Sargon de Basso och sossarna


Igår kom ett oväntat påhopp. Eller alla påhopp är i och för sig oväntade men källan kan ju vara väntad. Inte denna gång.

En advokat de Basso, som jag aldrig haft kontakt med och inte vet vem det är skrev plötsligt en lång verbal spya på sin officiella Facebook-konto för advokatfirman, som avrundades med att be mig och några andra borgerliga opinionsbildare att hålla käften.

Mitt svar var enkelt: du kan hålla käften själv. 

Ser ni att han beskyller mig för klassförakt och att jag är välbeställd, ergo har jag ingen empati?

Jag kollade de Bassos firmas ekonomi och hoppla, där dök utdelningar på 7,9 miljoner kronor upp senaste tre åren. Lågbeskattad utdelning på 22 %. Apropå välbeställd och bidra till samhället menar jag. Fram till 2015 hade bolaget bara honom som anställd och då låg lönekostnaden totalt på 1,9 miljoner kronor. Idag har han 12 anställda.

Vet ni hur han tjänar pengar?

På asylmål bland annat.

Märkligt nog sammanfaller hans omsättningsökning och ökning i antal anställda med migrationskrisen. Jag har begärt ut hans fakturor från Migrationsdomstolen vid Stockholms förvaltningsrätt, och från Migrationsverket. De kommer att redovisas i ett senare inlägg när jag fått dem.

Men det finns en ännu rimligare förklaring till hans barnsliga utbrott – hans brorsa.

De har en brorsa till, Erik de Basso, som vi inte ska blanda in alls för han verkar väldigt vettig. Han är ekonom och egenföretagare och hela hans Facebook-flöde är full med kritik mot företagarhatet som finns i Sverige. Plus en på det säger jag. Den här regeringen som varit har också uttryckt ett exempellöst företagarhat. 

I Råslätt, det område i Jönköping som är utanförskapsområde, fick sossarna 50 – 57 %. 

Där hade Ilan de Basso ett event med utrikesministern i valrörelsen. Som erkänt Palestina. För där finns också en delförklaring till varför S dominerar så kapitalt. Palestinafrågan och det gemensamma hatet mot Israel som arbetarrörelsen delar med araber, som är utgör stor del av alla utanförskapsområden i Sverige.

De basso har själv spenderat avsevärd tid i valrörelsen just i Råslätt eftersom de har valt att placera en av sina tre husvagnar just där. 

Men Sargon de Basso har i sitt inlägg helt rätt i att klanröster inte alls är hela förklaringen.

Mutor är också en.

Som av en händelse har sosse-organisationen ABF aktiviteter just i Öxnehaga, med andra sossar, som Hyresgästföreningen. Och i samarbete med Assyriska föreningen. De Basso själv har bakgrund som syrian-turk.

I Öxnehaga fick sossarna 53,7 % i valet nyss. 

ABF har såklart även aktiviteter i Råslätt, som är ett annat problemområde. Ihop med  Unga Örnar och Islamiska föreningen med skattepengar från kommunen har de i flera år ordnat skojiga saker för barn just i Råslätt. Jättebra att ordna saker för barn men det ska kommunen själv göra. Vi ska inte ge skattepengar till sossar som sedan använder pengarna till både barn och opinionsbildning för föräldrarna.

För det har iiiingenting alls med att de ska välja S när valet sedan kommer. Så här har de alltid gjort. Tagit skattepengar som ska gå till annat för att använda som punktinsatser för att knyta viktiga väljargrupper till sig. Det är den största förklaringen till att folk röstar S. De bearbetar dem varje dag året runt så när valet kommer är det liksom inget snack. Mutade med skattepengar har de utan sin vetskap förvandlats till lydiga sossar.

Det behövs knappt klanröster, de är redan fixade röster för skattepengar. 

Men han har också muckat med fel person jag för blir förbannad av sådant här. Hans påhopp var också ett ihopkok av att för att jag kritiserat S och deras fuskande är jag rasist. Han skrev det inte rakt ut men det var andemeningen. Det jag gjort var att sakligt påpeka att nästan alla utanförskapsområden röstat otroligt mycket S, mellan 50 och 80 % så finns det komponenter att kolla vidare på, som klanröstning och fusk. Nu rapporteras det i en allt mer strid ström om just fusk, att sossar “hjälpt” folk i dessa förorter att rösta. Här finns mycket mer att gräva i.

Sävsjö tillhör förresten Jönköpings-sossarna, och där inleddes S-kampanjen genom de arabiska lögnerna som spreds därifrån.

Nu är jag van att sådana som de Basso, som har undermåliga kunskaper och färdigheter i att argumentera och debattera, hänför sig till personagrepp istället. Men att en medlem i Advokatsamfundet offentligt kräver att jag ska hålla käften, att jag ska tystna och självcensurera mig, det tar jag allvarligt på.

Men nu är det så att just advokater har långtgående uppförandekoder för att de måste vara medlemmar i Advokatsamfundet och de har dessa regler. Där ingår det att bete sig rimligt på sociala medier. Och de har en disciplinnämnd som man kan anmäla till.

Eftersom de Basso dessutom valde att kräkas ut detta på just sin advokatbyrås officiella Facebook-sida och inte sin privata har jag därför anmält inlägget till Advokatsamfundet. Att springa till folks arbetsgivare gör jag inte men samfundet är alltså inte hans arbetsgivare utan deras jobb är just att pröva hur advokater beter sig. Och det är något annat.

Jag kommer under dagen att anmäla de Bassos uttalande att jag borde hålla käften till deras Disciplinnämnd. Anmälan måste skickas med snigelpost och skrivas under i original. Jag uppdaterar det här inlägget med en bild på den senare idag.

En stor ironi i allt detta är att de Basso vill bli opinionsbildare. Och har försökt med små filmer hittills. Vettiga personer som David Eberhardt och Jens Ganman har medverkat.

Men det står utan allt tvivel att den här människan inte besitter närmelsevis de kvaliteter man behöver för det. Han har 500 följare på Twitter. Han borde hålla sig till juridik, vars kvalitet där jag i och för sig inte kan bedöma men han tjänar bevisligen pengar i alla fall. 7 miljoner i lågbeskattad utdelning bland annat.

Noterade ni att han tror att folk frivilligt kommer donera pengar? Jag kommer efter det här med nöje bevaka alla hans försök till opinion och bidra så gott jag kan till att göra hans “opinionsbildningskarriär” så kort som möjligt. Amatör.

Nu ser jag fram emot att få material från domstolen och Migrationsverket för att se om de Bassos enorma intäktsökning kommer från asylmål eller inte.

Egenintresset ljuger som bekant aldrig.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

14 kommentarer till Sargon de Basso och sossarna

 1. Sargon de Basso är en förskräckligt dålig advokat. I dårskap anlitade Fria Tider honom för att försvara Jim Olsson, pensionären som hade bett Expressen dra åt helvete. Han lade jobbet på två juniorer som gjorde allt för att trumma upp så många timmar som möjligt utan att åstadkomma någonting alls. Han själv gjorde en helt oengagerad plädering och målet förlorades på teknikaliteter. Att advokat de Basso nu visar sig dela och Expressens åsikter får mig att undra om förbrukningen av mer än en halv miljon kronor insamlade från allmänheten och ruinerandet av hans klient var avsiktligt. Stranger things have happened när vänstern är inblandad.

 2. Stående applåder! Du är helt fantastiskt! Det måste börja bli konsekvenset på rödaktiga-svinigheter som förigås i landet nu. Kolla om timmarna är rimliga på hans mål. Skatteverket behöver kolla hans företag, stämmer milersättning mm?

 3. Du är en fantastisk “grävare” Rebecca. Snabbt som en terrier nosar du upp alla tokigheter och oförskämdheter som vänsteretablissemangets kolportörer spyr upp. Du och UG borde slå ihop era påsar och starta en egen kanal med bara tuff grävning åt vänster. “Högergrävarna” har ju annars dominans i public service, DN och Expressen med hjälp av skattefinansierade “säkerhetspoliser”, typ EXPO.

 4. Bra kartläggning av De Basso. Visst skall han anmälas! Han skall inte hålla på med sådant i advokatfirmans namn!! Min kommentar i ett delat inlägg:

  Enligt Wikipedia: “Sargon De Basso, född 16 mars 1977[1], är en svensk advokat[1] med assyriskt ursprung.
  De Basso var 2001-2011 anställd på Advokatfirman Althin efter juridikstudier vid Uppsala universitet. Han blev advokat 2006.[1] Under 2007-2008 var De Basso styrelseordförande i fotbollsföreningen Assyriska FF.[2] De Basso har representerat skådespelaren Mikael Persbrandt[3][4], artisten Ken Ring[5] och rockgruppen Millencolin[6]. År 2011-2016 var De Basso delägare på Advokatfirman Defens i Stockholm.[7]Han bedriver sedan april 2016 egen verksamhet på Advokatfirman De Basso i Stockholm.[8]”. — Inlägget när skrivet i “Advokatfirman De Basso”:s namn. När jag söker på den Facebooksidan finner jag märkliga inlägg av liknande slag! Politiskt inriktade inlägg!! Min fråga: Skall en advokatbyrå syssla med sådant och be människor hålla tyst?? Nej – definitivt inte! En jurist om någon känner till att vi i Sverige har tanke- åsikts- yttrande- och tryckfrihet!!

  Kontakta mig gärna på Facebook – Messenger eller min e-postadress: magnus.brynjer@gmail.com

 5. Märklig och infantil kommentar ifrån ett av rättsväsendets “riddare” som bör hålla sig till sans och balans.
  Vad som tydligen är att en Sancho Panza växt fram till en version 2.0
  i ny skrud.

 6. Du är en hjälte. Så sjukt imponerad av ditt driv, vilja och ork. Du ser till att trycket över bröstet inte blir övermäktigt.
  Tack

 7. Ja,nu får vi se om blåa laget ger bort makten ännu en gång.Hur kan det vara möjligt att inte använda SD och deras mandat ,obegripligt.Man skall alltså släppa fram S o Co som tycker att vi som röstat SD inte är anständiga människor.1,1 miljon.Hellre får S med sina röstköp via invandrarna som lever på bidrag med sina klaner styra istället.Hur kan detta vara möjligt ? Bara lägga ned de sk borgerliga partierna,de är iaf impotenta när det gäller.En skymf utan dess like mot oss som röstar borgerligt.Ta makten ! Det är det som är ert uppdrag annars lägg ner.

 8. Hej
  Vad är din kommentar om dessa valdistrikt med öcer 50% på moderaterna? Är det fiffel och båg där också eller? Typ Gåshaga på Lidingö?

 9. Utdelningen på 7 miljoner kronor lär inte vara till fullo lågbeskattad, 3:12-reglerna sätter ju stopp för det och delar av utdelningen beskattas såsom lön (upp med marginalskatt) om han inte har ett rejält löneutrymme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap