Sök
Stäng denna sökruta.

WWF – med missförståndet som metod

Så här har framför allt miljörörelsen men även andra aktivister jobbat. Att påstå något, medvetet förpacka en sorts fakta så att mottagaren tolkar det som något annat och sedan spela med när media återpublicerar icke-nyheter om och om igen.  WWF kommer vartannat år ut med Living Planet Report. 2018 var det dags igen. Resultaten som kablades ut var att 60 % av de vilda ryggradsdjuren i genomsnitt har minskat. WWF har undersökt 4005 arter i 16 704 populationer.   I slutet av oktober kunde man därför läsa följande rubriker i SVT, Metro och Aftonbladet är bara några exempel på media som spred "nyheten" vidare, utan kritisk granskning. Så bygger man framgångsrikt opinion på lögn.  Att det redan 2014 höjdes kritiska röster...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon