Hotet mot yttrandefriheten

Igår var jag med i Studio Ett och pratade sociala medier och yttrandefrihet. Karin Pettersson, lobbyist hos Scbibstedt numera, var också med. Upplägget var inte debatt utan hon fick inleda, sedan jag.

Sedan avbröt hon mig. Som man gör i debatt. Efter inslaget skällde hon på programledaren för att hon tyckte att det blivit debatt. Jag antar att representanten från Nordens största mediebolag i sin kamp för att begränsa vanliga människors åsiktsfrihet på Facebook inte var van med att få mothugg?

Eftersom alla sammanhang där sociala medier och traditionella medier diskuteras så sitter mediehus A med mediehus B i mediehus C:s soffa och alla är överens om att allt är Facebook och Googles fel.

En bättre avstamp för mitt nya projekt kan man inte få.

Jag kan idag berätta att jag och Ann Heberlein kommer att skriva en bok tillsammans. Om hotet mot yttrandefriheten.

Crowfunding kommer inom kort.

Join the resistance.


Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!