Sök
Stäng denna sökruta.

Kulturrådets statement igen

En driftig läsare mailade Kulturrådet efter min granskning om att de beviljade den mansfria festivalen Statement 200 000 kronor skattepengar trots att den diskriminerade män.  För de beviljades bidrag. Sedan var bidraget plötsligt borta. Ingen kommentar. Ingenstans kan man läsa vad som hänt.  Svaret från Kulturrådet är ganska graverande tycker jag.  De beviljade bidrag "ett kort tag" men när de förstod att festivalen diskriminerade män drogs det tillbaka. Inget om när de förstod det, vad ett kort tag är (bidraget beviljades i juni) men framför allt inte ett ord om kommunikation.  För det här är en myndighet som inte saknas resurser.  Om man tittar på deras senaste årsredovisning så ser man att anslaget från Alice Bah Kuhnke, sedan hon...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon