Kulturrådets statement igen

En driftig läsare mailade Kulturrådet efter min granskning om att de beviljade den mansfria festivalen Statement 200 000 kronor skattepengar trots att den diskriminerade män. 

För de beviljades bidrag. Sedan var bidraget plötsligt borta. Ingen kommentar. Ingenstans kan man läsa vad som hänt. 

Svaret från Kulturrådet är ganska graverande tycker jag. 

De beviljade bidrag ”ett kort tag” men när de förstod att festivalen diskriminerade män drogs det tillbaka. Inget om när de förstod det, vad ett kort tag är (bidraget beviljades i juni) men framför allt inte ett ord om kommunikation. 

För det här är en myndighet som inte saknas resurser. 

Om man tittar på deras senaste årsredovisning så ser man att anslaget från Alice Bah Kuhnke, sedan hon tog över, ökat med 11,5 miljoner kronor på bara två. En ökning med 14 %. 

Läser man vidare kan man se att Kulturrådet just de senaste åren satsat mycket på just kommunikation, den digitala varianten. Via framför allt sin Facebooksida. Där har de 7 600 gilla. Inte illa, även om det är en tredjedel av mina följare. 

Men trots 96 miljoner i intäkter av skattebidrag och en total räckvidd på Facebook 2017 på över 1 miljon kunde de alltså inte kommunicera att de dragit in beslutet till just Statement. 

Är inte det märkligt?

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!