ETC Förlag på obestånd

Ni som läser bloggen har kunnat följa min fokus på skojar-koncernen ETC, som lever på bidrag. Och hur allt är ett luftslott. I januari fick Ehrenberg frispel av ilska när jag påstod det första gången. Men sedan har fler och fler saker hänt som bevisar att jag har rätt.

Nu trillar betalningsanmärkningarna in på ETC Förlag, som är huvudaktören i medieverksamheten inom ETC-koncernen.

Som även består av energi via solpaneler, som också ger bidrag, bygg som också ger bidrag och annat för att maximera andra människors pengar. Ehrenbergs bolag ETC Förlag har inga pengar och kan därför inte betala sina skulder. Som då hamnar hos Kronofogden och eftersom de inte kan betala även efter brev från dem får de en anmärkning. För varje skuld som uppstår. Svarte Petter står alla som sålt saker till Johan Ehrenberg. De kommer med stor sannolikhet inte få några pengar utan återigen blåser han andra stackars bolag i sitt socialistisk Ung Företagsamhet-projekt.

På Kreditrapporten kan ni kostnadsfritt kolla vilka bolag som fått anmärkningar. Men ska man veta vem som är fordringsägare måste man köpa en rapport.

Jag har tagit ett kreditupplysning på ETC Förlag.

Han har redan 1 miljon kronor i skulder, varav 564 400 kronor är ansökningar som om de inte betalas inom kort förvandlas till anmärkningar de också. Han kan antingen ha betalat skulderna efter anmärkning eller gjort upp en avbetalningsplan för den 21 september fanns inga skulder registrerade hos fogden. Men anmärkningarna talar sitt tydliga språk. Detta är ett företag på dekis.

Tidningstjänst AB är samma som Tab och är ett distributionsföretag för tidningar. Det är de som nu på löpande band skickar Ehrenberg till Kronofogden.

Men det finns annat intressant i kreditrapporten. Som att ETC Förlag AB när det registrerades hette Queer Zon AB (!). Man undrar vad affärsidén var då. En ännu mer intressant upplysning är att ETC Förlag AB ansökte om att ändra namn till Tidningsutveckling i Stockholm AB. Detta registrerades 10 september.

Varför ändrar man namn på en firma som har 1 miljon kronor i skulder hos Kronofogden?

För att man innan konkurs ska gå under radarn förstås. Det är vanligt förekommande. Ändras namnet är det inte lika lätt för omgivningen att observera konkursen nämligen och ETC är ett känt varumärke. Enligt Ehrenberg är ju bara varumärket värt åskilliga tiotals miljoner kronor…… Alltså bytte de nu namn.

Så här brukar han göra innan han försätter sina bolag i konkurs.

Han bytte från ETC Lokaltidning Umeå AB till Lokaltidning i Umeå AB och gick i konkurs. Han bytte också från ETC Fria AB till Fria medier för social och politisk förändring, och gick sedan i konkurs.

Som ni kan se har han riskklass 1 enligt UC på ETC Förlag. Det innebär sämsta riskklassen, där 5 är bäst. 

ETC Förlag har 32 anställda. Vi får se om bolaget nu på grund av den skenande ekonomiska situationen kommer att klara sig eller även detta bolag gå i konkurs. Ehrenberg har ju för vana att skicka notan till skattebetalarna så förutom alla bidrag han tillskansat sig kommer vi få betala hans anställdas löner vid en till konkurs, genom den statliga lönegarantin.

Jag kommer givetvis följa upp det här. Varje steg ETC tar.

Luftslottet rämnar och det är bara här ni kommer få läsa om det. Eftersom ingen tidning är intresserade av att granska ETC.

……………………..

Bli en Patreon – välj valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!