Fyra mörka år väntar


Många låtsas just nu som att loppet inte är kört för borgerligheten i den gamla konstellationen Alliansen att på något sätt regera landet och därmed kunna infora flera av de stora nödvändiga reformer som krävs.

Möjligheten tog dock slut för ett tag sedan. Allt annat är bara teori. 

Initialt fanns en majoritet i Folkpartiets riksdagsgrupp för att inte på något sätt rösta igenom sossarna, nu är det bara 7 av 19 kvar som säger nej och Björklund har fått mandat att förhandla budget med sossarna ett år.

Annie Lööfs kravlista är lika med en utsträckt hand och hon öppnade i och med den dörren till S att förhandla, vilket de gör just nu även om de fånigt nog “kallar det något annat”. 

Som jag skrev i valrörelsen fanns det bara två partier att rösta på om man vill ha borgerlig politik – Moderaterna och Kristdemokraterna. Vilket direkt visade sig vara sant. De borgerliga som röstade på SD struntar antingen i att vi nu kommer få sossar i fyra år till eller så fattade de verkligen inte vad jag menade. Övriga i SD struntar i vem som sitter i Rosenbad. Även om en borgerlig regeringen skulle ge dem betydligt mer av den politik de själva gick till val på. Den dagen de sa nej till Kristersson gav de bort sin vågmästarroll, för den byggde på att befintliga block existerade och dessa är nu en hårsmån från att även officiellt upplösas. Syftar på gången som inte blev omröstning. Deras nej användes av Lööf som skäl att säga nej.

Där och då försvann grunden till Alliansen.

De borgerliga som röstade C och Fp kan se sig blåsta. 

Läget är följande: dessa två påstått borgerliga partier kommer nu att välja att inte få igenom sin politik mot att hålla löftet att “hålla SD utan inflytande”. Det är ett rimligt pris att betala, anser ledningen för dessa partier, och gladast för det är vänstern.

Den förhandling som nu pågår mellan C och Fp och sossarna är dessutom från ett sällsynt dåligt läge för C och Fp. Även om de gör sitt bästa för att få det att se ut som omvänt.

Varför är det ett dåligt utgångsläge?

Av samma anledning som de nu tänker krossa Alliansen – de har målat in sig i ett hörn.

De har valt bort att införa liberal politik genom en borgerlig regering för att SD kan tänkas rösta på samma förslag och därför har de ingenstans att gå sedan. 

Kravlistan Lööf och även Björklund levererat kommer leda till att sossarna, som den vana de har av 60 års regerande, i en kombination av uppmjukning och löften de inte tänker hålla, lurar C och Fp att tro att de fått igenom kraven. Sossar gör vad som helst för makt. De har dessutom motståndarna till listan – LO och Hyresgästföreningen – i samma familj och kommer därför kunna mildra protesterna tills omröstningen är gjort. Ett telefonsamtal bort bara så kan Löfven förklara att han såklart inte har några intentioner att genomföra förslagen men för att han ska bli vald måste LO och HGF:s protester (som deras medlemmar kräver) vara mjuka. När valet är gjort sitter han där han sitter och listan kan läggas i den planerade byrålådan.

C och Fp har tidigare hotat med att de när som helst kan fälla regeringen.

I teorin stämmer detta eftersom M och KD står beredda vilken dag som helst, men också SD. Och eftersom C och Fp ju övergivit 16 års relationer för just SD:s skull, inte för att M och KD brutit några löften utan för att SD helt enkelt fick för många röster och Alliansen för få, är detta i praktiken en omöjlighet.

Detta vet Löfven givetvis. Så det enda han nu måste göra är att övertyga dem så mycket han kan om en gemensam lista som alla kan acceptera (han accepterar alltså inte den egentligen men kommer påstå det) att C och Fp tror att de vunnit och trycker gult i statsministeromröstningen. Saker han kan tänkas lova är utredning av arbetsrätten eller strejkrätten, släppa vinstförbudet samt föra in saker som inte stod på listan alls. Punkter som är lättare.

Den listigaste i en förhandling vinner och jag har mycket svårt att se att inte S kommer spela brallorna av C och Fp här. 

Sedan sitter han säkert i fyra år. 

Extra val, tänker ni kanske?

Inte en chans. För att C och Fp har nu redan fått rösterna av de borgerliga som trodde på skitsnacket om Alliansen innan valet. De väljarna är givetvis missnöjda nu och vill byta parti men den chansen kommer de inte få. C och Fp får kakan och äta upp den samtidigt – de har väljare som både röstade på dem för att de ville ha en S-regering med stöd av C och Fp “för att hålla SD borta” och de som inte under några omständigheter vill ha sossar igen. Och vill inte C och Fp ha extra val kommer det inte bli det.

Det krävs nämligen att statsministern faller i fyra omröstningar. En person har hittills fallit. 

Det är möjligt att C och Fp vill spela bollen ett varv till “för att visa att de menar allvar”. Det vet ingen. Då får Löfven nej nu, Kristersson får nej igen och den sista omröstningen ska Löfven anses ha mjuknat och de trycker gult “för att inte kasta in Sverige i kaos och val utan tar ansvar för landet” som det så fint kommer att heta.

Summan är hur som helst att chansen för en borgerlig regering är körd. Det blev den ögonblicket C och Fp öppnade för förhandlingar.

De kommer sitta utanför som stödhjul till S-regering och förhandla. Eftersom deras stöd är förutsättningen för att få igenom förslag i riksdagen kommer S-regeringen tvingas säga helt nej till inflytande av V.

Vänsterpartiet är körda under de här omständigheterna. Deras alternativ är att rösta för borgerliga budgetar och förslag hela mandatperioden. En kommunist skulle aldrig göra det. Att ta stöd av V nu och kommande fyra år är omöjligt.

I det ögonblick C och Fp trycker gult för en sosse-regering är Alliansen död. 

Ironiskt nog tror Björklund att de kan återuppstå nästa val. Varför skulle den göra det? Det är inte Moderaterna och KD:s uppgift att ge C och Fp regeringsmakten oavsett vilka de stödjer. Vår livsluft hänger verkligen inte på läget att tvingas förhandla med opålitliga socialliberaler vid varje given tidpunkt.

Sedan då?

Vad händer när Löfven bildar ny regeringen med eller utan MP, beroende på vad C och Fp kräver?

Tja, att budgeten kommer förhandlas med de socialliberala partierna. Som kommer få smulor, eftersom S alltid regerar så. Om de klagar kan Löfven bara säga “gå och regera ihop med med SD då”. De kommer alltså inte ha något val under fyra år än att acceptera att just vara stödhjul för sosse-politik och få symboliska struntsaker i betalning, precis som MP alltid fått. De kan knappast rösta emot den regering de nyss röstat in.

Det spännande blir att se hur de agerar när M och KD lägger förslag efter förslag från deras egna partiprogram. Kommer C och Fp av princip rösta emot sin egen politik bara för att den kan införas för att SD också trycker på grön knapp? Eller kommer de stödja en regerings politik som driver motsatt politik, bara av princip? Jag avundas inte deras sits här.

För att avsluta denna dystopiska krönika positivt: uppsidan är att sossarna bakbinds till stora vänsterreformer också. Vinstförbudet kommer till exempel lägga på is. 

Dessutom slipper framför allt Moderaterna bojan av svek och huvudlösa symbol-utspel som Fp och C ägnat sig åt i fyra år. Ett borgerligt krypskytte som tvingat M att försvara samarbetet med dem trots att man själv blött väljare till SD.

Moderaterna som ledare i Alliansen och de som är 2,5 gånger större än C och fyra gånger större än Fp har fått betala hela kostnaden för deras oärlighet och dubbelspel. Det räcker nu.

Jag hade verkligen inte trott att våra vänner skulle dubbelspela oss som de gjort. Att de på allvar skulle splittra den borgerliga enigheten, syftet med hela SD-spinnet från S, utan att de när det gällde givetvis skulle rösta för Kristersson. Men nu är det så och då kan man inte gå och gråta över spilld mjölk.

Att slippa C och Fp är också skönt. Med vänner som dem behöver man inga fiender och de ska betala sina egna kostnader. Det är slut med att skicka notan till M. Med Alliansen borta svarar varje parti för sig själv. Att C och Fp kunnat göra som de gjort i fyra år har byggt delvis på att de inte betalat någon politisk kostnad utan för att Alliansen höll ihop blev det M som fick göra det gång på gång.

Jag hoppas att Moderaterna ägnar kommande mandatperiod åt att gå ännu mer till höger.

Valet visade att det finns en icke- socialistiskt majoritet med 60 % – 40 %.

Avskaffad värnskatt, en fråga Reinfeldt-eran tog bort från partiprogrammet, ska in tycker jag. Krav på kvalificering av välfärdsstjänster för invandrare ett annat som borde in, en ny punkt. Vi kommer inte klara ens nuvarande läge, där 300 000 väntas komma inom tre år, om vi inte kopplar ihop skyldigheter med rättigheter. Fullt tillträde till välfärden får man först när man försörjer sig själv. Kvalificering är inga konstigheter, det har medborgarna i det här landet för alla möjliga system idag, som a-kassa och sjukpenning och föräldraförsäkring.

Vi borde också formera ett nytt borgerlig samarbete ihop med KD för att man redan ligger nära och för att enighet blir en stor styrka. Alliansen må snart vara död men Högern borde uppstå i dess ställe.  

Sedan måste målet vara att ta makten 2022, med stöd av SD.

För att alla röster räknas lika mycket i riksdagen och man blir inte som man umgås. Människor med integritet kan samarbeta med alla möjliga parter utan att själva påverkas och SD:s migrationspolitik är redan införd. Av sossarna.

Faktum är att Centern går längre på vissa områden inom migration än SD gör. Läs partiprogrammen och avgör själva. Som att inte en enda krona ska ges i bidrag under etableringen av nyanlända utan att alla ska tvingas låna. Precis som systemet var på 1980-talet då invandrare fick etableringslån som sedan krävdes tillbaka.

Annie Lööf få gärna drömma om att bli statsminister men det kommer aldrig ske. Centern har inte potential för att växa större än kanske 10 %, om Folkpartiet åker ut då de får de vänsterväljare som finns där.

Kommande mandatperiod kommer istället kunna bli fyra år där de högerväljare som trots allt finns i Fp och C kommer att välja M istället, för att hur man än röstar får man ändå sossar och högerväljare vill inte ha det. De vill ha högerpolitik. 

För första gången på länge kan Moderaterna växa istället. Man slipper bojan av att leda ett samarbete som inte fungerar för att medlemmar är illojala och istället kan man få väljare som inte gillar den nya given och tycker att i valet mellan pest eller kolera väljer man faktiskt kolera eftersom man dör av pesten och bara blir allvarligt sjuk av kolera (nej, jag jämför inte SD resp socialism med sjukdomar).

2022 kommer därför landets verkliga höger, bestående av M och KD samt de väljare som valde C och Fp i tron att de skulle få borgerlig politik och därför i detta val väljer M eller KD istället, kunna ha växt. Till 175 mandat, med SD:s stöd.

C och Fp har en lång väg tillbaka till en borgerlig familj efter fyra år som stödhjul åt sossar. Jag hoppas dörren är stängd även 2022, att Fp åker ut och att C:väljarna reagerar som de gjorde vid förra sveket 1998 då Olof Johansson valde Göran Persson – 30 % av väljarna lämnade Centern. De väljare som är basen, egenföretagarna på landsbygden inklusive skogs- och lantbruk, är redan idag till del Moderater. Resten, som inte känner igen sig i Centerns nya märkliga vänsterliberala retorik om amnestier och nazister, kommer kunna välja M.

Under kommande fyra år hoppas jag också att SD gör sig av med de delarna som fortfarande är sossiga. Som motståndet mot EU. Kraven på att gå ur måste bort, man kan förhålla sig kritiskt ändå. Jag hoppas av de överger sitt Nato-motstånd också och släpper LO-mys som krav på höjning av bidrag.

Vill de, som en del av deras väljare uttrycker, ingå i någon slags möjlig höger måste de också bli mer höger. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

6 kommentarer till Fyra mörka år väntar

 1. Du har en politisk kompass som få har i Sverige. Vi liknar Ryssland, rösta på vad du vill, det blir sossar som styr. HJÄLP

 2. Röstade en eller två gånger på C för att de ville ha en tunnel under Öresund, och nej, de är inte aktuella sedan de samarbetade med det parti som tog initiativ till Öresundsförbindelsen, dvs S.

 3. Den här utvecklingen visar också att M valt en felaktig strategi. De borde ha brutit med Alliansen redan före valet och gått till väljarna med budskapet att vi vill bilda en borgerlig regering och välkomnar alla som vill rösta på den.
  Dessutom är det ett stort hyckleri sv c och l att ta stöd av SD för att rösta bort s och sedan är ev stöd från samma parti för en regering och borgerlig budget värsta nazzepolitiken i deras argumentation. De här två partierna (c,l) går inte att ta på allvar. De har heller ingen seriös migrationspolitik

 4. Bästa Rebecca Weidmo Uvell.
  Du brukar vara rak och tydlig i din kommunikation men denna gång har jag svårt att hänga med.
  Jag är Sverigedemokrat och du är moderat, före valet varnade du för att en röst på SD var en röst på Löfven vilket visade sig vara en absolut missvisande bild.
  Din partiledare agerande med avståndstagande från SD och sitt mantra om att aldrig ta stöd av det partiet utan enbart arbeta mot målet att bilda en Alliansregering.
  Även efter Annie Lööf,s svek angående “afganmännen” fortsatte din partiledare att upprepa sitt mantra Alliansen. Hade Kristensson sagt innan valet ;låt Svenska folket rösta i kommande val och när vi partier ser resultatet skall vi bilda en regering som på bästa sätt tar sig an de problem Sverige står inför.
  Det kallas ledarskap!
  Vi som röstar på SD har just detta mål att se Sveriges problem orsakade av bland andra” Alliansen” och dom rödgröna och samarbeta med de partier som har denna klara grundsyn, att se och erkänna problemen och tillsammans finna lösningar som gagnar vårt land och vårt folk.
  Hoppas att din partiledare vaknat upp och sluta drömma om en allians med C och L.

 5. Citat: “Övriga i SD struntar i vem som sitter i Rosenbad. Även om en borgerlig regeringen skulle ge dem betydligt mer av den politik de själva gick till val på. Den dagen de röstade nej till Kristersson gav de bort sin vågmästarroll, för den byggde på att befintliga block existerade och dessa är nu en hårsmån från att även officiellt upplösas.”

  FEL. SD röstade Ja till Kristersson. Skriv om, skriv rätt.

 6. Hej Rebecca!
  Det blir lite svengelska idag.
  Jag tror att folkupproret i USA, Frankrike, Tyskland och UK kommer även ske i Sverige. För har tröttnat på alla lögner, korruption, nepotism, kakistokrati. Då politiker inte lystnat på folket i dessa länder, utan varit mer intresserad av att bevaka sina egna intressen. Jag vet att många i Sverige tror att Qanon bara är en konspiration teori, men varför ligger över 60.000 åtal väntande på dem. Många kommer att ställas inför rätta genom dem civila domstolar, men för vissa väntar allvarliga åtal i militära domstolar. Nu räddades en del som skulle höras denna vecka, men det har skjutits fram till Poppy Bush’s begravning är klar. Q is real and everyone will know what these evil people have done. Horrible crimes against humanity that will make us enraged. Jag har följt denna folkrörelse sedan starten och Qanons växer sig allt starkare även i Europa . Politiker kommer inte kunna fortsätta det oheliga, och odemokratiska maktspel som tidigare. Q (anon ) kommer garanterat även sprida sig. Se upp politiker och journalister ni är sedan länge avslöjade ( inte du Rebecca ). Dessutom hoppas jag att både C+L tappar alla sina väljare. Dessa två små partier är orsaken till alla problem kring regeringsbildning Men istället sviker dem sina väljare, sviker demokratin, och sist men inte minst sviker dem alliansen! PS Många mycket välkända politiker kommer avslöjas i USA under december- februari. A little quote in English. ” Some can see, other are shown and can see, some can never see ” indoctrination and propaganda works on 90% of the people and 10% can see through the propaganda and can teach others. We are the 10%!

 7. Ett annat perspektiv: 2022 kommer SD att ha gått om moderaterna. Det är nära redan nu. Dessutom kommer fyrklöverpolitiken under Reinfeldt vad gäller invandringen att med full kraft slå tillbaka på moderaterna och Kristersson, som personligen stött den sedan hans tid som ordförande i ungmoderaterna. Ekonomin kommer att göra sitt. Om moderaterna ska ha någon chans, så krävs det ett ledarbyte snarast. Men var finns kadidaterna? Det räcker inte med karriärister av samma kaliber som Kristersson. Det kommer att krävas verkliga ledare.

 8. Jag håller fullständigt med dig.
  Dom kommande fyra år fram till nästa val tror jag kommer att bli stökia.

  Ett gott råd jag vill ge ,för att lösa Sveriges problem,läs Machiavellis bok ,Republiken,
  hur en stat skall organiseras för att förbli stabil över tiden.
  Makten i en stat,en republik,skall delas på tre instutitioner,som USA .

 9. Du skriver: “Vill de (SD), som en del av deras väljare uttrycker, ingå i någon slags möjlig höger måste de också bli mer höger.” Faktum är ju att M och KD är beroende av SD:s röster för att överhuvudtaget kunna bilda regering. Vilket innebär att M och KD måste anpassa sin politik till SD:s politik. Med andra ord så måste bägge sidor både ge och ta, M och KD kan inte ensidigt diktera villkoren för då blir det ingen högerregering.

 10. Sverige är totalt genomsossifierat.
  Vi har ju åtta sossepartier. Med rätt små skillnader sinsemellan..
  (v) är iofs det enda partiet som gått ut med att man ska ta bort eller i varje fall kraftigt inskränka äganderätten. (s) vill nog innerst inne ändå samma sak, eller “två vägar – samma mål?” Tänk löntagarfonder…
  Erlander gjorde ett riktigt gediget jobb med svenska folket.

 11. En positiv aspekt av denna eländiga soppa är att det blir S (om vi nu förutsätter att det blir en ensam S-regering, des skulle ju kunna bli en fortsatt S+MP-regering också) som får hantera den kommande lågkonjunkturen med stigande arbetslöshet och räntor. Detta skulle kunna tala än mer för ett riktigt maktskifte 2022. Även om four more years känns outhärdligt just nu.

 12. ”Jag hade verkligen inte trott att våra vänner skulle dubbelspela oss som de gjort.”
  Din naivitet är slående trots allt sunt du säger. Det har ALDRIG gått att lita på gamla FP när det verkligen gäller. Ett namnbyte till Liberalerna gör ingen skillnad. Att Centern skulle vara ett centerparti har alla sett är en lögn. Det är ett socialliberalt parti som är historiskt passé. Framtiden är nationalistisk, konservativ, maskulin och utrustad med järnnävar mot brottslingar och kulturmarxister.

  EU är ett totalitärt projekt som inte har Sverige och dess medborgares bästa för ögonen. Swexit kommer för eller senare t om Moderaterna att inse är en nödvändighet. Alternativet är en dystopisk teknokratisk framtid i EUSSR.

 13. Beröringsskräcken med SD finns bara på dom stora media husen som styr Sverige.
  Jag helt övertygad om att en stor majoritet av alliansväljarna vill ha allianspolitik, även om SD är med och röstar fram deras olika förslag.
  Jag är inte övertygad om att C och FP är körda vid ett valet 2022, svenskar har generellt svårt med konsekvensanalys av vad deras röst kommer att leda till. Att bryta vallöften är inget problem i Sverige. Kolla alla gånger S har gjort det och det är fortfarande Sveriges i särklass största parti.
  Sveriges största problem anser jag är att vi inte har något högerparti och det har vi inte haft på många år. En opposition (värd namnet) är viktigt för en väl fungerande demokrati. Dagens M är bara ett skämt, symbolpolitik för nästan hela slanten, dom tror ju inte på sin politik själva ens. Hur kan man annars tolka att dom frivilligt avsagt sig makten 2 mandatperioder i rad ?
  Dom perioder dom har haft regeringsmakten så har dom inte gjort ett dyft för att ändra vänsterns dominans inom olika samhällssektorer och statliga myndigheter. SVT är ett bra exempel där vänsterns inflytande är totalt och nu betalar dom priset för det. Batras närmande till SD är ett bra exempel, där hela vänsteretablissemanget mobiliserade och fick bort henne väldigt kvickt . Men vad tyckte egentligen Ms väljare om det ?
  Att (i praktiken) rösta fram en kommunist som talman, vilket högerparti i ett demokratiskt västland gör det?
  SD då ? Ja dom är en bit på väg men tyvärr börjar jag se att dom också börjar anpassa sig till dom stora media husen, men än vet vi ju inte vilken väg dom tar. Att dom är motståndare till EU är dock positivt.
  EU har utvecklats till en planekonomisk våt dröm som Brezjnev och dom andra partipamparna från Sovjet knappast kunde drömma om. Priset vi får betala för denna administrativa koloss är gigantiskt, förstår inte varför vi frivilligt vi ge bort massa pengar som konsumenterna kan lägga på varor och tjänster istället och därmed skapa företag och jobb.
  Det är lite märkligt att vi inte har något konservativt parti i Sverige när sådana firar triumfer just nu ute i världen, medans socialistiska stater krisar överallt. Och länder som övergivit socialismen blomstrar.
  Förmodligen behöver vi en egen Trump som har självförtroende att utmana mediedrakarna, för det är faktiskt dom som har den avgörande makten i Sverige idag, inte väljarna och definitivt inte politikerna.

 14. Det var banne mig rätt på spiken!
  Att förhandla med S beskrivs bäst som ett avsnitt ur såpan Dallas på 80-talet, för dem som var med och såg det. Cliff Barnes ville alltid försöka göra affärer med J.R. Ewings. Det slutade på samma sätt. Cliff Barnes blev blåst lika brutalt varje gång. Så minns jag Centerns försök med S på 70- / 80-talet.

  Du beskriver utförligt hur C och L frivilligt går in i en kniptång. När och inte om, de blir blåsta, vad kan de göra? Fälla en regering som de ingått ett blocköverskridande samarbete med, just bara för att de i en Allianskoalition inte vill lägga egna förslag som riskerar att SD röstar på deras förslag? De tvingas sannolikt att hålla färgen tills det är uppenbart även för deras trognaste väljare att de är kört! Vilken härlig valrörelse de går tillmötes 2022, om inte tidigare.

  Tyvärr har Alliansen som helhet gjort sig förtjänt av mitt missnöje till den grad att jag för första gången sedan 1976 röstade på ett annat parti än inom Alliansen. Dö var lika effektivt som att byta ut min valsedel till Vänsterblockets. Dö misslyckades dessutom totalt med det man ville åstadkomma med Dö. Det gav rent motsatt effekt.

  Alliansen missade att vinna valet trots att jag tipsade er hur ni skulle fixa det. För mig är det en gåta hur Alliansen missade denna straffspark. Stora ord? Tyvärr inte.

  Under fyra år åstadkom S+MP inte någonting med implementeringen av Patientrörlighetsdirektivet. Senast för några månader talade jag med en ordförande för en Landstingsstyrelse. Denne hade aldrig hört talas om detta direktiv, trots att det skulle var helt infört i oktober 2013. Det är inget gott betyg.

  För de som aldrig har hört talas om direktivet så är det en satsning EU gjort för att höja folkhälsan inom EU och EES. Alla deras medborgare har rätt att söka efter den bästa vård de kan få inom EU och EES, privat eller allmänt finansierad till samma kostnad som i hemlandet. Förutsatt att samma vård erbjuds i medlemslandet. Ett alldeles fantastiskt förslag av EU där alla medlemsländer varit med att förhandla fram direktivet, inte minst Sverige.

  I valutfrågningen i SVT av Lövén stod alldeles klart för alla och en var att S paradgren, vården, misslyckats totalt! Köerna hade inte minskat utan ökat. De med AGGRESSIV cancer så är det över 50 % som INTE får vård i tid. Inom den tidsgräns som S själva hade tagit fram.

  De med AGGRESSIV prostatacancer, där får 96 % INTE vård i tid.

  De med blåscancer som genomgick Cystektomi så var det 100 % som INTE fick vård i tid. Är det möjligt att misslyckas än mer?

  Patientdirektivet säger följande:
  ”Medlemsstaterna ska främja samarbete om gränsöverskridande hälso- och sjukvård på regional och lokal nivå samt genom nationella informations- och kommunikationstekniksystemen (IKT-system) och andra former av gränsöverskridande samarbete.”

  Att inte angripa S+MP i denna fråga är ett gigantiskt politiskt misstag.
  I somras så gick det alldeles utmärkt med gränsöverskridande brandbekämpning. Det gällde att rädda egendom. Inget jag motsäger mig. Men vad är det som gör att Sverige inte gör det samma med cancervården gällande dödligt sjuka där de uppenbarligen inte har kapacitet att rädda liv?

  Regelverket finns på plats, Sverige har själva varit med och beslutat. I stället är den enda medicinen att korta vårdköerna, vilket är det vallöfte S+MP har misslyckats med. Att cancerpatienter skall vänta tills vårdköerna är bort-byggda är ett en skam då detta kommer att ta flera år. Detta ökar vårdskadorna och risken för död ökar KRAFTIGT! Den ena lösningen utesluter inte den andra. Det fungerade alldeles utmärkt med brandbekämpning. Eller har regeringen löst kapacitetsbristen av brandbekämpningen nu?

  Det är så obegåvat och inkompetent av stora mått så att det kolorerar med ”vållande till kroppsskada eller annans död”. Som lök på laxen så lägger S+MP ett förslag med en extra familjevecka! De barn med föräldrar som har cancer har garanterat andra PRIORITERINGAR!

  Detta haveri från S+MP ordar ni inget om! Varför? Liberalernas lösning på detta haveri var att de satsar på att korta vårdköerna! Vad värre är, det är den fortfarande! KD samt M blev informerade men tog inte ens upp diskussionen med mig, vilket L ändå gjorde. Att en opposition stillatigande ser på, och / eller än värre, där somliga oppositionspartier, eller möjligen alla oppositionspartier, delar S+MP:s ståndpunkt är skrämmande. Det pekar på att DÖ existerar fortfarande. Eller mardrömsscenariot, DÖ finns inte och behövs inte för att åstadkomma samma demokratihaveri som ett fungerande DÖ!

  Att Alliansen förlorade valet på att inte angripa S+MP med ovanstående argument är, enligt min mening, SOLKLART trots Liberalernas märkliga inställning!
  Det handlade om ett till två mandat för en borgerlig valseger.

 15. Jag skulle bara vilja få svar på om Rebecca Uvell verkligen tror på att 300 000 människor på tre går att integrera. Och om hon tror på det, hur då?

  Att M stenhårt hållit fast vid Alliansen ser många m-väljare som ett stort svek och därför kommer M snarare förlora väljare nu när Alliansen spricker. Hade de däremot för länge sedan sagt att de vill ta stöd av SD för att få igenom beslut, så hade läget varit helt annorlunda. M är extrema svikare.

  Är SD:s politik redan genomförd? Med en inströmning på 100 000 människor om året.

 16. Något som kan kräva sin granskning är Svenska Akademin, inte huruvida Janne Cladd satt på en och annan, men vilka leamöter som finns idag – och vilka politiska åskådningar de har. Ett flertal är ju öppna vänster/kommunister och man undrar ju hur kungahuset under så lång tid har stött – liksom vi med skattemedel – en organisation som gött olika vänstermänniskor inom kultursverige.

  Skriv gärna om detta

 17. Mycket intressant artikel som ger en bra beskrivning av läget i Sverige.
  Den enda “plumpen” är att författaren tyvärr verkar gilla EU- och NATO-medlemskap.

 18. Hej Rebecca !
  Svensson är så politiskt okunnig och ignorant, och trots att ingenting fungerar som tänkt, och folk vet dessutom om det, röstar dem ändå efter tradition, inte realiteten / verklighet.
  Trots att landet lamslagits av mängder med problem, som politiker inte åtgärdat, och med vetskapen om en lågkonjunktur som väntar runt hörnet, kommer våra folkvalda ändå krita på FNs Global compact agreement. Fri migration for alla och skattebetalarna betalar, oavsett situation.Det är ett så enormt svek mot alla människor som lever i vårt land, oavsett om du kommit hit igår eller levt här hela ditt liv. Det är nog inte bara kört för borgerligheten, det kan lika väl vara kört för hela nationen. Det är slutmålet!
  PS. Ursäkta min dåliga grammatik, inte skolad i Sverige, utan i USA!
  Mvh Jonas E

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap