändrat korruptionslagar så att de som politiker ska slippa undan.

Om mutan är mindre än 450 000 undgår man straff.

Ordförande heter Liviu Dragnea.

I Slovakien regerar sossarna kompisar med nationalisterna SNS, som kallar sig själva fascister. Partiordförande heter Andrej Danko.

Och Ungern då, som LO verkar använda som största hävstång mot Moderaterna? Hur är sossarna där?

Inte alls rimliga, de heller. För inget parti i Ungern gillar liberalism. LO och sossarna räknar iskallt med att ingen kollar upp hur deras egna partister resonerar i Ungern när de halar fram Orban ur sin hatt för att skrämmas.

Sossarna är röda populister som utlovar medborgarlön och tretton månaders pension per år om de får makten. Precis som andra kända sossar – Grekland.

Greklands socialdemokrater PASOK har givit upphov till termen pasokfiering, för att de efter år av vänsterpopulism fick 4,7 % och nästan åkte ut ur riksdagen. De upplöstes 2017 och finns inte mer.

I den här fulstrategin ingår också att kalla alla försök att berätta för väljarna om deras egna fula sällskap för ”whataboutism”.

Anders Lindberg, träsktrollens ledare online, har redan börjat.

Men vi kan absolut köra EP-valrörelse på LO:s planhalva.

Jag har gjort högerns svar på deras fula affisch.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!