Unionen och hiphoppande antisemitism

Unionen meddelade nyligen att man inte tänker närvara vid Almedalen. Istället satsar man på Järvaveckan, som hittills inte lyckats attrahera någon nämnvärd publik. Inte i proportion till antalet deltagare.

Men det jag har inga synpunkter på, Unionen får satsa som de vill.

Däremot har de ingått ett samarbete med skivbolaget Redline och ska göra en hip-hop workshop. De sa i intervjun att fler politiker redan tackat ja att ”skriva raptexter och rappa”. Det har jag synpunkter på däremot. Nog för att politiker ska ha markkontakt med väljer men att låna ut sig till sådant här skapar tyvärr bara mer väljarförakt.


Men Redline är inte vilket bolag som helst. De har flera gånger varit i blåsväder för att artister de har uttalat sig antisemitiskt. Och bolaget har relativiserat och även försvarat det.

Såväl Dani M som Labyrinth.


Redline och deras artister är flitigt bokade av SSU och Socialdemokraterna, samt andra delar av arbetarrörelsen. Som ju själva inte håller rent mot antisemitism. Se bara på vad som hänt i SSU Skåne nyligen och hur ledande socialdemokratiska företrädare uppträtt gentemot Israel, där Margot Wallström är det mest tydliga exemplet. Marita Ulvskog har deltagit i event som krävt att Hamas-terrorister ska släppas och Hillevi Larsson har poserat med en tavla där Israel var utplånat.


Den värsta antisemiten Dani M är just nu inte kvar på bolaget men det bekräftar både han och de att det bara handlar om att kontraktet gick ut, inte att bolaget gjort sig av med honom.

Det här inget sammanhang ett seriöst fackförbund, som ska representera alla sorters medlemmar, borde befinna sig i. Ännu mindre politiker.

Vi har alldeles för mycket relativiserande av den växande antisemitismen i Sverige. Som till överväldigande majoritet finns hos personer med bakgrund i Mellanöstern.

Det är hyckleri att politiker ena dagen i svart står och ser ledsna ut när minnet av Förintelsen uppmärksammas för att sedan boka in sig på tramsaktiviteter med ett bolag som relativiserar antisemitism hos deras artister.

Men lycka till med er hiphop-workshop.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!