Sök
Stäng denna sökruta.

Statlig opinionsbildning på fejk

Svanen är en av alla miljömärkningar som finns, som företag får betala dyra pengar för att först licensieras och sedan en årsavgift. Men Svanen ägs av ett statlig helägt bolag. Ändå ägnar sig staten i detta fallet åt att försöka sälja på kommuner, stat och landsting både sin egen men också kommersiella miljömärkningar. För Fairtrade och Bra Miljöval är det. Deras främsta syfte är att dra in pengar åt ägarna och Fairtrade ägs av LO och Svenska Kyrkan, Bra Miljöval ägs av miljölobbisterna Naturskyddsföreningen. De är stora och viktiga intäktskällor för dem att lägga på opinionsbildning bland annat.  Skamlöst, är ordet jag vill använda här. Men inte nog med det, Svanen, som är mest aktiva dessutom i det samarbete...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon