Search
Close this search box.

Aktivism på arbetstid

När folk som är opolitiska tjänstemän använder sin arbetstid och arbetsgivare för att bedriva opinion alldeles oavsett skäl äventyras faktiskt de institutioner aktivisterna använder. UD-tjänstemännen som protesterade mot valresultatet är det mest graverande men det finns andra exempel.  Som när demokratiminister i övergångsregeringen Alice Bah Kuhnke demonstrerade mot att inte hennes partis budget vann den demokratiskt fattade budgeten som ska styra riket nästa år. Helt enligt de demokratiska spelreglerna. Ändå ansåg demokratiminister Kuhnke, som tyvärr i en rad exempel uppvisat en högst tveksam inställning till såväl demokrati som yttrandefrihet, att en demonstration mot budgeten var på sin plats.  Givetvis får folk praktisera sin yttrandefrihet men jag anser att man som demokratiminister har ett särskilt ansvar att respektera just demokratin....

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon