Sargon de Basso och sossarna

Igår kom ett oväntat påhopp. Eller alla påhopp är i och för sig oväntade men källan kan ju vara väntad. Inte denna gång.

En advokat de Basso, som jag aldrig haft kontakt med och inte vet vem det är skrev plötsligt en lång verbal spya på sin officiella Facebook-konto för advokatfirman, som avrundades med att be mig och några andra borgerliga opinionsbildare att hålla käften.

Mitt svar var enkelt: du kan hålla käften själv. 

Ser ni att han beskyller mig för klassförakt och att jag är välbeställd, ergo har jag ingen empati?

Jag kollade de Bassos firmas ekonomi och hoppla, där dök utdelningar på 7,9 miljoner kronor upp senaste tre åren. Lågbeskattad utdelning på 22 %. Apropå välbeställd och bidra till samhället menar jag. Fram till 2015 hade bolaget bara honom som anställd och då låg lönekostnaden totalt på 1,9 miljoner kronor. Idag har han 12 anställda.

Vet ni hur han tjänar pengar?

På asylmål bland annat.

Märkligt nog sammanfaller hans omsättningsökning och ökning i antal anställda med migrationskrisen. Jag har begärt ut hans fakturor från Migrationsdomstolen vid Stockholms förvaltningsrätt, och från Migrationsverket. De kommer att redovisas i ett senare inlägg när jag fått dem.

Men det finns en ännu rimligare förklaring till hans barnsliga utbrott – hans brorsa.

De har en brorsa till, Erik de Basso, som vi inte ska blanda in alls för han verkar väldigt vettig. Han är ekonom och egenföretagare och hela hans Facebook-flöde är full med kritik mot företagarhatet som finns i Sverige. Plus en på det säger jag. Den här regeringen som varit har också uttryckt ett exempellöst företagarhat. 

I Råslätt, det område i Jönköping som är utanförskapsområde, fick sossarna 50 – 57 %. 

Där hade Ilan de Basso ett event med utrikesministern i valrörelsen. Som erkänt Palestina. För där finns också en delförklaring till varför S dominerar så kapitalt. Palestinafrågan och det gemensamma hatet mot Israel som arbetarrörelsen delar med araber, som är utgör stor del av alla utanförskapsområden i Sverige.

De basso har själv spenderat avsevärd tid i valrörelsen just i Råslätt eftersom de har valt att placera en av sina tre husvagnar just där. 

Men Sargon de Basso har i sitt inlägg helt rätt i att klanröster inte alls är hela förklaringen.

Mutor är också en.

Som av en händelse har sosse-organisationen ABF aktiviteter just i Öxnehaga, med andra sossar, som Hyresgästföreningen. Och i samarbete med Assyriska föreningen. De Basso själv har bakgrund som syrian-turk.

I Öxnehaga fick sossarna 53,7 % i valet nyss. 

ABF har såklart även aktiviteter i Råslätt, som är ett annat problemområde. Ihop med  Unga Örnar och Islamiska föreningen med skattepengar från kommunen har de i flera år ordnat skojiga saker för barn just i Råslätt. Jättebra att ordna saker för barn men det ska kommunen själv göra. Vi ska inte ge skattepengar till sossar som sedan använder pengarna till både barn och opinionsbildning för föräldrarna.

För det har iiiingenting alls med att de ska välja S när valet sedan kommer. Så här har de alltid gjort. Tagit skattepengar som ska gå till annat för att använda som punktinsatser för att knyta viktiga väljargrupper till sig. Det är den största förklaringen till att folk röstar S. De bearbetar dem varje dag året runt så när valet kommer är det liksom inget snack. Mutade med skattepengar har de utan sin vetskap förvandlats till lydiga sossar.

Det behövs knappt klanröster, de är redan fixade röster för skattepengar. 

Men han har också muckat med fel person jag för blir förbannad av sådant här. Hans påhopp var också ett ihopkok av att för att jag kritiserat S och deras fuskande är jag rasist. Han skrev det inte rakt ut men det var andemeningen. Det jag gjort var att sakligt påpeka att nästan alla utanförskapsområden röstat otroligt mycket S, mellan 50 och 80 % så finns det komponenter att kolla vidare på, som klanröstning och fusk. Nu rapporteras det i en allt mer strid ström om just fusk, att sossar ”hjälpt” folk i dessa förorter att rösta. Här finns mycket mer att gräva i.

Sävsjö tillhör förresten Jönköpings-sossarna, och där inleddes S-kampanjen genom de arabiska lögnerna som spreds därifrån.

Nu är jag van att sådana som de Basso, som har undermåliga kunskaper och färdigheter i att argumentera och debattera, hänför sig till personagrepp istället. Men att en medlem i Advokatsamfundet offentligt kräver att jag ska hålla käften, att jag ska tystna och självcensurera mig, det tar jag allvarligt på.

Men nu är det så att just advokater har långtgående uppförandekoder för att de måste vara medlemmar i Advokatsamfundet och de har dessa regler. Där ingår det att bete sig rimligt på sociala medier. Och de har en disciplinnämnd som man kan anmäla till.

Eftersom de Basso dessutom valde att kräkas ut detta på just sin advokatbyrås officiella Facebook-sida och inte sin privata har jag därför anmält inlägget till Advokatsamfundet. Att springa till folks arbetsgivare gör jag inte men samfundet är alltså inte hans arbetsgivare utan deras jobb är just att pröva hur advokater beter sig. Och det är något annat.

Jag kommer under dagen att anmäla de Bassos uttalande att jag borde hålla käften till deras Disciplinnämnd. Anmälan måste skickas med snigelpost och skrivas under i original. Jag uppdaterar det här inlägget med en bild på den senare idag.

En stor ironi i allt detta är att de Basso vill bli opinionsbildare. Och har försökt med små filmer hittills. Vettiga personer som David Eberhardt och Jens Ganman har medverkat.

Men det står utan allt tvivel att den här människan inte besitter närmelsevis de kvaliteter man behöver för det. Han har 500 följare på Twitter. Han borde hålla sig till juridik, vars kvalitet där jag i och för sig inte kan bedöma men han tjänar bevisligen pengar i alla fall. 7 miljoner i lågbeskattad utdelning bland annat.

Noterade ni att han tror att folk frivilligt kommer donera pengar? Jag kommer efter det här med nöje bevaka alla hans försök till opinion och bidra så gott jag kan till att göra hans ”opinionsbildningskarriär” så kort som möjligt. Amatör.

Nu ser jag fram emot att få material från domstolen och Migrationsverket för att se om de Bassos enorma intäktsökning kommer från asylmål eller inte.

Egenintresset ljuger som bekant aldrig.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!