De moraliskt överlägsna


Många människor som röstar vänster anser på riktigt att det är bättre människor än alla andra. De är moraliskt överlägsna, vilket leder till att motståndare automatiskt avhumaniseras. Ett carte blanche att bete sig som man vill och kalla folk vad som helst.

Ett anonymt konto försvarade sig nyligen, efter att ha dragit in vikt och utseende i en debatt, och fick mothugg om mobbing med att personen inte trodde denne kunde hålla på med det som jobbat som kamratstödjare men eftersom motståndaren var en sådan dålig person förtjänade hon det.

Det är ditt fel att jag måste slå dig.

……………..

Läs hela artikeln på Svensk Tidskrift!

0 kommentarer till De moraliskt överlägsna

  1. Ett typexempel på hur vänsterliberala ledarskribenter kan bete sig mot borgerliga debattörer kan du läsa i Borås Tidning (moderat) 15/10 . “Fiskmåshöger” kallades du och Ann Heberlein. Jag bemötte det i ett kort debattinlägg i dagens tidning. Det är bara att följa Churchills råd: Om du blir hårt angripen av en politisk motståndare visar det bara att du gjort något rätt.

  2. Public service framställer vänsterextrema Expo som svenskars rättesnöre.
    Nyligen berättar radio och Tv om att Trump avser slopa ingått avtal om begränsning av medeldistansraketer. Skäl han framför att Ryssland och Kina sägs utveckla sådana. Inte ett ord i media om det är så.

  3. Jag tycker det låter sympatiskt att “politik är privat” om man det menar att den enskilde inte skall definieras utifrån sina politiska åsikter.
    Såvitt jag minns från det glada 70-talet hette det tvärtom att “det privata är politik” och att det inte fanns något enda skrymsle i privatlivet som inte skulle betraktas och tillrättaläggas med rödfärgade glasögon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap