Sossarna skulle sälja sin mormor för makt


Jag måste säga att jag imponeras av den socialdemokratiska maktapparaten, som visat sig i sitt esse det senaste halvåret. Först lyckas de lura alla andra partier om att alla skulle köra en schysst valrörelse. De startade till och med en hemsida där de skulle lägga alla annonser de köpt på Facebook.

Sedan köpte de smutskastningsannonser om C och L på Facebook, mot deras väljare online och sina egna. Där S frågar om de går att lita på och bilder på Åkesson, med enda syfte att skrämmas med SD så att de vacklar i det borgerliga samarbetet. Givetvis la de inte den kampanjen på sin ”annonssajt”.

De startade redan i december 2017 en Facebookgrupp ”Rösta bort Moderaterna från Stockholms läns landsting” som påstått drevs av ”socialdemokratiska opinionsbildare” för att lajva någon slags gräsrotsinitiativ. Sidan fylldes med dagliga attacker på framför allt Irene Svenonius och NKS i bästa Alliansfritt Sverige-stil. Men lagom till sommaren ändrades plötsligt ägaren till ”Socialdemokraterna i Stockholms län”. Vid frågor låtsas S som att det alltid stått så.

Mitt valrörelsen avslöjades att Socialdemokraterna spred lögner om framför allt Moderater och Kristdemokrater online på arabiska och somaliska. De publicerade aldrig själva en dementi på språken.

Jag avslöjade nyligen att Twitterprofilen, som utgett sig för att vara 60-åriga Johan Landström från Skråmträsk, centerpartist och bonde, är en falsk profil. I vilket syfte och vem som ligger bakom är fortfarande oklart men kontot skrev nästan enbart om SD och att C borde ingå i en S-regering om Alliansen inte får egen majoritet. Precis det som S vill.

Socialdemokrater har inga som helst problem med att ta stöd av SD, varken före valet efter valet. De skulle sälja sin egen mormor för makten. Nyligen tog annonserade SD att de kommer rösta på sossarnas kandidat till kommunstyrelsens ordförande (KSO) i Karlskoga och i Halmstad tar S makten med hjälp av SD. Det kommer ske i fler kommuner.

Var så säkra, det ögonblick en Alliansregering eventuellt tillträder, ändrar de strategi. För att med SD ta tillbaka makten 2022.

Glöm inte att SD till stor del består av före detta sossar. Och partiets politik i vissa avseenden ligger närmare S än Alliansen. Det är också därför SD röstat med regeringen Löfven 1193 gånger av 2601 möjliga sedan 2014. År 2013 bröt S budgetpraxis och samarbetade med SD för att rösta ner höjd brytpunkt för statlig skatt.

Regeringen Löfven har inte haft problem med SD:s röster, tvärtom. S har anklagat dem för svek många gånger, som Ardalan Shekarabi när de röstade emot krav på kollektivavtal vid offentlig upphandling. När SD röstade på Alliansens budget i december 2014 skrev till och med vänsterpartisten Ulla Andersson en arg debattartikel där hon anklagade SD för att svika pensionärer.

Dagens politiska läge har stått klart långt före valet. Att vi skulle ha tre block i svensk politik och inget av dem få 175 mandat. Alltså la Socialdemokraterna strategin för valrörelse och efter valet för flera år sedan – splittra Alliansen genom att skrämmas med SD. De har varit konsekventa. För att de velat bryta sönder den borgerliga enigheten sedan 2005 och nu ser sin stora chans.

Men låt er inte luras – det handlar ingenting om att de inte kan tänka sig att själva ta stöd av SD om det kniper. En socialdemokrat fokuserar på en sak: ta makten. Om det sker med SD:s stöd, låt så vara.

Men gud förbjude att någon annan resonerar på samma sätt.

Uppdatering:

SD stödjer Socialdemokratiska KSO den 11 dec. Texten är uppdaterad

0 kommentarer till Sossarna skulle sälja sin mormor för makt

 1. Makten verkar som ett opium. Politiken är plattform för hundratusentals människor som är beroende av att ’rätt’ politik förs. Partier, medier och föreningar i en salig blandning gör att beroendet av ’folket’ minskar. Det håller ett tag men sen kommer historiens vingar i kapp. Då kan det bli mer demokrati eller som det verkar mer diktatur. Därför är det intressant att vi har så många som lyckas utan stöd av stora mediehus, utan stadsstöd men med stort patos att förändra.

 2. Nybro är ytterligare en kommun där S använt SD för att rösta in en S-kf ordf i en kommun där C är kso.

 3. Bästa Rebecca Weidmo Uvell.
  Att ” sossarna” gör allt för att ta makten vet alla, alla utom moderaternas ledargarnityr med Kristersson i spetsen, mantrat som utgick ifrån “sossarna” var att ta kraftigt avstånd från SD då man visste att den så kallade Alliansen måste få deras stöd för att ta makten. Resultatet ser vi nu, SD betonar varje dag att man är beredd att stödja M och KD men vill naturligtvis åtminstone att man talar med partiets företrädare, SD stödde tillsättande av en moderat som talman, SD stödde förslaget om att avsätta Löfven, svikarna är C och L men Kristersson fortsätter sitt prat om Alliansen och visa sitt förakt för Demokratin och över 1milijon väljare.

 4. Även om många Sossar röstade på SD,
  så kommer likväl de flesta rösterna från svikna Moderater!

  Så ärlighet varar nog längst!
  Du glömde väl också att SD i än högre grad smutskastades…
  På Arabiska!

  VÅGAR Du publicera detta inlägg…
  Eller det passar inte in i NARRAtivet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap