Vad gör Mehmet Kaplan nu?

Det var länge sedan vi pratade om Kaplan. Tills Amanda Lind hyllade honom på Instagram samma dag hon blev demokratiminister.

Han har inte synts till sedan presskonferensen våren 2016. Tills i december när Ledarsidorna hittade honom på Twitter.

Han är numera en del av Muslim Aid Sweden. Som ni kan se på bilden står han i svart, på huk.

I september, efter valet, var engelska Muslim Aid på besök och hade konferens.

Muslim Aid i UK anklagas för samröre med terrorister. Spansk polis anklagade till exempel redan 2002 en rad organisationer, där ibland såväl Muslim Aid som Islamic Relief att finansiera jihadism.

2014 fanns fortfarande anklagelser mot Islamic Relief att finansiera bland andra Hamas.

I oktober 2017 stoppade EU alla sina utbetalningar till Muslim Aid för att det kom fram att de slussat pengar till terroristerna Hamas.

Detta är Kaplan nya tillhåll alltså. Muslim Aid. Vad han gör framgår dock inte, han sitter inte i styrelsen och hans namn finns inte med på hemsidan. Men han är ju helt solklart en del av dem.

Carina Hägg är socialdemokrat och pionjären bakom granskningarna av islamisternas framfart i Sverige. Tack vare henne har vi nu en, hon började redan på slutet av 90-talet.

Muslim Aid ligger på Kista Torg 7, samma adress som Kista Folkhögskola. Där Omar Mustafa är ordförande. Rektorn är samma person som även sitter i styrelsen för Muslim Aid. Ni kan själva läsa deras årsredovisning här.

Och nu är återigen en av Kaplans partikamrater chef över pengarna till SST, som delar ut pengar till trossamfund, och Folkbildningsrådet, som delar ut pengar till studieförbund. Och kan skapa en massa ”demokratiprojekt” som Bah Kuhnke gjorde och lät därmed Ibn Rushd få ännu mer pengar via ett ”islamofobiprojekt”, integrationsprojekt etc.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!