Vinsthatare driver privat vårdbolag

Sossarna har försökt göra valet till en debatt om vinst i välfärden som 2014. Det lyckades givetvis inte. Väljarna bestämmer var valet ska handla om, inte sossar. Och väljarna ville att valet skulle handla om trygghetsfrågor och migration.

Ändå har de ägnat hela mandatperioden åt att spotta på privata välfärdsföretag.

Och 2017 bestämde sig sossarna och LO på kongressen att man även ska ge sig på vården, som tidigare märkligt nog var undantagen från debatten och vinstförbud.

Föraktet mot privata företag döljer de inte ens. De hatar privata bolag och vinst. Glöm aldrig löntagarfonderna när LO ville stjäla landets företag med hjälp av Palme.

Samtidigt sitter Wallströms vuxna son Viktor Wallström i styrelsen för just ett privat vårdbolag – Wonsa. På deras hemsida står det inget om aktiebolag utan där marknadsförs en ideell förening. Men bakom står ändå ett aktiebolag.

Ja, Viktor Wallström är också sosse och var kassör i S-studenterna i Uppsalas förening (Laboremus) i 20-årsåldern. För 10 år sedan.

Om sossarna hade fått igenom sitt förslag om vinsttak på 7 % + statslåneräntan gånger operativt kapital som högst tillåtna vinst hade Wonsa fått tjäna 3 500 kr per år. För de har bara 50 000 i aktiekapital. 

Nu är det inget problem just nu för dem eftersom de gått back alla tre år de drivits.

Ordförande för bolagets styrelse är den kända vänsterfeministen Gertrud Åström. 

Gertrud Åström är helt emot vinst i världen,

Hon verkar ha missat att enligt aktiebolagslagen ska alla aktiebolags syfte vara att göra vinst.  Nu gör inte det bolaget vinst, än, men det förklarar hon med att de ju inte fått betalt och att de motarbetas av Stockholms politiker (socialister). Som precis som hon är emot vinst i världen och alla privata bolag.

Tänk, det blir så jobbigt när ens åsikter krockar med verkligheten. 

En vinsthatare är ordförande i ett av vinsthatarna förkastliga privata aktiebolag i vården och tjänar inga pengar för att andra vinsthatare som är politiker i Stockholm inte vill ge dem uppdrag eller ersättning för att de vill att bara offentligt verksamhet ska leverera vård.

Politikerna i Stockholm, dvs sossar, vänsterpartister, miljöpartister och FI, lovade finansiering. Men drog tillbaka löftet och argumenterade för att Wonsas verksamhet inte behövdes och att fullgod vård fanns för patientens inom befintlig primärvårds- och psykiatrisk organisation inom landstinget.

Ironin är påtaglig. 

Så här går det när verkligheten krockar med socialistiska ideal. 

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!