Sök
Stäng denna sökruta.

Polygami erkänns

I en uppmärksammad dom i Förvaltningsrätten om bostadsbidrag blev konsekvensen lite oväntad - myndigheter i Sverige erkänner månggifte. Men det är mindre kontroversiellt än det verkar. För i praktiken har man gjort det länge. Olika offentliga instanser, som kommuner, har i till exempel betraktat män med flera fruar som en familj och ordnat stora bostäder. Och staten kan inte hindra människor från att leva i polygami. Den stora finessen med äktenskap är i princip juridik, annars kan man vara sambo lika gärna. Och juridiken finns vid tillfällen då man antingen separerar eller någon dör. I de fallen är du som gift mer skyddad än som sambo. I Sverige är äktenskapets egentliga funktion juridik. Makar ärver varandra. Och ska polygamister...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon