Hotet mot yttrandefriheten


Igår var jag med i Studio Ett och pratade sociala medier och yttrandefrihet. Karin Pettersson, lobbyist hos Scbibstedt numera, var också med. Upplägget var inte debatt utan hon fick inleda, sedan jag.

Sedan avbröt hon mig. Som man gör i debatt. Efter inslaget skällde hon på programledaren för att hon tyckte att det blivit debatt. Jag antar att representanten från Nordens största mediebolag i sin kamp för att begränsa vanliga människors åsiktsfrihet på Facebook inte var van med att få mothugg?

Eftersom alla sammanhang där sociala medier och traditionella medier diskuteras så sitter mediehus A med mediehus B i mediehus C:s soffa och alla är överens om att allt är Facebook och Googles fel.

En bättre avstamp för mitt nya projekt kan man inte få.

Jag kan idag berätta att jag och Ann Heberlein kommer att skriva en bok tillsammans. Om hotet mot yttrandefriheten.

Crowfunding kommer inom kort.

Join the resistance.

0 kommentarer till Hotet mot yttrandefriheten

 1. Gratulerar att ni kämpar på för det svenska folkets frihet.Sossarna o vänstern har ju mycket duktigt tagit allt media makten genom att de äger SVT och TT. I snart 70 år har folket låtit sig hjärntvättas av dem !! T.o.m. centern och liberalernas leder har ju falllit i denna gropen, och på ett kriminellt sätt lurat alla sina väljare !

 2. Ni är duktiga. Jobba på. Jag följer er båda med mycket stort intresse. Det är beundransvärt det ni gör och så viktigt och nödvändigt. Kram till er båda.

 3. Finns det yttrandefrihet i Sverige detta hysteriskt fanatiska ståndssamhälle för den politiska korrekthetens envälde nej där kan ingen leva som Vilhelm Moberg visat med sin gigantiska odödliga magnifika protest, utvandrarserien

 4. Toppen!
  Vi är fler som är oroliga över dessa hot. Den spontant bildade gruppen Motvikt som driver sajten //www.lastips.se har nu dessutom bildat ‘Föreningen för främjande av medborgarjournalism’ vars ändamål är att främja yttrandefrihet, en allsidig och saklig samhällsdebatt och intresseutveckling, särskilt genom stöd till nya medier och medborgarjournalistik. Den är ännu inte officiellt lanserad men det kommer snart.
  Hälsningar
  Torbjörn

 5. Lycka till med skrivandet, kommer säkert bli alldeles Utengemärkt ! 🙂
  Please, please skriv enligt regeln; ‘keep-it-simple-stupid’, kort & koncist med andra ord.
  Mvh/TJ

 6. “Eftersom alla sammanhang där sociala medier och traditionella medier diskuteras så sitter mediehus A med mediehus B i mediehus C:s soffa och alla är överens om att allt är Facebook och Googles fel. ” Ett bevingat ord som är mitt i prick.

 7. Ska bli intressant. Hoppas ni tar upp de ständiga klagomålen på att SD vill begränsa yttrandefriheten. Vill dom verkligen det?

 8. Tack! Jag kommer att subskribera den boken! Du och Ann har blivit mina hjältinnor!
  Förresten vill jag i sammanhanget gärna nämna filmen Charles III som jag av en slump såg på TV. Ämnet var högaktuellt: i en fiktiv framtid har Elizabeth II gått bort, och Prince of Wales Charles blir kung. Icke så snart dyker en premiärminister upp och vill ha honom att rutinmässigt underteckna ett nytt lagförslag – om inskränkningar i tryckfriheten! Kungen vägrar dagtinga med sitt samvete – premiärministern försöker locka med “Er familj har ju drabbats så hårt av skandalskriverier, Ni måste väl ha förståelse…”. Tyvärr slutar filmen tragiskt, den samvetsmedvetne monarken sviks av alla, inklusive sin familj, och tryckfriheten inskränks…

 9. Lycka till med projektet och att det måtte få stor spridning.
  Minns gärna Martinsons ord om att det måste finnas mothåll till allt: “inga mjuka tankenötter,inga bevämlighetsvällingar……..”

 10. Bra.
  Detta behövs.
  Tycker inte alltid som er.
  Men ni pekar på problemen och vågar ta fajten.
  Heder åt er båda.
  Jag är månadsgivare åt andra med bra intentioner. Kommer troligtvis även bli det för er bok. 100:-/månad lär det bli.
  Rökar man inte kan man väl spendera ’ 2 paket’ på ert projekt istället

 11. Är du på allvar när du vill kämpa för yttrandrefrihet när du är ökänd för att blockera alla som säger emot eller motbevisar dina påståenden på twitter och FB? Du skrev förut om vänsterns fula sätt att attackera folk utseende och inte vara sakliga. Sedan går du vidare och attackerar kulturministern utseende? Och blockerar folk som påpekar din dubbelmoral. Respons på det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap