Kryssraket nr 2: sossen Jamal El-Haj


Jamal El-Haj från Malmö är lokalpolitiker men ställde upp i riksdagsvalet och hamnade på plats 3 på listan.  Men med 3 360 kryss hamnade han efter en personvalskampanj alltså som etta från Malmö, med fler än 5,7 % av rösterna. Malmö fick tre mandat i valet så han hade kommit in utan kryss men det spelar i sammanhanget ingen roll eftersom han fått så många kryss.

För av Socialdemokraterna i Malmös 14 619 personröster fick Jamal El-Haj otroliga 23 %. 

Vem är då Jamal El-Haj förutom sossse?

Palestinsk aktivist, är en sak. Enligt Världen idag från en artikel 2011 var El-Haj palestinska ledare i Malmö då. 

Han anklagas också för att 2002 tagit emot pengar från terrorfinansieringsorgansiation Al-aqsa, som är förbjuden i många länder men som fanns i Malmö tills de anklagades…..för terrorfinansiering. De har nära band med Hamas. 2009 inleddes rättegången. 

Enligt en artikel i Världen idag så anser han att att Israel bedriver etnisk rensning och ska kallas apartheidstad.

Hanif Bali har hittat en film där han lovat pengar till moskéer.

Och han har fotograferats iförd Hamas halsduk på en demonstration.

I valet 2010 anklagades just han för valfusk, det som kallades Citygross-cirkusen när sossar uppgavs stå och dela ut förklistrade kuvert med sossesedlar till folk utanför affären. Ögonvittnen uppgav av att det just var Jamal El-Haj som stod där.

Moderaten Mohammad Mohammad var ett av vittnena och sa att de hade större kuvert där igenklistrade kuvert för de tre valen låg. Dessa större kuvert delades sedan ut till invandrare. 

Peder Nielsen är statsvetare och var utredare för personvalssystemet (SOU  2007: ). Han konstaterade då att utrikes födda framför allt de födda utanför Europa ända sedan personvalssystemet infördes varit överrepresenterade. De har lägre valdeltagande men kryssar i mycket större utsträckning. Han intervjuades apropå slutsatserna i utredningen i Skånska Dagbladet just om etnoröstning.

“Kandidater med utländsk bakgrund får också stöd av grupper med utländsk bakgrund”

2006 bjöd Palestinska föreningen i Malmö in Hamas till Malmö tillsammans med Arabiska huset och Irakkommittén. El-Haj var inblandad.

El-Haj har suttit som ersättare i riksdagen en period 2018 och då passade han på att skriva han några motioner.  Bland annat en som krävde att regeringen skulle kräva att de palestinier som fick flytta när staten Israel utropades 1948 ska få ersättning för förlorad egendom och flytta tillbaka. Palestinska aktivister kallar utropandet av staten Israel för “nakba”. Katastrofen. 

Och en om bosättningar i Jerusalem. 

Nu har han fått 23 % av Malmös personkryss och har en säker plats i Sveriges Riksdag. Han har visserligen varit aktiv socialdemokrat sedan tidigt 2000-tal och varit aktiv i kommunpolitiken länge men med en bakgrund som palestinskt aktivist, Hamas-kopplingar och valfusk ska det bli intressant att se vilka frågor han kommer att driva i riksdagen. Förutom Palestina-frågan.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

4 kommentarer till Kryssraket nr 2: sossen Jamal El-Haj

  1. Vart är vi på väg ? urspårat land där mittenpartier sätter sig i knä på sossarna.där extremister sitter i riksdagen påhejade av Margot Wallström som skämt ut Sverige.vi röstar mot socialism men får det ändå tack vare C o L men även M verkar vara för en gemensam regeringsbildning.som sagt tidigare varför skall jag rösta ? Samma skit och politik från alla utom SD… Mer impotent sk borgerlighet går ej att uppbringa.Sorgligt.Landet Sverige förfaller allt snabbare och partierna håller regeringen Löfven i handen undertiden.

  2. Stort tack för ditt gedigna arbete med att avslöja missförhållanden i det svenska samhället av idag. Apropå dina inlägg Kryssraket 1 och 2, här ett mycket angeläget utdrag ur prof. Magnus Henreksons artikel ang. meritokrati resp. representativitet.
    //kvartal.se/artiklar/en-kunskapssyn-for-nepotism-och-korruption:
    “Att Västerlandet lyckades gå från arvsrike och klassamhälle till demokrati, meritokrati och kunskapssamhälle var en nödvändig förutsättning för att uppnå dagens välstånd. Befolkningen i dessa länder lyckades efterhand allt bättre med att komma överens om vad som var riktiga kunskaper, och de som hade dessa kunskaper tilläts att avancera i systemet och anförtroddes viktigare positioner och större ansvar för och beslutsmakt över hur resurser används.

    Alternativet till att fördela makt och befogenheter meritokratiskt är fördelning enligt principer som fastställts uppifrån. Istället för meritokrati, som i sin perfekta form innebär att fördelningen av makt och befogenheter görs oberoende av en persons sociala bakgrund, kön och etnicitet, kommer då representativitet att bli ett viktigt kriterium. ” Mvh, Inger.

  3. Är det vi ser i dag på riktigt ? Alliansen vågar inte ta makten trots majoritet.Det är sju partier som är lika mot ett som är det mest viktiga.Man släpper fram en kommunist!!! Vem bryr sig om väljarna och oss medborgare och valresultatet.Vilka ynkryggar,man blir spyfärdig ,men nu visar sig politikernas rätta ansikte.Det här landet är på väg rätt ner och alla bara ser på.Vilket dårhus till riksdag.Spelar roll,snart är vi utbytta mot ny befolkning och ny röstboskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap