Vem är Johan Landström?

Twitterkontot @telejampa ägs av en Johan Landström. Han har seglat upp på listan över de mest inflytelserika röda twittrarna och är mycket aktiv online. Han skriver i sin bio att han är nationalekonom, jordbrukare och nazisthatare. Han har 6 400 följare och många jag känner online interagerar ofta med honom, tyvärr.

De kanske kommer tänka om när de läst detta inlägg. 

Personen som låg bakom den fejkade profilen heter Jan Olov Nygren och familj till personen vars bild han tagit som profilbild mailade och bad mig pixla bilden. 

Han påstår att han är centerpartist. 

Han är jordbrukare, säger han. Det finns bilder i flödet på jordbruk även om det är oerhört få och bara tagna i somras. De bönder jag följer uppdaterar hela tiden med bilder på jobbet, i Landströms flöde kan jag hitta en handfull ända sedan i juli.

Om man kollar hans twitterflöde är han otroligt lite intresserad av jordbruksfrågor för att vara bonde. De bönder jag följer skriver väldigt mycket om just jobbet och jordbrukspolitik.

Johan Landström skriver om…..SD och Jimme Åkesson. Nästan hela tiden faktiskt. 

Söker man på Eniro, Mer info eller Hitta.se hittar man ingen Johan Landström som är född 1958. Man hittar heller ingen bror Lars Landström eller någon pappa Karl Landström, som påstås vara 91 år. Det finns en Johan Lundström som bor i Skråmträsk där han påstår att han bor. Lars Landström, brorsan, har också ett Twitter-konto men det har inte uppdaterats sedan förra året.

Är inte det märkligt?

Att ingen av dem finns någonstans online? Ingen har något Facebook-konto heller. Jätteaktiv på Twitter, har inte ens ett Facebook-konto.

Bilden från i juli har han säkert tagit men det var mitt i semestertider. Jag tvivlar inte på att han var där, mina frågor rör om han är den han utger sig från att vara. Och det finns mycket som tyder på att Johan Landström döljer någon annan än en 60-årig centerpartist från landsbygden utanför Skellefteå.

Men innan vi går vidare måste jag ju säga att jag är imponerad av att en 16-åring som träffade sin fru på dans på en loge fortfarande är gift. Bra jobbat där. Inga spår av frun online dock, eftersom jag inte kan hitta att någon Johan Landström finns hittar jag heller ingen online som är gift med honom. Men jag ifrågasätter inte att han är gift utan om Johan Landström finns.

Alla bilder från Skråmträsk i hans flöde är tagna samma dagar i juli också. Varför då, om han bor där?

Det finns två personer online som gjort ett grävjobb om just Telejampa. Deras fynd kommer jag redovisa nedan. 

Kontot @beskattaren är en av de som granskat Landström och hans påstådda brorsa.

Jampa gillar till exempel bilar och påstod i maj att det skulle bli säsongspremiär med Porschen.

Problemet är att bilden har inte Jampa tagit själv utan det är en bild han hittat online och beskurit.

Beskattaren hittade också bevis att Landström även ljuger om resor och ett hus han säger sig äga där.

Bilden han säger att han tog över solnedgången finns i själva verket på Barbados turistbyrås hemsida. 

Huset Telejampa påstår att han semestrar i har han även lånat ut till brorsan Lars.

Men det finns på Air Bnb, med exakt samma bild som Lars själv la ut online. 

Varför inte ta egna bilder på huset?


Andra bilder han har stulit online för att bevisa att han semestrat på Barbados är de här bilderna på ett posthus, som han beskurit innan han publicerade på sitt Twitterkonto.

Lars Landström, som han hävdar är hans brorsa, har en fru som heter Inger. Inte heller hon finns online. Lars verkar för övrigt bara funnits för att förstärka Lars konto och det slutade han med 2017. Sedan dess har han inte twittrat.

En annan som granskat Telejampa är centerpartisten Paul Westin. 

Landström hävdar att han har fem barn och 11 barnbarn. Till dessa fem barn har han inte bara styckat av sin egen tomt till varsin tomt utan även dragit in vatten, el och bredband till alla. Jättedyrt, säger Landström och det kan man ju förstå. Fem tomter.

Äldsta sonen flyttade dit. Ändå finns det alltså inte en enda person i Skråmträsk som heter Landström. Dottern ska också ha flyttat dit. Men resten av barnen ska alltså ha varsin tomt som bara står och väntar.

Vad gör Johan Landström då? Flyttar. Till en av de obyggda tomterna har fixat så att han ska ha barnen nära? Ingen aning. Han kanske ångrade sig ändå, inte jättekul att bo granne med fem barn och 11 barnbarn ändå? Tänk vad ofta han måste sitta barnvakt då.

Landström är inte den enda som har många strängar på sin lyra. Även hans nu 91-åriga far Karl Landström har haft det.

I mars 2016 hade hans pappa varit byggnadssnickare och jordbrukare. 

Men 2015 var han pilot. 

Som pilot får man bra pension, framför allt om man var pilot tidigt då pilot var ännu svårare att bli eftersom det fanns färre plan att flyga. En 91-åring måste ha gått i pension 1987, för pensionsåldern var tidigare 60 år. Han kan tidigast ha börjat flyga som 25-åring, då var det 1952. Ni fattar.

Även Paul Westin har hittat fejk-biler på påstådda Barbados-resor. Till exempel den här, som återfinns om man googlar.

Han har också tydligen flera dyra bilar. En stor BMW och en Porsche. Och frun har en Miata.

Westin har också lyckats bevisa lögner om andra resor. Som när han nyligen påstod att han var i Business loungen på Gatwick. Men bilden han använde är inte därifrån utan från Rom och Houston.

Vem Johan Landström är vet inte jag men det verkar inte de som följer honom heller veta. Någon ligger hur som helst bakom kontot och denne någon, har helt klart ett projekt att i princip uteslutande under flagg av centerpartist skriva om SD, nassar och Jimmie Åkesson. Han skriver väldigt lite om övrig politik. Och Johan Landström så som han påstår att han är och var han bor finns i alla fall inte.

Men skickligt att kunna lura så många så länge tycker jag. 

I våras utsåg Sifo honom till plats 6 på Röda nätverket på Twitter. 

Alldeles oavsett vem detta är är syftet för kontot i alla fall tydligt – driva opinionsbildning inom Centern till vänster.

Ni som följer honom och interagerar med honom online hoppas jag funderar lite grann nu på om ni ska fortsätta göra det eller låta bli. Om folk låter bli blir nämligen kontot tämligen värdelöst som C-märkt konto utan kommer reduceras till att bli ett i mängden av vänsterkonton.

…………………………………….

Uppdatering 17 okt:

Researchgruppen/AFA bekräftar att kontot är anonymt och att de känner personen bakom. Att det inte är 60-åriga bonden Johan Landström i Skråmträsk som ligger bakom. Så då var det avgjort.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!