Hur mår yttrandefriheten?

Det tänker forskaren och författaren Ann Heberlein och jag undersöka i vårt första gemensamma bokprojekt ”Tyst! Om hotet mot yttrandefriheten”.

Den pågående kampanjen från traditionell media att få sociala medier att begränsa yttrandefriheten online, digitala aktivister som massanmäler folk, repressiv lagstiftning utomlands och förslag i Sverige som exempelvis ändringen av mediegrundlagarna som stoppades i våras, den akademiska friheten. Allt är hot mot yttrandefriheten.

Den mänskliga rättigheten och demokratins fundament yttrandefriheten är på olika sätt hotad idag.

Vi har också tänkt att intervjua såväl oberoende experter inom ämnen som juridik och media som fria aktörer, bland andra Jens Ganman, Henrik Jönsson, Chang Frick och Einar Askedal. Vi vill ha med röster och perspektiv från höger till vänster.

Men vi behöver er hjälp.

Vi har 10 dagar kvar på vår crowdfunding-kampanj och ännu är vi inte i mål.

Vill du gå på releasen i Stockholm har hälften av biljetterna redan sålts så passa på att backa projektet och säkra en biljett då Ann och jag samtalar på scenen om bokens innehåll, signerar böcker och minglar.

Du kommer till kampanjen här.

Får vi inte in hela beloppet på 300 000 innan kampanjen är slut avbokar Kickstarter projektet och återbetalar alla enligt deras regler.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!