Sök
Stäng denna sökruta.

Ett statement från Kulturrådet

När komikern Emma Knyckars, i någon slags #metoo-affekt, annonserade att hon tänkte genomföra en mansfri festival sommaren 2018, hurrade Gudrun, alla Birgitta Olsson-feminister och resten av det rödgardistiska statsfeministiska komplexet. Festivalen döptes till Statement och en förening bildades.  Inte en enda ärta ska lämna Skåne, skanderade LO när Findus la ner i Bjuv. Inte en enda cisman ska få komma in, vrålade Statement festival.  Statliga Kulturrådet valde att bevilja festivalen 200 000 kronor i bidrag av skattepengar bland annat dessa förhatliga cis-män betalat in i skatt.  Men den testosterondiskriminierande festivalen anmäldes med rätta till Diskriminineringsombudsmannen och idag kom deras resultat - DO fäller Statement festival.  Kollar man på Kulturrådets hemsida hittar man plötsligt inte bidraget som de delade ut...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon