Botström och islamisterna


SSU har återigen hamnat i blåsväder. Men Philip Botström har lärt sig från proffsen och verkar vara gjord av teflon.

Han kan åka taxi från Sälen till Stockholm för 8 000 kr utan att ens ett avgångskrav yppas, hans medlem i Hässleholm Omar Al-Ganas som ställde upp i valet visade sig vara antisemit och nu avslöjas att hela SSU Skåne tagits över av radikala muslimer som hatar bögar och judar.

Omar Al-Ganas kandiderade inte bara för S till kommunfullmäktige i Hässleholm som toppkandidat, han tänkte att han samtidigt skulle vara valambassadör och hjälpa folk i förorter att gå och rösta. Och blev mycket besviken när han blev kickad från det uppdraget för att det visade sig att han just var toppkandidat för sossarna själv.

Kloe Abdel Wahab, vice ordförande för SSU Skåne, har praktiserat på Egyptiska UD.

Och det har varit allmänt känt.

Men Botström gör som Ygeman och de andra proffsen – han låtsas som det regnar.

Inom SSU har det varit känt länge men uppenbarligen har man låtit SSU Skåne hållas trots att de på årskonferensen 2017 var ett gäng på 20-talet killar som skrämde folk så att de inte vågade tala om det de ville och på årskonferensen för SSU Skåne 2018 var det en debatt huruvida homosexuella skulle få donera blod. 

Skälet varför SSU och även Socialdemokraterna sett mellan fingrarna på den islamistiska extremismen som tagit över i SSU Skåne där hat mot homosexuella, kristna och judar är vanliga åsikter är givetvis att såväl SSU som partiet har känt att de tjänar på det. För att extremismen och homofobin övervägs av möjligheten att få röster från muslimer i utsatta förorter.

Boström har hela tiden påstått att han inte känt till någonting. En Ygemansk “jag hade inget konferensrum”-förklaring.

Men internet är kul på det sättet att det dyker upp saker när man minst anar det. Som de här bevisen för att Botström var med på just SSU Skånes årskonferens 2018. Där bland annat de homofoba uttalandena om huruvida homosexuella är smutsiga och borde få donera blod ägde rum.

Varför riktas det inte avgångskrav på Philip Botström när det är utom allt tvivel att han känt till vad som pågått i SSU Skåne och att han till och med deltagit på en av de årskonferenser de haft där detta beteende ägt rum?

Och samtidigt är SSU snabba på avtryckaren så fort andra ungdomsförbund, inte minst MUF, hamnar i blåsväder.

Svaret är väl givet – it’s ok when we do it.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

0 kommentarer till Botström och islamisterna

 1. Du nämner ju pudelns kärna. Varför har vänstern (vänstern i stort, men framförallt Vänsterpartiet) sett så relatitivistiskt, slappt och slött på saker vi alla vetat om, vissa har lagt ner sin själ och all sin tid på att visa hur det ligger till. Alla har vetat men frågan har tillhört dem ”vi inte pratar om” tills vi åtminstone började för några år sedan.

  Journalistiska gärningar som görs med jämna mellanrum (dold kamera i samtal med imam, eller vad det kan vara) kan inte heller göra någon förvånad.

  Inte, tror jag, för att de delar de knäppaste åsikterna och handlingarna. Inte S, iallafall.

  När det börjar ”brinna” i de här förorterna, då dyker såna som Ygeman upp, efter 15-20 år då vi har varit medvetna om den tickande bomb de, och i ärlighetens namn, övriga partier utom SD, är ansvariga för, och berättar med myndig stämma (tänkte jag skriva, men han talar mer som om vi alla ska lugna ner oss) hur förfärligt med attacker på
  blåljuspersonal är. T o m V är med på ökning av antal poliser.
  Kan iochförsig vara bra, men låter på mig, mer som något som är enkelt att säga och framstår som handlingskraftigt än något som faktiskt gör någon skillnad. Polisens organisation är bedrövlig för att nämna något. Jag vet inte hur många gånger Leif GW har sagt att de flesta poliserna sitter vid skrivbord: är byråkrater, som flyttar ett papper från en filhållare till en annan. Landsbygden har knappt poliser: det är demokratiskt problem, oavsett var flest brott begås.
  Vardagsbrottslighet kan du glömma att få uppklarad. Du kan skita i att anmäla. En del gör det ändå, men ingenting händer. Alla dessa ”komplicerade” saker struntar man i och tävlar i hur många poliser man kan ”erbjuda” i valrörelsen, och det riskerar att bli ett slag i luften, även om löftet hålls.

  Det blev en lång parentes.

  För att återgå. Varför har S och framförallt V struntat i alla dessa rapporter. Inte nödvändigtvis för att de är för beteenden, radikalisering etc. (när det gäller V vet jag faktiskt inte vad jag ska tro, men en ”normal” socialdemokrat är inte för sådant. Varken väljare eller representant. Det tror jag faktiskt inte)

  Anledningen är förstås, för att komma till skott – trots att jag tyckte att ”höger-vänster”- skalan och syn på ekonomi och individ var förvånansvärt frånvarande från valrörelsen – att människor i allmänhet röstar som de tjänar. Det är väl en av de mer stabila parametrar man kan följa genom SOM-institut och andras data. Då tjänar vänstern naturligtvis också på att det relativt sett är fler med låga inkomster. Kommer det in fler invandrare av typen vi haft de senaste 30 åren, som självfallet kommer hamna i gruppen med lägst lön/mycket bidrag , lägst inkomst, helt enkelt, bidrar man till det. Och reformer som gör att de kan ta sig ”uppåt” är man mindre intresserad av. För då tappar man väljare.

  Man kan säga mycket om V och S, men så rudimentär matematik behärskar de naturligtvis.

  Det som kan störa mig är att ”högern” inte ens försöker. Jag har en bekant i Angered. Jag hade två t o m. På torget har jag aldrig sett annat än representater för V. Detta är inte USA, där vissa delstater är ”meningslösa” att besöka. Man är överhuvudtaget inte närvarande. Jag kanske inte var där under valrörelsen, men en stuga vart fjärde år räcker inte.

  Jag slog just fast kopplingen och hur stark den är mellan inkomst och hur du röstar, så då skulle man kunna hävda att det är som USA iallafall: det är ingen idé att åka dit.

  Jag tror inte att det är meningslöst, om du gör det konsekvent och har ett budskap som också det är konsekvent. Människor tycker om att bli sedda och lyssnade på, så att ha en närvaro tror jag inte alls är bortkastat. Och man kan visa upp en motbild till den de numera är så vana vid. Dessutom få vara beredd på en del debatt.

  Nu kostar det pengar, men moderater behöver knappast åka till Danderyd för att värva röster.

  Jag nämde i någon debatt med någon jag har glömt, att enligt SOM röstade 6% av utomeuropeiska medborgare på SD i valet som föregick detta. Ungefär hälften av vad de fick i riket totalt. Det säger ändå någonting. Många av de, förmodligen en majoritet, bor i dessa områden. Lyssnar man på övriga partier skulle det vara närmast omöjligt för en sådan person att rösta på SD. Ändå gjorde 6% det. Mer än MP, L, då ungefär som C, gjorde ifrån sig på riksplanet. För de lever i den verkligheten. Och de gillar inte heller vad de ser.

  Så någon potential måste det finnas.

 2. abd el-Wahab är troligen ett taget namn. Det betyder “Guds tjänare”. Svenskar måste lära sig se hur namnen avslöjar muslimska extremister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap