Sveriges Maldiverna – Vasaloppet


I klimatdebatten kan man säga att Vasaloppet är som Sveriges Maldiverna, för det har i åratal använts som argument av klimatalarmister att just Vasaloppet på grund av uppvärmningen kommer försvinna.

Maldiverna skulle ju ha försvunnit redan 2008 om man trott på alamisterna 1988, sedan var det 2018 och nu har de ändrat sig till 2100. Maldiverna själva har slutat prata om klimat, nu bygger de flygplatser och satsar på turism i stället.

Miljöpartiets toppkandidat till Europaparlamentet tillika klimatdiktaturförespråkare Pär Holmgren, fd meterolog, är en av de som allra starkast använt just Vasaloppet som argument för att jorden håller på att gå under.

Redan 2006 gick han ut med en av sina många profetior om väder och klimat – Vasaloppet kommer att försvinna till 2022 på grund av brist på snö.

För vi är ju vana vid det här laget med tvärsäkra påståenden om klimatet och dess effekter. De vet nämligen att det är riskfritt. Ingen synar korten och gör man det kan man alltid ändra sig.

Så Holmgren var tvärsäker – något 100-årsjubileium 2022 är inte sannolikt. Färre kommer vilja åka. Den unga generationen kommer inte vara intresserade av att åka.

Även Greenpeace som ju tjänar pengar på att larma om klimat, deras numera berömda isbjörnar på isflak (en fejkbild för övrigt) säljer många mångadsdonationer, varnade 2006 för att Vasaloppet och snögubbar snart är ett minne blott.

Så hur står det till med klimatalarmisterna inte bryr sig om då, det vill säga verkligheten?

2018 var det elfte året i rad som det slogs rekord i antal anmälda till loppet. varje år sedan 2007. Fel där, Pär.


Hur står det då till med snödjupet som Pär var så orolig för?

Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) gjorde en undersökning 2014 och konstaterade då att snödjupet är oförändrat, sedan 1922 (länken död men klicka här för pressmeddelande om samma sak). Eftersom väder varierar har snödjupet varierat från år till år men sett på hela perioden Vasaloppet arrangerats finns det inga förändringar.

Vad gäller medeltemperaturen i februari kollade jag på SMHI, bara för att jag var nyfiken. Hur har den varierat sedan Holmgren gick ut med sin profetia?

Feb 2006: – 2.7
Feb 2007: – 2.8
Feb 2008: 2.9
Feb 2009: -1.8
Feb 2010: -5.3
Feb 2011: – 4.3
Feb 2012: -2.8
Feb 2013: -1.3
Feb 2014: 2.3
Feb 2015: 1.3
Feb 2016: 0.5
Feb 2017: 0.2
Feb 2018: -3.2

Klimatprofeter kommer alltid gissa om undergång för att det tjänar deras syften.

Det betyder dock inte att vi ska lyssna på dem.

……………………..

Vill du stödja mig?

Backa mitt nya bokprojekt med Ann Heberlein. Release i juni 2019.

6 kommentarer till Sveriges Maldiverna – Vasaloppet

  1. Klimatet har varit på tapeten länge men nu finns ett plötsligt yrvaket intresse för det. Med ungdomsrån, åldringsrån, bilbränder, stenkastning på polisen etc så har multikulturalisterna ledsnat och kastat sig över klimatet i stället.

  2. Vetenskapsmän har nyligen forskat att co2 är inte och har aldrig varit ett klimat problem. Samma gäller klimatHOTET, läskigt men falskt.
    Världen har perioder i klimat, samma som i tusentals år.
    Labb och forskningsinstitut, med nyhetsankare får miljontals med kronor i bidrag, så vad gör dom… Säger att det finns tecken på att isen smälter för att inte mista sitt bidrag.
    Inse fakta, läs på och lär er sanningen. Vetenskapen har redan fakta på att klimathot inte existerar. Människan är en liten bakterie i det stora hela och kan inte ändra klimatet, hur mycket vi än vill ha sommar året runt.

  3. Tack, du bör skriva fler artiklar som denna. Behövs fler som dig som vågar ifrågasätta denna hysteri om klimathot och koldioxid. Använd dig gärna av Danska motsvarigheten till SMHI som jag tror heter DMI och har tillförlitlig forskning om isar, väder och vind. Titta gärna på SWEBBTV också för att få en annan infallsvinkel. Du gör ett bra jobb!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap