Sök
Stäng denna sökruta.

Afrofobifrontfigur nu på Länsstyrelsen i Stockholm

Det kunde man nästan räkna ut att när Länsstyrelsen i Stockholm styrs av en sosse så kommer identitetspolitiken som ett brev på posten. Sven-Erik Österberg är nämligen nuvarande landshövding. Och på Länsstyrelsen jobbar numera den kända afrofobifiguren Kitimbwa Sabuni. Som beställt en rapport av Mattias Gardell för att......wait for it.....bevisa att arbetsmarknaden är nerlusad med afrofobi framför allt mot folk från söder om Sahara. Som somalier till exempel.  Innan vi går vidare ska vi titta lite närmare på gruppen rapporten handlar om, där somalier dominerar eftersom det är den absolut största afrikanska invandrargruppen i Sverige. Idag finns det nästan 70 000 personer födda i Somalia och ytterligare ca 25 000 födda i Sverige till somaliska föräldrar.  Så 70 % av...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon