Media visste om tältkampanjen


Det här varför folk är irriterade och less på media. För att de gång på gång tas med handen i syltburken men avslöjas av folk i ny media. Och därför är deras slutsats att de inte, som man kan tro, borde bli bättre på sitt jobb utan måste motarbeta yttrandefriheten. Genom till exempel den kampanj Karin Pettersson på Schibstedt är anställd för att driva för hennes mäktiga mediehus räkning mot Google och Facebook så att de stänger igen kanaler som bland annat mina.

Tältlägret visade sig inte vara ett läger alls och ingen bodde där. Istället var det en tältkampanj.

En social strejk arrangerad av en vänsteraktivistisk bostadsgrupp som heter Ort till Ort, nära associerade med de gamla vanliga i kretsen kring AFA. Mer om vad en social strejk är kommer längre ner.

Jag kan idag bevisa att samtliga redaktioner som skrev om det fejkade tältlägret i Solna visste om att det var en kampanj. För Ort till Ort skickade nämligen ett pressmeddelande. 

De skickade ett pressmeddelande den 2 november och ett nytt med rättelse den 3 november, då med kontakter. Men man ser från avsändaradressen att mailet kom båda gånger från Ort till Ort.

Ahmad är Ahmad Wani som jag skrev om i förra inlägget. Ingenjören från Syrien som fixade jobb till sig själv på Skanska. Scott Springfeldt står som kontaktperson från Ort till Ort.

Efter Nyheter Idags artikel och mitt inlägg skrev Mitt i Solna om anklagelserna och då intervjuades Springfeldt. Men då hävdar tidningen att att Ort till Ort “engagerat sig i fallet”. Inte en rad om att de skickade pressmeddelandet. Som även redaktionen på Mitt i alltså fick, det syns i mottagarraden på mailet ovan.

Och givetvis stämmer inte det Springfeldt säger heller. Tälten var tomma kl 7 när polisen kom och rev tältkampanjen, för något läger är det inte. Det säger polisen. 

Just Springfeldt är en återkommande källa för Mitt i Solna. I en artikel kl 22.12 igår publicerar de en intervju med honom samt publicerar hans egen bild som illustrerar “mötet” som hölls, till synes utomhus.

Springfeldt är bostadsaktivist. Han bor inte i Solna utan i Skärholmen och är forskare i socialantropologi vid Stockholms Universitet. Med ett engagemang som vänsteraktivist i bagaget, bland annat medverkade han i tidningen Brand 2017 på just temat “social strike” som tältkampanjen kan betraktas som. Tidningen Brand är en gammal socialistisk tidning som även den autonoma vänstern finns nära kopplad till. Som till exempel terrorstämplade AFA.

“Den sociala strejken berör arbetslösa, studenter, prekärt anställda, migranter och boende kämpande mot hyreskonflikter”

Det är var tältkampanjen var. Inte ett sätt för migranter att protestera mot att avtalet de frivilligt skrivit på löpt ut. Utan en vänstergrupp använde tillfället att fixa en social strejk i form av ett “tältläger”, skickade sedan pressmeddelande till samtlig media och politiker och fick sedan enormt PR-spinn på kampanjen där kampanjen framställdes som ett verkligt tältläger.

I syfte att bilda opinion för framför allt bostadsfrågan.

En annan person som engagerade sig är vänsteraktivisten och läkaren Roya Hakimnia.

I mailet hon igår skickade till Solnas politiker framställer hon sig som Solna-bo och medlem i V. Hon stod på plats 35 på riksdagslistan för Vänsterpartiet i Solna i valet 2018. Man kan också läsa att hon varit kommunpolitiskt aktiv för sossarna.

Hakimnia har varit med i fler partier. Hon var efter engagemanget i sossarna Feministiskt Initiativs tredjenamn till riksdagen i valet 2010. 

Det glömde hon skriva i mailet, kanske tycker hon att det är pinsamt eftersom de ju i valet fick 0,46 % till riksdagen. I Läkartidningen sa hon att hennes viktigaste frågor är papperslösas vård. Ett väldigt underligt fokus från en läkare tycker jag, vars uppdragsgivare ju är alla människor som betalar skatt i det landsting man arbetar. Medan illegala invandrare alltså inte har rätt att ens vara i landet.  

Hakimnia är en känd aktivist. Redan 2009 uppmärksammade public service (vad annars?) hennes blogg i programmet Brunchrapporten i P3. 

Hon är även aktiv i föreningen Socialistiska läkare, har skrivit ledare i LO/S-tidningen Dagens Arena, skriver ledare i ETC, är med på Socialistiskt Forum och är med i demonstrationer med AFA-anknutna Allt åt Alla. 

Hon är med andra ord inte alls bara en granne i Solna utan en känd och mycket aktiv vänsteraktivist med siktet inställd på riksdagen, som hon testat flera gånger för olika partier nu utan framgång. 

Lika lite som Scott Springfeldt bara råkar engagera sig i “tältlägret”.

Så media visste att det var Ort till Ort som låg bakom. Ändå lurade de medvetet läsarna att det var ett riktigt tältläger. Och har mig veterligen inte infört någon som helst rättelse heller.

Är det inte pikant att det är samtliga redaktioner som själva driver kalkonprojektet faktiskt.se?

DN, SR, SvD och SVT har samtliga skrivit om “tältlägret”. Samtliga redaktioner fanns inkluderade i mailet från Ort till Ort. 

De behöver ju hjälp.

Varsågoda. 

Nu kan samtliga tidningar införa rättelser i sina respektive artiklar om tälten som visade sig vara en social strejk orkestrerad av kända vänsteraktivister. 

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

0 kommentarer till Media visste om tältkampanjen

 1. Kan du inte bara sluta skriva. Jag vill inte att mina värsta fördomar mot er kår i Sverige skall behöva bekräftas en gång till.

 2. Man slutar aldrig att förvånas, det framgår ju med all tydlighet att vänsteraktivister har direktlänk (Styrning) till media i detta land.
  Media som säger att de är politiskt oberoende, men i själva verket är medryttare på vänsteraktivisternas verksamhet. Sen har vi då våra politiker som inte lystrar till folket, men i sin tur styrs av media……inte underligt att allt blir fel när demokratins hörnstenar ignoreras!

 3. Man kan kallt konstatera att ett stort antal av dem vi släppte in från Chile var kommunister med en synnerligen dålig agenda och de och deras avkomma sitter i nämder och kommunstyrelser samt är med i AFA och sålunda är aktivister på vänsterkanten. De är en del av orsaken till översvämningen av folk från mena länderna. Allt härrör sålunda från Palmes huvudlösa politik.

 4. Det här är så pass allvarligt att det borde anmälas till pressombudsmannen.
  Om man rapporterar något fel eller som man upptäcker är fejkat och går ut med en rättelse så kan det vara OK.
  Skiter man i rättelsen utan bara låter det vara, typ SVT/Bergfeldts rapportering om Kavanaugh, så är det Fake news!

  Det här är ju ett steg värre, detta är ju ren propaganda!

 5. Det var ju bara att se på bilderna och jämföra med ett riktigt läger, t ex med sk EU-migranter. Det ena en potemkinkuliss det andra ett riktigt läger med personliga ägodelar, övernattningsutrustning, matlagningsutrustning mm. Det behöver man inte vara scout för att se.

 6. Som vanligt massa indicier och lösa kopplingar. Såhär svarar Ort till Ort: Hej våra följare och övriga Facebook!
  Det är många som undrar om det finns fog för det som högertroll och nätmobbare bygger sina eländiga, för att inte säga lata, gräv på. Så här ligger det till i fallet med tälten i Solna.
  Ort till ort har som vi visat backat kampen för nyanländas bostadssituation i Solna sen omkring ett år tillbaka. De kontaktade oss för att de visste att vi – som grupp sammansatt av människor som också varit igenom olika bostadskonflikter – hade vissa behövliga resurser, som kontakt med jurister och platser att mötas på och prata. Initiativen till aktioner, att prata med politiker, besöka kommunfullmäktige, eller som i det här fallet: tälta, har ALLTID varit deras. Det är en princip vår grupp arbetar efter. Vi kan inte driva andras kamp. Härom veckan kontaktade de nyanlända i Solna oss och sa att de stod inför vräkning, att de köpt tält och tänkte tälta och frågade om vi kunde hjälpa med pressutskick. Det gjorde vi. Sen har några av oss stöttat dem på plats i Solna under den här veckan, tillsammans med andra utsatta boende, lokalbor i Solna som solidariserar sig samt politiker i opposition. Vi är bara en av många där, STÖDET ÄR BRETT.
  Högern gillar verkligen att sätta det här i system, att så fort en migrant framstår som en egen människa “dom har ju mobiltelefon”, “de har köpt samma tält på stadium” (som om det bevisar något), ja, som vem som helst – då måste det vara någon annan “verklig avsändare” bakom. Detta är vad som kallas strukturell rasism.
  Människors egna initiativ hotar högern, annars hade de inte behövt dreva igång som de gjort de senaste dagarna. Rebecca Weidmo Uvell, Hanif Bali och deras hatsvansar har hållt på såhär tidigare – plötsligt åberopar den totalt amoraliska högern någon slags etik och hävdar att migranter används som slagträ i vänstergruppers intresse. “De bor ju inte där”, “det är ett PR-knep från vänstern” brukar det heta. Det är så svårt för högern att acceptera att de här personerna har en egen vilja och egna idéer, att de inte kommer låta sig kuvas och acceptera att få sina mänskliga rättigheter kränkta.
  Det här är också ett perfekt sätt för politikerna att inte ta ansvar i frågan. Nu kan de – tack vare ogrundat, faktaintollerant högertrollande – gömma sig och hävda att det “ändå inte är de nyanlända som talar, det är bara bråkstakar”. Enligt den här logiken kan de lättvindigt ducka en inbjudan till dialog och säga, nä “Lasse (Lars Rådén, M i Solna kommun) kommer verkligen inte komma under de här förutsättningarna”. Bekvämt för de som vill slippa stå till svars. Mindre bra då fokuset från bostadsfrågan och den akuta bostadsbristen skiftas till ogrundade anklagelser om konspirationer och “fake news”.
  Det är tydligt att allt detta bara är ett försök att slippa prata om sakfrågan – att Solna stad har valt att föra en exceptionellt inhuman politik som resulterar i lidande bland deras invånare. Fakta är att ett antal människor som inte lyckats hitta någonstans att ta vägen behöver bo kvar i sina tillfälliga hem tills dom hittat alternativ och att den nuvarande politiska linjen tvingar ut dom på gatan. Återstår att se vad Solna stad tänker göra åt den saken när drevet har lagt sig.

 7. Tack för att du och Nyheter Idag finns. Som gammal DN läsare (1990-2012) är jag på något vis i konstant chock över hur mycket vilseledande information de (och andra pumpar ut). Undrar hur många lögnaktiga nyheter jag själv reproducerat i samtal med kollegor och vänner genom åren, innan jag fick upp ögonen för detta?

 8. Hej, du kanske borde läsa innantill innan du drar så stora växlar? Du skriver: “I mailet hon igår skickade till Solnas politiker framställer hon sig som Solna-bo och medlem i V. Hon stod på plats 35 på riksdagslistan för Vänsterpartiet i Solna i valet 2018. ”

  Länken du använder visar ju tydligt att Roya stod på plats 35 på Vänsterpartiets lista till KOMMUNfullmäktige. Hon har aldrig haft några kommunpolitiska uppdrag för Vänsterpartiet Solna, och har heller inte några politiska uppdrag i partiet överhuvudtaget så vitt jag känner till. Däremot har hon (för länge sedan) varit kommunpolitiskt aktiv för (S), precis som hon skriver.

  Men att hävda att Roya är en “mycket aktiv vänsteraktivist med siktet inställd på riksdagen, som hon testat flera gånger för olika partier nu utan framgång” för att hon för 8 år sedan stod på FI:s riksdagslista är att göra en historieskrivning som helt saknar grund i verkligheten. Roya har, så vitt jag vet, aldrig kandiderat till riksdagen för vare sig (S) eller (V) och har således inte testat det “utan framgång”. Det är rent hittepå från din sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap