Lövin flyger vidare

Isabella Lövin hatar flyget. På pappret. I verkligheten flyger hon ofta och gärna business class. I valrörelsen avslöjades det också att hon flugit för 1,5 miljoner kronor senaste mandatperioden. En halv miljon mer än statsministern. Ofta business class.
Men senast i mars 2018 skrev hon en debattartikel där hon krävde att statliga Swedavia som äger massa flygplatser i landet skulle få i uppdrag att likt Systembolagets självskadebeteende och schizofrena kampanjer minska alla andra flygande.
Hon var själv snabb att kritisera både budget och att hennes partiledarkollega valde att resa bort över jul.
Ändå kul att hon varje gång hon haft möten utomlands i år själv valt flyget tycker jag, trots att det går att åka tåg till både Polen, Schweiz och Bryssel.Till toppmötet i Davos i Schweiz valde hon som vanligt den mer klimatagressiva business class.
Även till polska Krakow valde hon business class trots att det släpper är mindre bra för klimatet än economy.
Men extra kul är ändå att hon också valde flyget när hon skulle till klimatmötet i Katowice.Dit 15-åriga aktivisten Greta Thunberg åkte, med tåg. Väl? Eller bil. Teleportera, cykel och promenad är tämligen uteslutet.
Men så är inte heller miljö och klimat viktigare för en miljöpartist än möjligheten att få bli hyllad i internationella sammanhang och få applåder.
Så roligt för Lövin att hon har alla våra pengar att köpa de där applåderna för, eller hur? Grattis till henne. …………………….. Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid Swish: 0762096244
Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!