Sök
Stäng denna sökruta.

SD och högerfrågorna

SVT och Vallokalsundersökningen (VALU) är ofta mest i fokus på valnatten då den ger en bild om hur det kommer gå. Men detaljerna är mer intressanta tycker jag. Och inte minst detta val är SDs väljares åsikter intressanta. Som att skatter, företagens villkor och energi/kärnkraft är viktiga frågor för dem. Traditionellt viktiga borgerliga frågor. Och att andelen företagare är näst högst efter moderaterna. Som man kan se har just företagarna ökat markant bland SDs väljare. Medan M tappat. Och plånboksfrågor är viktigast för SD än för andra väljare. En annan sak är att de vuxit mycket bland invandrare. De har fler väljare idag vars föräldrar i Norden utanför Sverige, som Danmark och Finland. Blandade med föräldrar uppvuxna i Europa är...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon