Hyreshyckleriet


En av sossarnas före detta toppnamn men som allt jämt tar plats i debatten är Veronica Palm, före detta ordföranden för mäktiga Stockholms Arbetarekommun, som tillhör vänstersossarnas största maktbas ihop med Skåne. Men hon klev av karriären när hon besviken konstaterade att inga fina positioner fanns för henne när Löfven tog över Rosenbad 2014. Med lika många följare på Twitter som Anders Lindberg har hon fortsatt opinionsbilda.

2011 till 2014 var hon Socialdemokraternas bostadspolitiska talesperson och hade siktet inställt på att bli bostadsminister men så blev det alltså inte. Engagemanget mot alla sorters ägda bostäder och för hyresrätten har hon dock ingalunda gått vidare från. Hon är emot ombildningar, bostadsrätten, renoveringar av miljonprogram etc.

Helt i linje med den kampanj Hyresgästföreningen körde i valet och som de växlat upp ihop med Socialdemokraterna nu när Stockholm tagits över av Alliansen igen.

Men hur bor då Palm själv?

Tja, det är bara att kolla online och där hittar man en bostadsrätt i en söderförort.

Som…..ombildades från hyresrätt 2011. Huruvida Palm bodde i hyresrätten som sedan ombildades eller om hon köpte sin lägenhet efter ombildningen framgår dock inte.

2011 ombildades fastigheten från hyreslägenheter till bostadsrättsförening, då Familjebostäder som är ett allmännyttigt bostadsbolag beslutade att sälja huset till de boende för 16 072 kronor per kvadratmeter. Själva försäljningen ägde rum 2012.

Palm bor i en trea på 76 kvadratmeter. Den kostade således 1,2 miljoner kronor att köpa loss 2012. Idag kostar samma lägenhet 2,7 miljoner kronor enligt senaste statistiken från Booli.

Hon bodde tidigare, innan hon skiljde sig från socialdemokraten fd borgarrådet Roger Mogert (han avgick i samband med #metoo), i ett radhus så gissningsvis var det inte hon som fick förmånen att köpa loss hyresrätten.

Men att vara emot att andra människor får chansen att köpa sina egna bostäder när hon själv både köpt en egen bostad och dessutom en lägenhet som ombildades när hon själv var bostadspolitisk talesperson för sossarna och aktivt motarbetade just bostadsrätten och ombildningar är pikant. 

Hyckleri skulle man också kunna kalla det. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

0 kommentarer till Hyreshyckleriet

  1. Det var något liknande bostadsfiffel som fällde Laila Freivalds första gången hon tvingades avgå som minister. Andra gången (!) hon tvingades avgå som minister var det dock något helt annat.

  2. Här får jag invända, med respekt. Argumentet att man inte skulle få vara emot system som man använder själv är märkligt.

    Säg att X gynnar vissa individer, på ett ojämlikt sätt, _eller_ att X är ogynnsamt som system betraktat – alltså som summan av händelser/gärningar som X består av. Om någon då ärligt tycker att det systemet är fel, att det är fel att det är lagligt, samtidigt som denne någon själv är okej med eller har fördel av att delta i system X – då påverkas inte trovärdigheten i motståndet nödvändigen alls av att personen deltar i X (går på privat vårdcentral, går på kommunal vårdcentral, går på kommunalt bibliotek, osv).

    Ska vi verkligen kräva att av nyliberaler att inte köpa alkohol på Systembolaget, eller kommunister att inte låta barnen gå på friskola? Vore det inte snarare hyckleri att inte kritisera företeelser som gynnar en personligen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap