Övergångsbudget = socialistisk budget

I all drama som varit under hösten verkar ett enda ord på något sätt förvandlat verkligheten till något annat – övergång. Så den socialdemokratiska regeringen som driver socialdemokratisk politik med några hundben till miljöpartisterna, har plötsligt blivit ”övergångsregeringen”. Som om det är någon skillnad från innan valet. På samma sätt har den budget som nu läggs av övergångsregeringen blivit ”övergångsbudgeten”. Fast det är en helt vanlig socialdemokratisk budget, förhandlad med Vänsterpartiet och Miljöpartiet. För den bygger på allt som förhandlats innan valet, framför allt det som ingick i övergångsbudgeten men det är inte exakt samma budget som läggs. Det är en ny budget, med få ändringar. Denna budget är alltså en budget som innehållet exakt noll borgerlig liberal politik. Noll. För att den skapats av socialister, i syfte att klämma åt framför allt företag. Men den överväger nu Centerpartiet och Folkpartiet att rösta på när deras egna motioner fallit. Annars vinner nämligen Moderaternas och Kristdemokraternas, som får SD:s röster helt utan att ha förhandlat. Och den innehåller som man kan gissa 100 % borgerlig liberal politik. C och Fp kan alltså eventuellt rösta på en 100 % sosse-budget, som kommer gälla hela nästa år. Bara för att……ingen vet varför faktiskt. Så vad innehåller den här ”övergångsbudgeten”, dvs sosse-budgeten? Allt man kan förvänta sig. Som en rejäl höjning av den allmänna löneavgiften till exempel. Den tänker sig sossarna höja med 1,29 %-enheter, med andra ord ska landets företag pungslås. För denna ingår i det som dras av på anställdas löner innan den betalas ut. Samtliga företag som har anställda kommer med andra ord får 1,29 % högre personalkostnader i ett svep från 1 januari. Bara så där.
Sosse-budgeten innehållet också givetvis anslag till den hårt kritiserade Jämställdhetsmyndigheten.
Alla sossar älskar Diskrimineringsombudsmannen och trots att DO inte sällan driver rena PR-fall för rättighetsaktivister som kräver särbehandling får DO högre anslag än utfallet 2017.
Givetvis höjer man biståndet också från förra året, med flera miljarder.
Sossar älskar nya myndigheter. Och passar givetvis på att höja anslagen rejält till sina nya gunstlingar. Som Upphandlingsmyndigheten, skapad för att styra upphandlingar i LO-vänlig inriktat och gynna miljömärkningar som Fairtrade och Naturskyddsföreningens Bra Miljöval till exempel. Myndigheten för digital förvaltning (aldrig hört talas om) får också rejält med höjda anslag – från 180 till 232 miljoner kronor. Det kostar nämligen enorma summor för varje myndighet som skapas.
Något annat sossar gör när de har makten är att låta regeringskansliet svälla. För att kunna anställa så många polare som möjligt på andras bekostnad, som får fina förmåner och inte minst fina CV:n. Och dessa försöker de också använda så mycket de kan utan att det märks till egen statligt betald opinionsbildning. Alltså ökar regeringskansliets kostym ytterligare med nya budgeten – 7 483 miljoner till 7 948, en höjning med nästan 500 miljoner kronor på ett bräde.
Miljöpartiet har ju förhandlat budgeten, så naturligtvis chockhöjs anslagen till miljö.Utfallet förra året var 7,7 miljarder, nästa år blir budgeten 11,8 miljarder. En höjning med 4 miljarder rakt av.
Att rösta för den här ”övergångsbudgeten”, dvs socialistiska budgeten, innebär också att alla försämringar de gjort de senaste 4 åren kvarstår. Som straffskatten på sparande via ISK-konton, där man för ett år sedan tvingades börja betala 30 % skatt på en ”schablonintäkt” som beräknas av minst 1,25 % av kapitalet man har. Trots att tillgångarna bara ligger på kontot tvingas ägarna alltså att ta upp en reavinst i deklarationen och sedan skatta 30 %. Faktum är att sossarna gjort allt de kan för att placera oss i den absolut skattetoppen igen.
För att inte tala om allt de gjort för LO, som återinförandet av avdragen för fackavgift till exempel. Sluta kalla det ”övergångsbudget”. Det heter sosse-budget. Samma som förra året och året innan. …………………….. Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid Swish: 0762096244Backa bokprojektet ”Pampens historia”
Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!