Sossarna inleder valrörelsen för 2022

Ni läste rätt.

De har på dragit igång valrörelsen för nästa val redan nu. I november kör de ut en nationell kampanj. Jag har fått ta del av ett brev de skickat till alla sina medlemmar och där de tigger pengar.

Alla extra miljoner från LO, deras fackförbund och från alla pensionärer de med aggressiv telefonförsäljning får lottintäkter av via sitt lotteribolag A-lotterierna räcker alltså inte.

De tappat 3 %-enheter i valet och därmed får de dessutom mindre partibidrag från årsskiftet. Alltså har de nu via snigelpost och klassiska inbetalningskort gått ut med en tiggarrunda till alla medlemmar. Brevet skickades till mig från em medlem så om någon av er fått ett brev utan att vara medlem, inboxa mig.

Det är ingen liten kampanj de tänkt dra igång. Fullt blås med dörrknackning, dela ut kaffe, affischer på stan, T-shirts för dörrknack och gatukampanj och Facebook-annonsering. Gissningsvis kommer de köra en favorit i repris på smutskastningen av C och L mot deras egna väljare de gjorde i valrörelsen.

Målgruppen för kampanjen är Centern och Folkpartiet. Det hade varit billigare att boka ett konferensrum (om de låter bli att låta Ygeman ansvara).

Någon har haft bråttom när de skrev brevet, för det verkar inte korrläst eller så är Baastad så där dålig på svenska.

Tvärt om – vi måste börja nu för att omvända det missnöje och oro till socialdemokratisk politik och vinna valet 2022″

Vem skriver ”tvärt om” istället för ”tvärtom”? Och de vill omvända missnöje och oro till politik?

Och nu börjar jobbet? SD har växt från 5,6 % till nästan 13 % till 17 % i tre val, men just nu är det dags att börja jobba? Inte före valet utan efter valet. Verkar logiskt….

”På rätt sida historien” har de ironiskt nog döpt kampanjen.

Är det några som konstant och oftast varit på fel sida är det just sossarna, med Palme i spetsen. Men vem måste förhålla sig till verkligheten när det är makt på spel?

Men egentligen handlar detta inte om valet 2022.

Kampanjen drog sossarna igång direkt efter valet för att påverka regeringsbildningen och fortsätta sin hittills rätt framgångsrika kampanj att fula ut SD så mycket att Centern och Folkpartiet luras att tro att valet inte stå mellan att stödja socialister och borgerliga utan att enda sättet att slippa Adolf Hitlers reinkarnation är att bli stödhjul åt sossar så att de kan få en ny period av oavbrutet maktinnehav och enpartistat.

Jag är inte förvånad över att sossarna gör så här. Jag är förvånad över att två stycken partier jag trodde var borgerliga verkar ha svalt betet. Och överväger att låta ”demokratiska socialister” få regera vidare.

Man undrar ju om sossarna tänkt redovisa öppet från vem de får pengar?

Det tjatas ju rätt mycket om det och ……annat belopp antyder ju att man får ge högre summor än 1000 kr per person. Det står heller ingenting om att man inte tar emot bidrag från juridiska personer, notera det. Så företag och organisationer kan nu kanske köpa sig lite politisk inflytande, precis som det är till salu till LO och deras 13 fackförbund. Och till Hyresgästföreningen, som ju hjälpte sossarna att sprida lögner om marknadshyror i valrörelsen om ni kommer ihåg.

Men sossar gör som de alltid gör – allt för makten. 

Så frågan är, vad har alla andra tänkt att göra?

Har borgerligheten tänkt att stå och se på här medan sossarna återigen drar på sig galonbyxorna och hämtar skitkastarkanonen?

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!