Känd journalist gick på AFA-kalas

AntiFascistisk Aktion – AntiFA eller AFA som det är mer känt som (AntiFa kallas organisationen/nätverket av de egna) har flera decennier på nacken numera och är en av de våldsamma grupper Säpo har terrorklassat ihop med vit makt/nazister och islamister.

Trots detta skäms inte ens etablerade journalister att på Instagram öppet skryta över att man supportrar verksamheten och en av kommunen stöttad förening, som driver kulturhuset Cyklopen, ordnar festen (!) i sina lokaler.

Hur kan det här vara okej?

Det är samma sak som att gå på en fest som nazister har eller jihadister. De är samma skrot och korn i samtliga odemokratiska våldsbejakande terrorgrupper.

Men AFA har alltid gullats med i media och inom kulturvärlden. Och inom vänstern. De ”gör ju något gott”. 

Quetzala Blanco jobbar idag som nöjesreporter på Nyheter24. Hon var 23 juni med i deras podd ”I sanningens namn”. Där annonserar bland annat Land Rover.

Man undrar om de är helt nöjda med att personen i podden de sponsrar aktivt supporterar en grupp som är terrorklassad av Säpo?

Är det ett sammanhang de vill synas i?

Hade det varit lika okej om hon gått på nazist-kalas? Skulle inte tro det.

Cyklopen är ett kulturhus i Högdalen, som initialt fick 1,8 miljoner kronor av Arvsfonden, det vill säga döda människors pengar. Vissa borgerliga opinionsbildare donerade pengar ur egen ficka när det begav sig.

Cyklopen är stöttas av Stockholm stad. Den förra majoriteten S gav dem nyligen utökat bygglov för att bygga ”utescen och amfiteater”.

Sveriges Radio gjorde oförblommad PR åt projektet senast 2016.

Och de använder sedan lokalen till att en terrorklassad antidemokratisk våldsgrupp ska ha få kalas?

Jag blir bara matt. När ska dessa antidemokrater sparkas ut från värmen? Istället ägnar folk att legitimera dem via sina sociala medier och närvaro på kalas.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!