Search
Close this search box.

SSU ljuger om medlemssiffror

Att Socialdemokrater i allmänhet lever på gamla meriter är väl känt. Och att SSU har en tradition av att fuska eller överdriva sina medlemssiffror likaså. Jag har fått ansökningarna från SSU till MUCF som är de som beviljar bidrag till ungdomsförbunden. De har enligt den 6 210 medlemmar i såväl upp till 26 som över 26 år (5102 + 1180). Eftersom studentorganisationerna räknas dit och inte till SSU, annars räknas de dubbelt, är den verkliga summan 5 318 medlemmar. De som räknas bort av MUCF för att de annars räknas dubbelt är grönmarkerat. Men på deras hemsida idag står det att de "samlar över 10 000 medlemmar". På Wikipedia om SSU står det i första stycket att de har...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon