Kommunisterna – de oanständiga

Jag skrev ett Facebook-inlägg från sjuksoffan som kort sammanfattade kommunism och varför det är orimligt att släppa in V i finrummen om man nu inte ens tänker behandla SD rimligt och prata med dem.

Jag hämtade bilderna från denna sajt: https://www.factinate.com/things/37-devastating-facts-gulags/

Den såg seriös ut, som ni själva kan se. När mitt inlägg legat ute ett dygn började vänstern, som givetvis inte alls vill att man påminner om vad deras ideologi ställt till med, att dreva efter att någon för mig okänd person inte påpekat till mig att bilderna var felaktiga utan valde att sätta igång vänstermobben. Givetvis fanns det en anledning. Om personen hade velat ge mig chans att rätta misstaget hade denne mailat mig eller åtminstone pingat in mig på Twitter. Istället framkallade detta en shitstorm utav dess like. Jag har glömt hur det var faktiskt. För ett par år sedan hände detta hela tiden när man till exempel stavade fel eller valde fel bild.

Drevet handlade alltså inte om texten. Utan att de två BILDER jag valt inte hade den källa sajten jag tog dem från angivit. Ett mycket enkelt misstag att göra och förtar inte poängen alls då inga sakfel fanns i själva texten.

Men eftersom jag inte slås ner av ohederliga drevförsök väljer jag nu att göra ett helt blogginlägg om kommunismen istället.

Jag känner mig faktiskt ännu mer motiverad nu att det verkligen behövs. 

Så här kommer en liten lektion i Vänsterpartiets åsikter, historia och kommunism. ’

…………………

Bara under 1900-talet har kommunismens härjningar i olika diktaturer dödat 100 miljoner människor. Långt fler än som omkom samt förintades under andra världskriget. Ingen annan ideologi har så mycket blod på sina händer under så kort tid. Ibland kan man se kommunister kontra med att ”kapitalismen” dödat, vilket faller på sin egen orimlighet och brist på kunskap direkt eftersom kapitalism är ett ekonomiskt system och inte en ideologi för det första. För det andra är det för dumt att ens kommentera då kapitalism är grunden till allt välstånd i världen.

Jag tänkte kort sammanfatta det värsta mördandet.

Men först lite om Vänsterpartiet. De tog 1990 bort Kommunisterna från sitt partinamn, innan dess hette de Vänsterpartiet Kommunisterna (VPK). Förslaget vann med knapp marginal, någon enstaka röst bara. Resten av partiet ville alltså behålla kommunisterna.

Men SKP som de hette innan röstade för Molotov Ribbentrop-pakten när Stalin och Hitler ville dela Europa mellan sig. De stod på Sovjets sida i Finska Vinterkriget.

Jonas Sjöstedt gick med i VPK sent 1970-tal och var alltså kommunist. Åtminstone fram till att partiet ändrade namn 1990. Då gick jag själv i nian. Lars Ohly, den fd partiledaren som nu står i skamvrån efter sextrakasserier som avslöjades under #metoo och därför är portad från partiarrangemang, kallades sig själv kommunist fram till 2005. Just på grund av kritik att frågan överskuggade politiken men Ohly bytte givetvis inte ståndpunkt.

2004 deltog Ohly i en chatt på Aftonbladet där i princip alla frågor handlade just om kommunism. Läs den, det säger något om hur han och partiet relativiserar kommunismen. 

”De övergrepp som gjorts i kommunismens och socialismen namn får inte innebära att vi avstår från begreppen”. 

”De övergrepp som gjorts i nazismens namn från inte innebära att vi avstår från begreppen”

Och detta kallar Vänsterpartiet att ”göra upp med” historien? Patetiskt.

Vänsterpartiet Kommunisterna hette Sveriges Kommunistiska Parti fram till 1967 och gick redan på 20-talet med i KomIntern, som var det sovjetiska kommunistpartiets internationella organisation. VPK var medlemmar tills KomIntern upplöstes 1943. Men V var fortsatt nära Sovjet. När Jonas Sjöstedt och nya vice talmannen gick med i VPK var de kommunister och partiet hade nära band med diktaturer.

1982 närvarade VPK på Sovjetunionens firande av 60 år.Av förtryck, död och tortyr genom Lenin och sedan Stalins regimer. Gulag, avrättningar och järnridå. Där var Lars Werner och hans gäng från Sverige och skålade och gratulerade. I Moskva.

Lars Werner finns på bild när han hälsar på Rumäniens diktator Ceausescu.

Han styrde i 24 år och utvecklade den värsta polisstaten i Europa genom Securitate. Han rev en sjättedel av Bukarest för att bygga hyllningsgator och monument till sig själv. 1980 orsakades svält när nästan all mat skulle exporteras för att betala skulder.

Lars Werner var nära alla diktatorer, här ses han med Östtysklands förtryckare Honecker.

Mottagen som om han vore statsminister i Sverige.

1987 skickade VPK grattistelegram till Nordkoreas Kim Il Sung. För hans ”stora insatser för arbetarklassen”.

Lars Ohly var ledsen när Berlinmuren föll. Den sista symbolen för det enorma förtrycket Sovjet utövade och låste in sina invånare bakom. Ohly grät. För att Östeuropa fick sin frihet. Det säger något om både personen och partiet.

1999 hade Vänsterpartiet fortfarande Lenin på väggen på partikansliet och Lars Ohly tyckte att man skulle införa leninism. Bilderna kommer från Uppdrags Granskning om Vänsterpartiet. 

I den säger Ohly att han aldrig försvarat diktaturer. Trots att han gick med i ett parti som alltså gjorde det offentligt. Jonas Sjöstedt var också medlem i partiet vid samma tidpunkt.

När diktatorn Maduro ”vann” låtsasvalet i Venezuela skickade Sjöstedt följande tweet. Detta var 2013. 

Barn svälter i Venezuela, staten konfiskerar nästan all privat egendom, nästan 3 miljoner har flytt landet. Innan kommunisterna var Venezuela tack vare oljan ett av Sydamerikas rikaste länder. Sedan röstade de demokratiskt in den första despoten, Hugo Chavez. Som började avskaffa folks rättigheter. Maduro har varit ännu värre.

Här finns till exempel en crowdfunding för svältande barn i Venezuela.

Ali Esbati är en av partiets största försvarare av förtryck, han älskade Fidel Castro och givetvis hyllar även han både Chavez och Maduro. När fler och fler bevis för att landet var på väg att förvandlas till en diktatur. Men sådant bekommer inte en kommunist. Det är ju själva idén – att ”arbetarna” representeras av en överhet som bestämmer allt.

Ingen av dem har tagit avstånd från Maduro.

Idag finns inte fri media i Venezuela längre, domstolarna är politiserade och staten konfiskerar allt de kan, som jordbruk och privata företag. Med följden att Venezuela idag har stor matbrist och måste importera mycket mat.

100 miljoner mördade människor. Kommunismen är världens värsta rövarideologi. Varje gång den testats har det resulterat i exakt samma sak – död och förtryck och fattigdom.

Vänsterpartiets historia med terrororganisationer är ett eget kapitel.

2014 hade Sjöstedt möten med Grupp 194 med nära band till terrorklassade Hamas och är antisemiter.

I valet kandiderade också ordförande för Grupp 194 till riksdagen för Vänsterpartiet.

Han har hyllat attacker som dödat israeliska skolbarn. Han är medlem i terrorgruppen DFLP. Han var bl a med på en demonstration mot SD 2010 som slutade med misshandel och äggkastning.

2015 gav de pengar till just DFLP, till det kommunistpartiet och till det filippinska.

De hoppade också av blocköverskridande samtal om terrorlagstiftning för att de är emot att kriminalisera resande för förberedande av terror och att ge bidrag till ”humanitärt bistånd”.

Det finns massa exempel på att Vänsterpartiet fortfarande är långt ifrån ett rimligt parti. Att säga att man inte är kommunister och tar avstånd och samtidigt ge pengar 2015 senast till våldsamma kommunistorganisationer är definitivt inte det.

Här kommer en kort sammanfattning av de värsta exemplen på hur världens värsta förtryckarideologi härjat och plågat människor.

Sovjet:

Sovjet skapades efter ryska revolutionen när tsarfamiljen avrättades och Lenin tog makten. Han ersattes sedan av Stalin. Sovjet upprättade totalt 476 arbetsläger runt om i hela Sovjetunionen, förkortningen var Gulag (Glavnoe Upravlenie Lagerej). De som satt i lägren kallades ”zeki”, ryska för inspärrad. Man beräknar att 18 miljoner människor skickades till lägren. De var inte rena utrotningsläger som en del av koncentrationslägren (där fanns också arbetsläger) men man beräknar att 1 miljon människor dog i lägren per år åren 1934-1945 och därefter minst 3 miljoner till. De arbetade ihjäl sig. De svalt ihjäl. De frös ihjäl.

Sovjet skickade alla som ansågs ”fiender” till arbetarna och partiet till lägren. Men även homosexuella, minoriteter och helt vanliga kriminella. Hela folkgrupper som tjetjener, sovjettyskar och krimtartarer flyttades från sina städer och de flesta hamnade i Gulag. Det räckte även om du var barn till någon staten ansåg vara fiende så skickades du till lägren.

Stalin inledde den verkliga utrensningen redan 1928 då de självägande kulakerna skulle bort. Sovjet tog deras gårdar och mark, förstatligade och skickade familjerna till Gulag. Bara för att de var en ägande klass och därmed fiender till arbetarna.

Kulakerna skulle likvideras som klass. 

Men avskaffa äganderätten är alltså en central sak inom kommunismen. Och den har ingalunda Vänsterpartiet gjort sig fria ifrån. Tvärtom står det i partiprogrammet fortfarande.

De vill avskaffade den privata äganderätten och förstatliga näringslivet. Det står rakt upp och ner.

”Demokratisering” är alltså kommunistiska för att ta över, med tvång eller våld.

Facken ska få mer veto och tolkningsföreträde (!).

Upplösning av Nato och EU. 

”Världsomfattande mediemonopol begränsar det fria ordet och människors rätt till kunskap”

Vad är detta för konspiratoriskt?

Enda som saknas är något om judarnas makt över media och det hade varit komplett. De tror heller inte på lagarna utan tycker att ”civil olydnad” det vill säga att strunta i lagen är något som uppmuntras. I partiprogrammet.

Vänsterpartiets ungdomsförbund skriver rakt ut i sitt att de vill införa kommunism.

Tillbaka till Sovjet och ”demokratiseringen” av jordbruket. 

När Stalin inledde detta projekt så fokuserade han bland annat på Ukraina, den del i Sovjet som hade den största matproduktionen. Av alla som deporterades var15 % från Ukraina, och staten tog jordbruken. Inte sällan släpptes bara familjerna av mitt på tundran utan någonting och många dog nästan direkt av köld och svält.

Alla personer som motsattes sig kollektiviseringen av jordbruket benämndes kulaker till slut. Sedan inleddes det som kallas Holodomor, den stora svälten i Ukraina. Mellan 1932 och 1933 svalt fler miljoner ihjäl för att jordbruket havererat.

Det rapporterades om en nöd så svår i just Ukraina att fåglarna och löven försvann och kannibalism uppstod. 

Varning för hemska bilder i länken ovan. 

Kina:

I diktaturen Kina har man fortfarande kvar de arbetsläger som Mao skapade när han tog makten över Kina och genomförde ”kulturrevolutionen”. 2018 finns det läger kvar, som ska fostra men också där folk avkrävs i princip slavarbete.

Maos diktatur anses ha mördat 45 miljoner personer, antingen i läger, genom avrättningar eller svält. 

Sedan har vi Pol Pot i Kambodja.

Mellan 1975 och 1979, när jag själv 4 år, mördade Pol Pot och hans kommunistiska armé 2 miljoner personer. De utrotade alla som hade kunskap först. Alla med examen, Sedan började deporteringen och tvångsförflyttningen av folk ut på de förstatliga jordbruken.

Så samtidigt som kommunisterna i Sovjet har folk i arbetsläger och när Pol Pot slaktar sin egen befolkning i kommunismens namn gick Jonas Sjöstedt med i Vänsterpartiet Kommunisterna.

Partiet hade Lenin på väggen 1999 och en kommunist som partiledare 2005.

Så kom inte och säg att Vänsterpartiet gjort upp med sin smutsiga historia. Att de inte är kommunister fortsatt. Att de är anständiga nog att tas in i finrummen.

Denna tweet från en partist i V får illustrera hur lite de gjort upp:

Och jag struntar i att sårade vänsterpartister återigen försöker fylla mina flöden med påhopp.

……………………..

Bli en Patreon – valfri summa från 1 dollar per månad och ingen bindningstid

Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!