Sök
Stäng denna sökruta.

Vad händer med Maldiverna?

Den paradisiska ö-gruppen har blivit affischnamn för klimatkrisen. Maldiverna kommer försvinna, har vi fått höra. Riktigt hur länge vi hört det kommer ni nog inte ihåg men jag ska fräscha upp era minnen. Sedan 1988. Då meddelade man nämligen att om inget görs kommer Maldiverna vara borta om 20 eller 30 år. Ni som är snabba ser direkt att 30-strecket passerades förra året och ändå finns hela Maldiverna kvar. Som jag rapporterat om tidigare har Maldiverna varit flitig att kapitalisera på detta konstanta översvämningshot trots att det som synes är kraftigt överdrivet. Jag menar, givet hur debatten är borde ju havsnivåhöjningen gått betydligt fortare än man trodde 1988, eller hur? Och då borde ö-gruppen redan idag vara utplånad. Istället...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon