Search
Close this search box.

Det här är rasism

Idag blev det känt att en afghansk mamma, en analfabet som "flytt" från Iran under migrationskrisen (det är inte krig i Iran) och som har tre barn fick sänkt straff i tingsrätten för misshandel av sina barn. Skäl? Hon visste inte att det inte var tillåtet. Det här gör mig så bedrövad på så många plan. För det första som mamma. Att få bevis på att i Sverige domstolar anser man att utlandsfödda barn är mindre värda än svenskfödda barn. För det är vad hovrätten säger. Bara för att dessa barn har en utlandsfödd mamma så har de mindre skydd från att misshandlas. En svensk mamma hade inte fått sänkt straff med hänvisning att hon inte visste att det...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon