Islamic Relief och MP-ministern

Amanda Lind, kulturminister, beskylls från kulturhåll inte ha koll på kultur. Men de har missat hennes man – Björnola Lind.

Titta på det här klippet och säg igen att Amanda Lind inte har kulturen nära sig? I blodet? I familjen.

https://youtu.be/wQ3auMClow0

Han satt i tre år och väntade på en björn. Undrar på vems bekostnad rent finansiellt? Men grattis till honom som nu har kulturministern som fru. Kanske blir lättare att fixa finansieringen till nästa vänta-på-björn projekt eller dans runt älgben?

När Lind var kommunalråd för MP i Härnösand köpte hon världens kanske dyraste cykelställ för 12 cyklar.

Amanda Lind passade direkt på att hylla Mehmet Kaplan, igår på Instagram. När hon alltså visste att hon var kulturminister så passade hon på att kalla islamisten Kaplan för ”pionjär”.

Nog var Kaplan pionjär. Han var den första islamisten i Sverige som tog sin ända in till Rosenbad. Tills det inte gick längre. Efter att i åratal beskyllts av andra turkiska muslimer, som Nalin Pekgul och Kurdo Baksi, för att säga en sak offentligt men i själva verket stödja utvecklingen av ”skäggmännen i förorten” som fungerar som moralpoliser, åkte han på eget grepp. Han åt middag med fascisterna Grå Vargarna.

Jag skrev tidigt om Kaplan, över ett år innan han fick avgå. I december 2014 redan. För att det första han gjorde som minister var att åka till Turkiet, och sedan träffa Turkiets EU-minister i Sverige trots att han inte alls hade någon officiell anledning.

Men honom tycker Lind man ska hylla.

Miljöpartiets nära relation med landets islamister är tyvärr väl dokumenterad och känd. Men Lind är inte enda nya ministern med handen i den syltburken.

Åsa Lindhagen var socialborgarråd i Stockholm och kom in i riksdagen som statsrådsersättare 2018. Hennes hjärta brinner för illegala invandrare, de som fått avslag flera gånger men ändå vägrar att lämna landet.

Som borgarråd såg hon därför till att ge alla försörjningsstöd. Hur hon nu ska kunna försvara den regeringsförklaring Löfven gav där det ingick hårdare tag för utvisning och att de som fått nej ska lämna landet blir intressant.

Men förhålla sig till regler verkar inte vara hennes melodi egentligen.

För i strid med just reglerna fattade hon också ensam beslut att från Socialnämnden ge islamisterna Islamic Relief 300 000 kronor för ”flyktingboende”, som i själva verket var en plats för illegala. Gissningsvis enbart muslimer. Det är debattören Merit Wager som avslöjade detta på sin blogg.

Just Islamic Relief, som är associerade med Muslimska Brödraskapet, är en nära del till Miljöpartiet. Islamic Relief är anklagad för att ha gett pengar till terrorister och 2017 drog EU in all finansiering för att de slussat pengar till Hamas.

Miljöpartisten i Botkyrka som försökte muta moderater med röster mot en moské Ali Khalil, var också aktiv i Islamic Relief tills nyligen.

Faktum är att Khalil var eventsamordnare för just deras flyktingmottagande precis när hans partikamrat Lindhagen tog beslutet att strunta i resten av Socialnämnden och skänka 300 000 kronor till Khalils organisation 2015.

Praktiskt för Khalil. Att bara kunna ringa partipolaren Lindhagen och vips, kom 300 000 kronor av skattebetalarnas flygande till ”transitboendet”.

Ett boende som visade sig ge stöd till folk som inte ens sökt asyl.

Men pengarna fortsatte att komma även 2016.

Islamic Relief ingick i ett projekt staden döpte till Vinternatt och beviljade över 10 miljoner av skattebetalarnas pengar för att hemlösa skulle få tak över huvudet. Vilket ju låter bra, tills man inser att tiggare och illegala ingår i det begreppet.

Islamic Relief intervjuades i lokaltidningen om projektet. Khalil var återigen den som förde föreningens talan.

Ny Gemenskap avslöjade sig sedan ha använt pengar till en lokal där tiggare använde dem som förvaring av stöldgods.

Pengar Lindhagen beviljat som Socialborgarråd gick alltså även till en tiggarcentral för stöldgods.

Det verkar tyvärr omöjligt att hitta Miljöpartister som kan bli ministrar som inte hyllar islamister och relativiserar deras åsikter.

Eller som slänger pengar på dem.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!