Lövin flyger vidare


Isabella Lövin hatar flyget. På pappret. I verkligheten flyger hon ofta och gärna business class. I valrörelsen avslöjades det också att hon flugit för 1,5 miljoner kronor senaste mandatperioden. En halv miljon mer än statsministern. Ofta business class.
Men senast i mars 2018 skrev hon en debattartikel där hon krävde att statliga Swedavia som äger massa flygplatser i landet skulle få i uppdrag att likt Systembolagets självskadebeteende och schizofrena kampanjer minska alla andra flygande.
Hon var själv snabb att kritisera både budget och att hennes partiledarkollega valde att resa bort över jul.
Ändå kul att hon varje gång hon haft möten utomlands i år själv valt flyget tycker jag, trots att det går att åka tåg till både Polen, Schweiz och Bryssel.Till toppmötet i Davos i Schweiz valde hon som vanligt den mer klimatagressiva business class.
Även till polska Krakow valde hon business class trots att det släpper är mindre bra för klimatet än economy.
Men extra kul är ändå att hon också valde flyget när hon skulle till klimatmötet i Katowice.Dit 15-åriga aktivisten Greta Thunberg åkte, med tåg. Väl? Eller bil. Teleportera, cykel och promenad är tämligen uteslutet.
Men så är inte heller miljö och klimat viktigare för en miljöpartist än möjligheten att få bli hyllad i internationella sammanhang och få applåder.
Så roligt för Lövin att hon har alla våra pengar att köpa de där applåderna för, eller hur? Grattis till henne. …………………….. Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid Swish: 0762096244

6 kommentarer till Lövin flyger vidare

 1. Till skillnad från t.ex. Annie Lööf, som medvetet valt globalismen och oligarkerna, är nog Lövin bara en av alla dessa globalismens nyttiga idioter. Om miljarder vanliga människor slutar flyga, tillåter naturligtvis klimatet att ett litet antal statschefer, högt uppsatta politiker, oligarker, EU- och FN-byråkrater samt militärer använder flyget som färdmedel.

 2. MP : Mijöpåverkans Partiet.
  Isabella Lövins nya partislogan blir : Gör som jag säger, inte som jag gör.
  Det är inte roligt för henne att vara Miljöpartist när alla resor finns dokumterade, men troligen bryr hon sig inte.
  Vilken politiker är ärlig i handling, när ingen av dem är ärliga i ord.

 3. På flera sätt är jag tacksam att IL beter sig som hon gör. Det främjar bilden av dubbelmoral och leder Mp utför :).
  Det förutsä’tter dock en eller flera Uvell … som påtalar, exemplifierar och tydliggör de olika dimensionerna av dylikt beteende (dbblmoral, diskrepansen t folket, översitteriet och faktaförnekelser).
  Tack för din blogg Rebecca U-W!

 4. Tror Greta åkte bil. I vart fall la hennes pappa upp en bild på Twitter tagen genom bils vindruta när de åkte tillbaka över Öresundsbron efter klimatmötet.

 5. På vilket sätt är det du kallar Business mer ”klimataggressivt”? Inom Europa så är SAS:s stolar av samma storlek i såväl Go som Plus, dvs antalet passagerare är lika stort. Bränsleåtgången påverkas alltså bokningsklass, bara notan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap