Betala tillbaka pengarna, Ibn Rushd

Det muslimska studieförbundet Ibn Rushd har jag återkommit till ett flertal gånger, eftersom de är ett av flera nav för de svenska islamisterna och samtidigt är en stor intäktskälla. Det saknas nämligen redovisning och kontroll över hur deras ”partners” som de påstår genomför majoriteten av studietillfällena arbetar.

Samma människor är involverade där som i många andra av de islamitiska opinionsbildarna, alla lever de på skattebidrag.

Så Ibn Rusdh ”sparade” ihop pengar de fått för utbildning för att köpa ett hotell – Granhedsgården. Elva miljoner kronor av skattebetalarnas pengar användes för hotellköpet.

De köpte huset enbart för att öppna ett asylboende för muslimer för att rekrytera direkt från nyanlända och samtidigt tälja lite guld med täljkniv från den lukrativa flyktingindustrin. Ansökan för att öppna asylboende lämnades in nästan direkt, men tack och lov fick de nej på båda ansökningarna.

Så hotellet blev inte den pengakran man tänkt sig. 

Nu säljs hotellet. För tolv miljoner kronor. 

Som man kan se i prospektet tog Granhedsgården AB över fastigheten i maj 2015. 

Den har bara genererat förluster för bolaget, som ägs av en insynsskyddad stiftelse och Ibn Rushd tillsammans. De gav alltså bort halva hotellet de köpt för pengar som de fått för utbildning.

Läser man underskrifterna från styrelsen hittar man bara kända islamister.

Men ägarna har varje år fått skjuta till pengar, totalt är nu det villkorade aktieägartillskottet uppe i 2,4 miljoner kronor.

Som skattebidragsfinansierade Ibn Rushd betalat halva av, minst. Förra årets tillskott på 50 000 kronor skulle rusta upp gården för att ”utveckla verksamheten”, det vill säga sälja den.

En märklig sak är räntekostnaden. För de har enligt årsredovisningen en skuld på 11 miljoner kronor. Men bara 2 600 kronor i räntekostnad. Nu är ränta haram för muslimer, varför det mest logiska i så fall vore att räntekostnaden var noll kronor.

En rimlig räntekostnad på ett lån på 11 miljoner kronor vore 1,5 – 2 % i alla fall, vilket hade genererat en räntekostnad på 220 000 kronor per år. Inte 2 600 kronor per år, varför det är lätt att misstänka att den räntekostnaden gäller något annat än bostadslånet. Som de övriga skulderna på 93 000 kronor totalt. Detta motsvarar en ränta på 2,7 %.

De 11 miljoner kronorna de lånat utan ränta utgår jag från tillhandahållits av just Ibn Rushd, som alltså räntefritt lånar ut 11 miljoner kronor till bolaget de deläger.

Inte heller konstigt att de inte tjänar pengar utan går 700 000 kronor back 2017 med tanke på att de bara har en enda anställd att driva en hel konferensanläggning.

Som ni kan se tjänar denna enda anställda dessutom rätt dåligt – 373 000 kronor efter sociala avgifter dragits bort blir 253 000 kronor i årslöns. Motsvarande 21 000 kronor per månad i månadslön. En hyfsat blygsam lön för att sköta en hel konferensanläggning.

Men nu har Ibn Rushd alltså tröttnat på att äga hotellet.

Hugade spekulanter från en stor sjönära anläggning men med standard av ett kollo mer än hotell. Däremot kan man köpa gården och stycka av den med sjötomt, så en skicklig fastighetsutvecklare kan säkert hitta värde.

Ibn Rushd kan se fram emot att få tillbaka minst 12 miljoner kronor av de investerade skattepengarna. 

Personligen tycker jag att förbundet ska tvingas betala tillbaka varenda öre till skattebetalarna. Att köpa hotell för pengarna kan nämligen inte vara syftet med att vi har statlig finansiering av utbildningsverksamhet via studieförbund. Men givet hur slapp kontrollen och styrningen tyvärr är av Folkbildningsrådet kommer vi som betalat med all säkerhet se oss blåsta återigen.

Och pengarna kommer islamisterna i Ibn Rushd stoppa i egen ficka för att finansiera något annat helt utanför utbildning förmodligen.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!