Hamnarbetarförbundet Kommunisterna


Det mest destruktiva på svensk arbetsmarknad, a blast from the past där varken värderingar eller attityd anpassats sedan man bildades sent 1960-tal, är utan tvekan bråkstakarna i Hamnarbetarförbundet. Avskydda av såväl LO som av resten.

Det är Transportarbetarförbundet som ingår i LO som har kollektivavtalen. Detta har Hamnarbetarförbundet varit sura på sedan de bröt sig ut ur just det förbundet.

Det är det evighetsstrejken i Göteborg handlar om. Att de, som tidigare haft förmåner de inte har rätt till för att arbetsgivaren Göteborgs Hamn var bussiga (för att hamnen var kommunalt ägd och därmed styrd av politiker, inkl Vänstepartiet), inte har dem längre. Förmåner de aldrig skulle ha fått från början, som exempelvis egna skyddsombud.

Banden mellan förbundet och kommunister är starkt.

Ändå behandlas Hamnarbetarförbundet som om de vore rumsrena av media. Ett litet fackförbund som “bara vill ha samma rättigheter som alla andra”.

När striden i själva verket är en lucka i arbetsmarknadslagstiftningen. Och den måste stängas. Företag som har kollektivavtal ska inte kunna drabbas av strejk. Detta respekterar varken Hamnarbetarförbundet eller det andra oseriösa facket Syndikalisterna.

Men även LO ser mellan fingrarna. Många förbund har som regel att man inte kan vara Sverigedemokrat och fackligt förtroendevald. Men vara kommunist och förespråka revolution går bra.


Att SKP stödjer Hamnarbetarförbundet är varken en nyhet eller märkligt – de är besatta av strejk. Följer man deras flöden ser man att var och vartannat inlägg handlar om strejk. Dvs att inte jobba.

Deras ordförande kallar Sovjetunionens fall för en mänsklig katastrof. Det är dessa värderingar, unkna värderingar, som landets journalistkår inte anser viktiga nog att belysa trots att de tydligt hjälper Hamnarbetarförbundet med både opinionsbildning, pengar och resurser.


I SKPs tidning Proletären kunde man innan de dödade länken (de står väl inte för det) läsa att vid en av alla oändliga strejker Hamnarbetarna haft sedan de bildades så ringde de just Sovjet för att få hjälp.

Hamnarbetarna har även nära relationer med Kommunistiska partiet, där Sven Wolter och Pia Sundhage är prominenta medlemmar. Jag vet, potejto potato men det är två olika partier obegripligt nog. Sektvänstern kan inte ens hålla ihop enheter som är några tusental utan att implodera och bilda nya partier.

Wolter talade på Hamnarbetarnas kongress 2017 till exempel.

Hamnarbetarförbundets fd ordförande Gunnar Norberg var även med och bildade Kommunistiska partiet.

Det sista kommunisterna, ni vet de som inte kallar sig det längre, har också nära band med Hamnarbetarförbundet.

Eskil Rönér är ordförande i förbundet och han är aktiv i Vänsterpartiet Helsingborg, som av en händelse i april hade ett seminarium om just strejkrätten med Röner. Ihop med ABF.


Peter Annerback är ordförande just för Hamnfyran som är de som strejkar. Som av en händelse är hans pappa Jan Annerback Vänsterpartist i Göteborg och sitter i Göteborgs hamns styrelse….

Vänsterpartiet i Göteborg är väldigt aktiva för strejken och har bland annat samlat in pengar till de strejkande hamnarbetarna när arbetsgivarna svarade med lock out.

Trots de nära och långa kopplingarna mellan Hamnarbetarförbundet och SKP, Kommunistiska partiet och även personkopplingarna mellan Vänsterpartiet och förbundet behandlar media strejkerna som ett rumsrent förbund.

Är inte det märkligt?

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

0 kommentarer till Hamnarbetarförbundet Kommunisterna

 1. Rebecca brukar normalt ta parti för valfrihet och demokrati, men körde här i diket tyvärr.

  Kommunism är en styggelse vilken rimmar illa med fritänkare, men att som moderat endast erkänna EN facklig organisation som kontrolleras av Sossar “LO” ter sig en aning besynnerligt…..

  Hamnarbetarförbundet låter alla medlemmars röster räknas, vilket borde uppskattas av en Moderat som blivit grundlurad av sina allianskollegors odemokratiska politiska spel.

  Fri företagsamhet och föreningsfrihet är något som klär även en Moderat.

  Det som Rebecca ger uttryck för är den frustration som uppstår i land där parlamentet består av 8 Kommunistiska partier som godkänner 75% i skatt för medborgarnas inkomster.

  Att då bli upprörd över Hamnarbetare som låter alla medlemmars röster avgöra, samt att dessa hamnarbetare endast utnyttjar marknadskrafterna är i sanningen mycket avslöjande för även det Moderata Kommunistpartiet i Sverige.

 2. Tack för info.
  Det är tydligen väldigt mycket, ffa om kopplingarna mellan Hamnarbetarförbundet och div kommunistiska sekter, som PK-massmedia inte vill informera oss om.

 3. Kan du inte ta upp det faktum att sossarna alltid orerar om hur viktigt det är med utbildning och att vi ska höja kompetensen i landet, inte konkurrera med låglönejobb – samtidigt som det knappt existerar någon med akademisk examina i regeringen. Där räcker det tydligen med en stor käft för att ha tagit sig fram.

 4. Att de är med I Kommunistiska partiet är klarlagt. Att de har annorlunda världsbild är klarlagt. Tyvärr har de I fallet med strejk i Hamnarna rätt. I detta reportage stödjer du S/LO kamp om att värna “den Svenska Modellen”. Att strejka för bättre arbetsförhållanden är lagligt i dagens Sverige I enlighet med den nya Internationella lagstiftningen, oavsett vad man anse politiskt. De Svenska facken har INTE monopol på arbetsmarknaden längre. Arbetsgivarna MÅSTE följa lagstiftningen och inte överenskommelser. Detta är en kamp mellan olika fackförbund där 3:e part blir drabbad.

 5. Hej, Vill inte vara besserwisser men Gunnar Norberg var med och bildade APK som numera heter SKP (Sverige kommunistiska parti). KP (Kommunistiska partiet) är det parti som ger ut Proletären. Det har funnits, och finns diskussioner om att slå ihop dessa båda partier men det har hittills inte lett framåt. Vill man förenkla kan man säga att KP:s bas finns på Västkusten och SKP:s i Stockholm och så att säga uppåt.(Detta behöver inte publiceras som kommentar, det är mer lite kompletterande information.)

 6. Att vissa medlemmar i Hamnarbetarförbundet är illröda kommunister gör det än viktigare för den som säger sig vara liberal att vara saklig i ett fall som detta och inte låta sig styras av känslor (jag delar inte dina åsikter, men …………..). Att man ställer upp för Hamnarbetarförbundets medlemmars föreningsrätt att låta Hamnarbetarförbundet teckna kollktivavtal för Hamnarbetarförbundets medlemmar betyder ju inte nödvändigtvis att man därmed delar deras politiska ideologi. Men med det debattklimat som råder i media i dag törs man ju inte ens tänka en avvikande åsikt utan att bli rödmålad eller brunsmetad. 

  Skälet till att det bildas konkurrerande fackföreningar är, som i fallet med Hamnarbetarförbundet, missnöje med hur det avtalsslutande fackförbundet, i det här fallet Transportarbetarförbundet, företräder sina medlemmar. Att då lagstifta att det fackförbunds kollektivavtal som är först tecknat med arbetsgivaren ska gälla alla anställda, oavsett hur många medlemmar respektive fackförbund har, är oförenligt med föreningrättsfriheten. Som inte bara ger rätten att tillhöra en förening utan också att få utnyttja rättigheten. Till exempel att som medlem i en fackförening låta  fackföreningen teckna kollektivavtal. Dessutom går det på tvärs med liberal ideologi om individens frihet, mot monopol och för fri konkurrens.

  Det är inte bara en gång ett LO-förbund, understödd av LO och med sympatiåtgärder av andra LO-förbund, inte minst Transport som sitter på den effektivaste stridsåtgärden, dvs varutransporter, tvingat ett företag att teckna kollektivavtal med ett LO-förbund då annars ägaren kommer att tvingas sätta företaget i konkurs på grund av uteblivna varuleveranser. Trots att alla anställda varit medlemmar i ett annat konkurrerande fackförbund. Ibland har man använt sig av en anställd som varit medlem i ett LO-förbund som argument för att teckna kollektivavtal för alla anställda. Och då har det inte varit frågan om “hängavtal”. Det har också förekommit att enmansföretag under hot krävts att teckna ett “vilande kollektivavtal” med ett LO-förbund, trots att enmansföretaget inte har någon anställd. Motivet har varit att om enmansföretagaren anställer en person ska kollektivavtal med det berörda LO-förbundet redan vara tecknat. Häpp! Så löser man problemet med först tecknade avtal. 

  Det är inte Hamnarbetarförbundets illröda medlemmar som är en fara för demokratin. 
  Det är LO:s totalitärstatsmetoder.  

 7. Att vissa medlemmar i Hamnarbetarförbundet är illröda kommunister gör det än viktigare för den som säger sig vara liberal att vara saklig i ett fall som detta och inte låta sig styras av känslor. Att man ställer upp för Hamnarbetarförbundets medlemmars föreningsrätt att låta Hamnarbetarförbundet teckna kollktivavtal för Hamnarbetarförbundets medlemmar, som är en överväldigande majoritet, betyder ju inte nödvändigtvis att man därmed delar deras politiska ideologi. Men med det debattklimat som råder i media i dag törs man ju inte ens tänka en avvikande åsikt utan att bli rödmålad eller brunsmetad.

  Skälet till att det bildas konkurrerande fackföreningar är, som i fallet med Hamnarbetarförbundet, missnöje med hur det avtalsslutande fackförbundet, i det här fallet Transportarbetarförbundet, företräder sina medlemmar. Att då lagstifta att det fackförbund som först tecknat kollektivavtal med arbetsgivaren ska gälla alla anställda, oavsett hur många medlemmar respektive fackförbund har, är oförenligt med föreningrättsfriheten. Som inte bara ger rätten att tillhöra en förening utan också att få utnyttja rättigheten. Till exempel att som medlem i en fackförening låta  fackföreningen teckna kollektivavtal. Dessutom går det på tvärs med liberal ideologi om individens frihet, mot monopollism och för fri konkurrens.

  Det är inte bara en gång ett LO-förbund, understödd av LO och med sympatiåtgärder av andra LO-förbund, inte minst Transport som sitter på den effektivaste stridsåtgärden, dvs varutransporter, tvingat ett företag att teckna kollektivavtal med ett LO-förbund då annars ägaren kommer att tvingas sätta företaget i konkurs på grund av uteblivna varuleveranser. Trots att alla anställda varit medlemmar i ett annat konkurrerande fackförbund. Ibland har man använt sig av en anställd som varit medlem i ett LO-förbund som argument för att teckna kollektivavtal för alla anställda. Och då har det inte varit frågan om “hängavtal”. Det har också förekommit att enmansföretag under hot krävts att teckna ett “vilande kollektivavtal” med ett LO-förbund, trots att enmansföretaget inte har någon anställd. Motivet har varit att om enmansföretagaren anställer en person ska kollektivantal med det berörda LO-förbundet redan vara tecknat. Häpp! Så löser man problemmet med först tecknade kollktivavtal.

  Det är inte Hamnarbetarförbundets illröda medlemmar som är en fara för demokratin.
  Det är LO:s totalitärstatsmetoder.  

 8. Om du tycker att det är fel att de inte betalar Annerback ?? Varför kollar du inte upp vem som betalar Eskil Röner ?? Skattebetalarna !! Ska verkligen skattepengar gå till sådant ?? Ställa till jävelskap under skattebetalarnas utgifter .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap