Sök
Stäng denna sökruta.

Bara unga, kvinnor eller utländsk bakgrund

Länstyrelsen delar ut bidrag. S k "Brexitbidrag". 4 miljoner till bolag som kompensation för Brexit. Men här tycker Stockholms Länsstyrelse att man ska lägga in mångfalds- och könskvotering. Så de skriver i infon om ansökan att företag med VD under 30, kvinnor och utländsk bakgrund "prioriteras". Dvs föredras. Dvs de har större värde än ansökningar från bolag med VD över 30, bolag som leda av män eller svenskar. Man får inte särbehandla. Inte ens positivt. Det är diskriminering. Just här diskriminerar Länsstyrelsen på kön, ålder och etnicitet. Samtidigt. Att "uppmuntra" sökanden är inte förbudet men att skriva att man prioriterar är. Jag har anmält Länstyrelsen i Stockholm till Diskrimineringsombudsmannen. ...................................... Uppdatering: Här är anmälan:...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon