Sök
Stäng denna sökruta.

Frågetecknen kvarstår kring Leila Ali Elmi

En del kritik har framförts att vi som anser att det är misstänkt klanröstning som Elmi använt är rasister och inte kan belägga det. Och det har diskuterats om klanröstning verkligen är rätt begrepp. Jag tycker debatten är viktig i sig men egentligen är det semantik om man ska kalla det klan eller etno istället. Somalia är en utpräglad klankultur. Per Brinkemo är den enda som verkar intressera sig för detta, fram till nu.  Klanen fungerar istället för stat och är därför mycket viktigare vad gäller att lösa konflikter, ta hand om problem, trygghet etc än vad den är för ett val och i politiken. Jag tycker inte det är så viktigt vad vi kallar det så etnoröstning är kanske...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon