Annie Lööf har redan lurats av S

Man har inte makten i 60 år utan att spela fult och göra allt för makten. Det har socialdemokraterna gjort. Därför är det beklämmande att det finns olika socialliberaler som nu verkar drabbats av kollektiv minnesförlust när det gäller just den pikanta detaljen – sossarna gör alltid som de vill och låtsas vad som helst för att få makt.

De kan lova vad som helst, men har inga ambitioner att genomföra det sedan när de redan fått som de vill. 

Det är som världens sämsta kompis, en sådan som ni vet att ni borde radera från telefonboken. Han som ni hjälper att flytta gång på gång men som alltid är sjuk när ni ska flytta.

Annie Lööf och Jan Björklund vill förhandla med Socialdemokraterna. Det vet alla att det inte kommer gå, så i nästa steg handlar det om att stödja en S-regering. För att de tror att de kan få igenom liberal politik. 

De kommer inte få igenom någonting. För ni ska nu få läsa ett klockrent exempel från gångna mandatperiod när Centern påstod att de förhandlat fram en viktig sak med Socialdemokraterna. Bara för att sedan upptäcka att sossarna lurat skjortan av dem. Exakt så här kommer det bli om socialliberalerna väljer att stödja en S-regering – ingenting. Det är vad de kommer få.

Vänsterpartiet har inte heller fått någonting. Trots att de gör sitt bästa för att skryta om det.

Att få reformer för 50 miljoner kronor hit och 20 miljoner kronor dit är nämligen inte det. De som jobbat för regeringar brukar säga att allt under 5 miljarder i statsbudgeten är felräkningspengar. Då fattar ni att 50 miljoner kronor är……ingenting i jämförelse.

När migrationskrisen krävde ”andrum i asylmottagandet” kom regeringen och Alliansens överens om en rad saker, bland annat att utvidga Yrkesintroduktionen till att inkludera nyanlända, och att företag som inte har kollektivavtal skulle kunna anställa. 

I Annie Lööfs jultal från 2015 kunde man höra henne skryta om att hon förhandlat med Socialdemokraterna att Yrkesintroduktion, en av alla lönesubventioner, skulle kunna ges till företag utan kollektivavtal för att få igång integrationen av nyanlända. 

I april 2016 i Svenska Dagbladet stod det att partierna var överens om att slopa kravet på kollektivavtal för Yrkesintroduktionen enligt Migrationsöverenskommelsen.

Samma månad passade Centern på att skryta i ett eget pressmeddelande.

I en intervju i DN året ett år efter jultalet som citerades ovan, den 16 december 2016, senare upprepade Annie Lööf påståendet att YA-jobben inte ska kräva kollektivavtal.

Men så blev det inte alls. 

Det sossarna levererade sent omsider var inte det utan en utredning om YA-jobben och kollektivavtalskravet. De lovade ett beslut, de gav en utredning om frågan. 

När utredaren var klar hade det hunnit bli 2017 redan. Mats Wadman plockades från Arbetsförmedlingens analysenhet.

Otippat nog kom utredaren fram till att, nej. Det ska man inte införa. Det är bra som det är, med krav på kollektivavtal.

Så idag är det följande som står på faktabladet för Yrkesintroduktionen: krav på kollektivavtal eller hängavtal.

Såklart.

Det är så här sossar gör.

De lovar vad som helst för att få igenom sin vilja, sedan struntar de i vad de lovat. Ylva Johansson hade såklart aldrig någon avsikt att slopa kravet på kollektivavtal någonstans, inte ens för integrationen. För att LO sitter i verkställande utskottet för Socialdemokraterna och de går aldrig med på att ta bort några krav någonstans på arbetsmarknaden. De vill istället utöka kraven. De är nämligen bara intresserade av sig själva och sin makt, de är ett särintresse. Vad som är bäst för Sverige bryr sig LO lika mycket om som Stefan Löfven och Ylva Johansson bryr sig om Centern och deras krav.

Detta är vad som väntar, mina vänner. 

Sossarna som spelar skjortan av förmenta liberaler. 

Ska man sitta i opposition ska man åtminstone ha någon form av underhållning för besväret. Detta kommer bli just detta och Centern och Folkpartiet fortsätter på inslagen svikare-banan och till slut kommer rösta igenom en Socialdemokratisk regering.

 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!