Var är Stålhammar?

Kommer ni ihåg debatten 2017 där en riksdagsledamot i Miljöpartiet anklagade en annan miljöpartist för att ha samröre med Ryssland och vara en säkerhetsrisk?

Det var Pernilla Stålhammar. Hon skrev ett långt inlägg på Facebook som anklagade mannen för allt möjligt, även sexuella trakasserier.

Den hon anklagade var Håkan Sundberg, som arbetat som tjänsteman åt partiet i 17 år. Han blev avstängd, blev inte bjuden på sommarfesten, fick sedan en erinran (2015) och sparken och drevades runt i media som ”tjänstemannen”. Vilket hände 2017. Detta var alltså en lång process för den oskyldigt anklagade och hans liv vändes upp och ner. Förlorade jobb, vänner och anseende.

Namnpublicering är godkänt av Sundberg som givetvis vill ha den upprättelse han inte fått.

Det visade sig att det var Stålhammar som var skurken. Hon hade haft ett förhållande med Sundberg och verkar helt sonika ha hittat på anklagelserna.

Varken gruppledare Maria Ferm eller partisekreterare Amanda Lind ville kommentera händelsen. Trots att folk anklagade dem i sin tur att inte alls vilja reda ut historien, som visats sig vara helt fabricerad av Stålhammar. De skyddade henne helt enkelt.

Ledamöterna belades med munkavle av Lind och presschefen Pontus Tengby. Nu är Lind demokratiminister.

Efter den här smutsiga historien fick Pernilla Stålhammar den 1 december 2017 sparken från sina utskottsplatser men Miljöpartiet kan inte sparka riksdagsledamöter så istället för att ha henne som vilde så satt hon kvar.

Hon satt vid tillfället i Utrikesutskottet och var utrikespolitisk talesperson.

En mycket pinsam historia för Miljöpartiet och uppvisade också hur de numera hanterar sitt ”höga tak” de haft tidigare. Många äldre miljöpartister har anklagat partiet för att blivit toppstyrt och odemokratiskt.

Då kan man ju tro att Miljöpartiet såg till att Stålhammar höll sig borta från riksdagen, det har ju ändå varit ett val precis.

Men kolla vem som dykt upp på riksdagens hemsida som statsrådsersättare för Per Bolund och ordinarie ledamot i Socialutskottet?


Men söker man på Miljöpartiets hemsida så kan man inte hitta hennes namn. Det är nästan så att man tror att de inte står för det?

Hyfsat anmärkningsvärt att en person som betett sig så här får partiets förtroende att ändå sitta i riksdagen. Som om ingenting har hänt.

Hittar på anklagelser om rysskopplingar med en fd älskare, blir påkommen, får sparken och ändå få sitta i riksdagen.

Nu har de demokratiministerposten. Igen.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!