Sök
Stäng denna sökruta.

Inte Rasist Men bryter mot lagen

Det är bara lokaltidningar i Dalarna som rapporterat om att Inte Rasist Men:s grundare Henrik Johansson åtalats för brott mot Ordningslagen. För Inte Rasist Men tror att den inte gäller dem. Johansson hänvisar själv till grundlagen och den grundlagsskyddade rättigheten om mötesfrihet. "Som vanligt har jag ringt och meddelat polisen dagen innan". Men Johansson verkar alltså tro att denna grundlagsskyddade rättighet innebär att han inte behöver tillstånd. Som om grundlagen ger ett carte blanche när det i själva verket kan vara en grundlagsskyddad rättighet som staten inte kan ta ifrån dig och vara reglerad i lag. Nej, Johansson. Det finns ingen gråzon. Jag är rätt säker på att Henrik Johansson inte på riktigt tror att för att vi har yttrandefrihet i Sverige...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon