Islamister är en del av MPs kultur

Vår nya kulturminister har redan hamnat i blåsväder för att hon kallat islamisten Mehmet Kaplan för hjälte och pionjär. Hon har både då och nu genomgående kallat skälet till hans avgång för ett misstag, att Kaplan råkade göra ett fel vid en tidpunkt (red.anm äta middag med fascisterna Grå vargarna).


Kaplan har inte begått något annat misstag än att ha fastnat på bild när han åt middag med Grå vargarna. Att någon fick reda på det. Hans kopplingar och engagemang i den svenska islamistkärnan är väl dokumenterade och det var anmärkningsvärt att han ens blev statsråd. Det skulle aldrig ha skett.

Men kopplingarna mellan även Miljöpartiet och landets islamister är också väl dokumenterade.

Jenny Wennhammar, medlem i Femen och också miljöpartist, vittnade vid utnämningen av Lind om hur hon, som är en av de mest engagerade anti-islamistpersonerna i partiet, hur hon inte ens fick tillträde till sitt eget parti kongress.

Nu är Lind demokratiminister.

I maj 2016 utsågs Lind till partisekreterare för Miljöpartiet och efterträddes då av Karin Frejarö.

Frejarö hade tidigare jobbat på JAK medlemsbank som riskansvarig.

I september 2017 kom ett beslut från Konsumentverket att JAK inte längre får kalla sig räntefri för att de istället för ränta tar avgifter och det är således vilseledande marknadsföring.

Ordförande sedan många år är konvertiten Monija Mannai Sonnius ansåg att beslutet bröt mot religionsfriheten.

Hon drev tidigare Islamsidorna.se på nätet, nu borttagna. JAK hade en kampanj de döpte till Jag är JAK och där dök den här personen upp – Maha al Haddad.

Hon drev kampanj för att Sundsvall skulle få separata kvinnotider på simhallarna, av religiösa skäl. Och lyckades. Hon är även lokalpolitiker för Socialdemokraterna och sitter som ordinarie ledamot i Miljönämnden samt ersättare i barn- och utbildningsnämnden. Hon har också varit nämndeman i tingsrätten många år.

Maha al Haddad är också verksamhetsledare på studieförbundet Ibn Rushd, som är är associerade med Muslimska brödraskapet.

Monija uppvaktade Per Bolund förra året och krävde enklare regler för små banker.

Al Haddad är också aktiv i Islamiska centret i Sundsvall, en av landets moskéer som bland annat figurerat i Uppdrag granskning. Där de vid fråga ansåg att en muslimsk man har rätt att våldta sin fru.

Miljöpartiet har sedan länge nära kopplingar till just Ibn Rushd. Senast i somras fick en miljöpartist avgå sedan det avslöjats att han försökt tysta kritik mot och gett pengar till Ibn Rushd, som samarbetat med islamisterna Milli Görus, samma gäng som var med på Grå vargarna-middagen Kaplan var på.

Amanda Linds försvar av Kaplan och Åsa Lindhagens bidrag med Islamic Relief är inte heller några misstag utan del av Miljöpartiets kultur och själ. Relativisering av islamism och motarbetande av all kritik mot islamister och kvinnoförtrycket. Man ingår i en sfärer bland annat MB-associcerade Ibn Rushd och Islamic Relief finns ihop med en mängd muslimska organisationer och JAK medlemsbank.

Banken har länge varit nära MP då de delar kritik mot finanssektorn och ränta. MP drev länge krav på förbjud mot ränta, de har nu släppt det.

Idag fick jag ett långt mail från Islamic Relief där de krävde att min kritik ska tas ner. Så jobbar både de och Ibn Rushd. Att i en hotfull ton kräva att kritiker tystar sig.

Men så jobbar inte jag. Som ni vet.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!